Foto: Nikol Kuncová
Poslední tým přeboru mění trenéra. V Královicích skončil Frýdek, do klubu se vrací Ollé

Poslední tým přeboru mění trenéra. V Královicích skončil Frýdek, do klubu se vrací Ollé

Pražská teplárenská přebor hlásí první zimní změnu trenéra. Poslední tým tabulky z Královic opouští Martin Frýdek a na lavičku se vrací René Ollé, který mužstvo ve finiši minulé sezony udržel v nejvyšší pražské soutěži. „Vedení klubu mělo schůzku a na jejím základě jsem byl osloven, zda bych přijal nabídku k trénování,“ poznamenal Ollé.

Do klubu se vracíte po úspěšné záchranářské misi, teď to vypadá, že vás čeká další. Jiné plány asi v současnosti mít nemůžete, co?
Prvním cílem je pochopitelně záchrana. Všichni víme, že to nebude jednoduchý úkol, stačí se podívat na tabulku. Čtyři týmy jsou dole v rozmezí jednoho bodu, pak už je ale Uhříněves trochu odskočená. Nicméně, o mně je známo, že miluji výzvy a tahle tedy bude hodně velká.

Jaké jsou vaše první kroky po návratu do Královic?
Dáváme pořádně dohromady zimní přípravu, pochopitelně se musíme bavit i o posilách. Když jste se ptal na cíle, které v klubu mám, tak mám hned po záchraně daný úkol – hrát s týmem takový fotbal, aby to kluky bavilo. Královice jsem viděl na podzim několikrát a cítím, že je třeba vrátit hráčům radost ze hry.

Pravdou je, že tedy výkony zejména na konci podzimu byly, řekněme, hodně nepovedené…
Právě proto o tom mluvím, musíme zapracovat na zkvalitnění hry. Záchranu nikomu slíbit nemůžu, co slíbit mohu, že budeme tvrdě pracovat a uvidíme, na co to bude stačit.

Do dění v klubu se opět aktivně zapojil i manažer Janoušek, který v části podzimu u týmu scházel. Řešíte případné posily s ním?
O potenciálních posilách se samozřejmě bavíme, bez výrazného posílení to v Královicích nepůjde. V mých očích je třeba doplnit kádr o nějakých pět hráčů.

Už máte nějaká konkrétní jména?
Samozřejmě jsou hráči oslovení, teď přichází chvíle pro pana Janouška a vedení klubu, aby se povedlo je získat. Do Královic by se měli vrátit dva bývalí hráči, další už byli osloveni. Teď je třeba se pokusit ty příchody dotáhnout. A pak je třeba začít tvrdě pracovat, protože jaro v přeboru bude hodně náročné.


Konec v Královicích očima Martina Frýdka

„Je pravda, že jsem v Královicích skončil. Po mém příchodu do klubu to bylo těžké, trénovalo se v pár lidech, na zápasy jsme lepili sestavu. V klubu jsem už na podzim jednou skončil, ale za den bylo všechno jinak a já jsem pokračoval v práci. Teď jsem po podzimu oslovil hráče, pět jsem jich měl připravených, že by přišli. Místo toho jsem ale skončil já. S takovým jednáním, jako od pana Janouška, jsem se nikdy nesetkal. Královickým fotbalistům ale dál přeji, aby se v přeboru zachránili.“