Foto: Jiří IPSER
Hráči na dovolené, nemoci i chyby v defenzivě. A Zbraslav se místo bojů o čelo topí u dna. Je čas to zlomit, velí kouč

Hráči na dovolené, nemoci i chyby v defenzivě. A Zbraslav se místo bojů o čelo topí u dna. Je čas to zlomit, velí kouč

Jako den a noc. Fotbalová Zbraslav se v minulé sezoně do posledního kola prala o postup do Pražská teplárenská přeboru, v té nové je pro změnu po čtyřech kolech u dna tabulky B skupiny I. A třídy bez jediného bodu. Naposledy tým trenéra Martina Vnoučka prohrál v Modřanech 2:3. „Nikdy jsem takový start do sezony nezažil,“ kroutí hlavou kouč.

Do sezony jste vstoupili divokou porážkou s Kbely 5:6. Se stejným soupeřem jste prohráli i před rokem, což vás nakonec stálo postup. Může právě tenhle krach za současné trápení?
Když se vracíme ještě k minulé sezoně, tak postup nás stálo víc zápasů, nejen Kbely. Těch ztrát, kdy se nám zápasy nepovedly, tam bylo více. Na naší situaci se podepisuje hlavně to, že jsou prázdniny.

Chápu to správně, že vám chybí hráči?
Přesně tak. Ze základu schází pět hráčů. Kučera a Čumpelík u nás navíc skončili z pracovních důvodů, to je velká ztráta. Plus skončil Lukáš Zich v brance, to je velký zásah. K tomu si přidejte, že se teď zranil Ondra Sedláček, další velká opora týmu a další kluci jsou na dovolené.

To nezní zrovna optimisticky.
To ne. A ještě se nám do kabiny vloudily další problémy v podobě střevních potíží, takže někteří hráči dohrávali poslední zápas v křečích. Na druhou stranu je třeba říct, že některé zápasy nevypadaly herně špatně.

To je pravda, o náskok jste přišli třeba v poslední minutě či minutách.
V prvním utkání jsme dvakrát vedli o tři branky, tam se nám to nepovedlo směrem dozadu. V Modřanech jsme v 86. minutě vedli 2:1, jenže jsme zase nezvládli závěr. Nedá se nic dělat, musíme bojovat a zlomit to. Kádr pochopitelně není tak široký, abychom si dokázali poradit se situací, kdy nám tolik lidí vypadne.

Tak na amatérské úrovni těžko můžete hráčům zakázat, aby nejeli na dovolenou. Už bude některý z hráčů zpět?
Tři kluci už jsou zpátky, do sestavy by se měl vrátit i brankář. Je pravda, že na téhle úrovni musí kluci myslet na práci, která je živí. Když ale někdo odjede na dovolenou, prostě mají věci nastavené jinak.

Start do sezony ale měl i tak vypadat jinak, co?
Představy jsou vždycky jiné, než pak vypadá realita. Ale je pravda, že takový rozjezd do sezony jsem za léta ve fotbale ještě nezažil. Musíme začít dělat body, nebo budeme hrát místo o postup o záchranu.

Los vám tedy úplně nenahrává. Přední Kopanina B a Zlíchov nejsou, jak se říká, soupeři úplně na chycení.
No to nejsou. My jsme ale v situaci, kdy to prostě musíme zkusit zlomit. Nic jiného nám ani nezbývá. Gólů jsme v zápasech nastříleli docela dost, potřebujeme to lépe ustát v obranné fázi.

Rezerva Přední Kopaniny, váš nejbližší soupeř, skončil v minulé sezoně druhý a obral vás o postup. Bude mít zápas o to větší náboj?
Zápasy s béčkem Kopaniny jsou vyhecované vždycky. Ta poslední sezonu tomu možná dává ještě další rozměr. Vnímáme Kopaninu jako těžkého soupeře, který si navíc může pomoci posilami z přeborového áčka. My už ale také potřebujeme bodovat.