Foto: PFS
Základní kola jsou odehrána, Dětský fotbalový pohár čekají semifinále

Základní kola jsou odehrána, Dětský fotbalový pohár čekají semifinále

Dětský fotbalový pohár zná všechny postupující do semifinálové části. Poslední základní kola opět nabídla skvělou podívanou, která musela bavit nejednoho fanouška.

PENALTY NA JEDENÁCTCE

ZŠ Mendelova, ZŠ Kolovraty, ZŠ Wonderland, ZŠ K Milíčovu, ZŠ Starodubečská, ZŠ Mikulova, ZŠ Dolní Měcholupy, Prague-British International School, to jsou účastníci devátého základního kola na pražském Chodově. Nejúspěšnějšími týmy, které si to rozdaly o celkový triumf a postup do semifinále, se staly ZŠ Mendelova, ZŠ K Milíčovu, ZŠ Kolovraty 1 a ZŠ Dolní Měcholupy. Do finále však mohly postoupit jen dvě školy, a proto jsme viděli velmi zajímavé duely, které zvládly lépe ZŠ K Milíčovu a ZŠ Dolní Měcholupy. Následné finále rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých udržely pevné nervy děti ze ZŠ K Milíčovu, které se tak mohly radovat z celkového triumfu.

SEDM TÝMŮ V EXE SPORT ARENĚ

Na poslední chvíli se z důvodu nemocí odhlásily tři týmy, proto se desátého základního kola zúčastnilo jen sedm mužstev z pěti pražských škol. Své zástupce vyslaly: ZŠ Sázavská, ZŠ Karla Čapka, ZŠ Geniu, ZŠ Chelčického a ZŠ Zdiměřice. Po úvodních zápasech bylo jasné, že velkými favority na celkový triumf jsou týmy ze ZŠ Chelčického a ZŠ Zdiměřice. To se potvrdilo a obě školy dokráčely celkem jednoznačně až do finále. To bylo velmi vyrovnané. Základní hrací doba přinesla výsledek 1:1, a tak musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých zvítězily děti ze ZŠ Chelčického.

DVA POSTUPUJÍCÍ Z JEDNÉ ŠKOLY

Přišly jsme, viděly jsme, zvítězily jsme. To si teď nejspíš říkají děti ze ZŠ Donovalská. Tato škola vyslala do turnaje dva týmy a oba svými výkony dokráčely až do finále. V tom byl úspěšnější tým č. 1, který vyhrál 4:2. Tohoto turnaje se také zúčastnila družstva ze ZŠ Poznávání, ZŠ Bítovská, ZŠ Písnice a ZŠ Square.

POSLEDNÍ POSTUPUJÍCÍ

Poslední základní kolo se odehrálo v Exe Sport Areně za účasti těchto škol: ZŠ Mazurská, Scio Škola Praha 4, ZŠ Pražačka, ZŠ Slovenská, ZŠ U Roháčových kasáren a ZŠ Hovorčovice. ZŠ Mazurská do turnaje přihlásila 3 týmy a byla tak velkým favoritem na přední umístění. To se také potvrdilo a děti ze ZŠ Mazurská se radovaly z celkového triumfu. Do semifinále je z druhého místa doprovodí ZŠ U Roháčových kasáren.

Semifinálová kola startují ve čtvrtek 2. 3. 2023.


Fotografie