Foto: Pavel Jiřík st.
Na turnaje neligových výběrů Prahy U10 a U11 dorazili i zástupci profesionálního fotbalu

Na turnaje neligových výběrů Prahy U10 a U11 dorazili i zástupci profesionálního fotbalu

Turnaji mezi čtyřmi pražskými neligovými výběry U10 a U11 vyvrcholila jejich podzimní sezona. Obě finálová klání hostila hřiště a zázemí ABC Braník. Jako obvykle se soupeření zúčastnily týmy červených, bledě modrých, tmavě modrých a žlutých. Soupisku pak tvořili vybraní hráči z neligových klubů z různých částí Prahy.

„Některé týmy stihly před turnajem třeba i dva tréninky. V tak nahuštěném fotbalovém programu, který v tuhle podzimní dobu bývá, patří obzvlášť dík všem klubům, trenérům a rodičům za spolupráci. Bez toho všeho bychom to v tak krátkém čase, který jsme na přípravu měli, těžko zvládli,“ pochvaluje si komunikaci krajský Grassroots trenér mládeže Luboš Zákostelský.

Po dlouhé době se stalo, že oba turnaje vyhráli hráči ze stejného týmu. Letošní ročník v obou kategoriích opanoval tým žlutých. Vedle fotbalových zážitků se hlavně při prvním turnaji řešilo i počasí, které je v listopadovém termínu nepředvídatelné. „První turnaj nám trošku sprchlo a teplota také nebyla úplně vysoká, ale díky formátu, kdy všichni hrají a i na střídání mají jednotlivé týmy maximálně jednoho až dva hráče, tak nehrozilo nějaké prochladnutí. Maximálně tak trenérům a přihlížejícím rodičům. Kluci ale i v takovém počasí ukázali kvalitu a chuť,“ řekl okresní GTM a jeden z trenérů žlutého týmu David Perl.

Právě tým žlutých, jehož realizační tým tvoří ještě Ondřej Voska (SK Modřany) a Tomáš Bohatec (SK Zbraslav), se za odměnu utkal na Julisce proti Dukle Praha.

Součástí těchto setkání je často i překvapení pro hráče v podobě návštěvy ligového fotbalisty. Nejinak tomu bylo i letos. Na první turnaj si udělal čas současný hráč Bohemians 1905 Jan Kovařík, o rok starší kluky potěšil svojí přítomností Josef Hušbauer, momentálně hájící barvy 1. FK Příbram.

Oba klukům předali medaile, zodpověděli několik mnohdy zapeklitých otázek a rozdali podepsané kartičky. „Kluci už před turnajem mají náznaky, že někdo takový přijde, a tak jsou celou dobu trvání turnaje slyšet dohady, kdo by to mohl být. Myslím, že i krátká návštěva takových hráčů je pro ně velkým oživením a turnaj se jim možná i díky tomu zapíše víc do paměti. Proto jsme rádi, že si kluci, co mají mladým hráčům co říct, udělají čas a přijedou,“ uzavírá Zákostelský.

Na fotogalerii z turnaje kategorie U10 se podívejte zde

Na fotogalerii z turnaje kategorie U11 se podívejte zde