Foto: Pavel Jiřík st.
Finále Teskahor Cupu: Nic nepodcenit! zní z Tempa. Radotín se chce pokusit o velký fotbalový zázrak
30.05.2023

Finále Teskahor Cupu: Nic nepodcenit! zní z Tempa. Radotín se chce pokusit o velký fotbalový zázrak

Trofej pro vítěze Pražská teplárenská přeboru zná svého majitele již pěknou chvíli před koncem sezony. Ve středu 31. května pak bude jasné, kdo ovládne pohárovou soutěž v hlavním městě. Ve finále Teskahor Cupu si to na Střížkově od 18 hodin rozdají přeborové celky Tempa a Radotína.

Tempo na cestě pohárovou soutěží odvalilo z cesty tři přeborové protivníky. Tým ze Lhotky poslal ze hry ČAFC, Přední Kopaninu a naposledy Podolí. Do utkání s Radotínem jde tým trenéra Petra Vanka jako favorit, třeba i díky tomu, že je v tabulce Pražská teplárenská přeboru na třetí příčce, to rival z Radotína se topí ve výsledkové bídě: je poslední a jen zázrak by ho uchránil od sestupu do I. A třídy. Oba vzájemné duely v přeboru ovládl tým ze Lhotky. Na podzim doma vyhrál 5:1, v odvetě u soupeře bral tři body za vítězství 3:0.

„Soustředíme se na sebe a svůj výkon. Samozřejmě nejsme hluší a slyšíme, co se povídá, že bychom měli vyhrát. Ale přece nebudeme nějak podceňovat tým, který vyřadí dva z nejlepších celků přeboru,“ naráží Petr Vanko na bilanci Radotína v pohárové soutěži, kdy soupeř vyřadil Duklu JM i Spoje!

Tempo bylo ve finále poháru už před rokem, kde však neuspělo. Tenkrát podlehlo Újezdu Praha 4 až po penaltovém dramatu. „Cíl vyhrát jsme měli i loni, a nevyšlo to. Ale pochopitelně, když už jsme se do finále dostali i letos, tak budeme chtít ten poslední krok udělat,“ dodává kouč Tempa.

Radotín na jaře vyhrál jen dvakrát a finále Teskahor poháru mu dává šanci napravit alespoň trochu nepovedenou sezonu. „Finále je pro celý klub v době, kdy se na dospělé úrovni několik let výsledkově trápí, velký úspěch,“ konstatuje trenér Richard Valoušek. „Cestou do finále jsme vyřadili velké favority a ten úplně největší, alespoň podle aktuální formy, nás čeká ve finále. Bude to pro celý tým velká výzva před parádní kulisou. Čeká nás další pokus o velký fotbalový zázrak,“ dodává kouč Radotína.

Pokud se na Střížkov nechystáte, zápas můžete sledovat na TV.com ZDE