Foto: Jiří IPSER
Řepy prohrály osmkrát v řadě! Trenér Šturma končí, nástupce se řeší

Řepy prohrály osmkrát v řadě! Trenér Šturma končí, nástupce se řeší

Osm zápasů, osm porážek. Fotbalové Řepy sáhly po polovině podzimu v B skupině I. B třídy ke změně trenéra. Na místě kouče skončil Jaroslav Šturma. Nástupce se zatím hledá. „Nikdy jsem takový start do sezony nezažil, je to nepříjemné, ale sezonu nebalíme,“ říká Petr Žmolil, vedoucí mužstva, místopředseda výboru TJ a člen výboru fotbalového oddílu.

Co se stalo, že Řepy v této sezoně prohrávají a prohrávají?
Prostě se nedaří. Všechno se to sešlo, zranění, pracovní povinnosti. Áčko se musí hodně doplňovat dorostenci a fotbalisty z béčka, co hrají třetí třídu.

A tak jste se rozhodli udělat změnu na místě trenéra. Už víte, kdo tým povede v dalším duelu?
Trenér Šturma skončil, rozhodl se pro tenhle krok sám. Co se týče jeho nástupce, tak zatím není rozhodnuto.

Bude jasno do dalšího zápasu? Je možné, že na lavičku usednete i vy sám? Stejně jste na střídačce býval...
O nástupci trenéra Šturmy rozhodnuto není, ale zatím to vypadá, že by to tak mohlo skončit a na lavičce opravdu budu já. Situace je složitá, takový rozjezd do sezony tady nikdo nepamatuje.

Měli jste i zápas, kdy Řepy v poločase vedly a stejně to nedopadlo. Pak ale bylo utkání, kdy se dostalo sedm či deset branek. Co se musí změnit, aby přišly body?
Víme, jaká je situace, dostat deset branek je moc. Sezonu jsme určitě neodepsali. Jasně, nad Lipencemi jsme v půli o gól vedli, ale pak jsme udělali hrubé chyby a soupeř je potrestal, takže jsme i tohle utkání ztratili. Něco změnit musíme a udělat nějaké body.

Očima Jaroslava Šturmy, bývalého kouče

„Už toho bylo moc. Doplatili jsme na užší kádr, pro zranění vypadli tři klíčoví hráči, další brzdily pracovní povinnosti. Kádr se doplňoval zkušenými hráči z béčka a dorostenci. Stalo se, že za nás hráli dva hráči, kterým bylo osmačtyřicet. B třída má svoji kvalitu, a když vám ze třinácti lidí vypadne šest, tak je to prostě znát. Rozhodl jsem se skončit, takový start do sezony jsem nezažil. Třeba to bude impuls, aby se Řepy zvedly. Co se týče mojí trenérské budoucnosti, když bude mít nějaký klub zájem, ať se ozve, určitě se o všem pobavíme.“