Foto: Jiří IPSER
Nejčastěji vylučovali sudí Císař, Sýkora a Havel
17.01.2024

Nejčastěji vylučovali sudí Císař, Sýkora a Havel

Když v Pražská teplárenská přeboru nastupovali na hřiště k podzimním mistrovským utkáním rozhodčí Císař, Sýkora a Havel, visela nad aktéry nejčastěji hrozba červené karty. Statistická čísla hovoří jednoznačně.

Sudí Císař vylučoval 5x, a to v 1. 4., 9. a 13. kole. Přitom ve 4. kole udělil v duelu Uhříněves - Přední Kopanina (2:4) hned dvě ČK - nejprve trenérovi Přední Kopaniny Vottovi, pak jejímu hráči Vágnerovi.

Rozhodčí Sýkora tasil červeň ze své kapsy 4x. Podobně jako kolega Císař vylučoval 2x v jednomu utkání, a to v 15. kole v mači Dolní Chabry - Přední Kopanina (2:1). Nejprve poslal do sprch domácího Matyáše, v nastavení pak kopaninského Mejdra.

Také rozhodčí Havel poslal předčasně ze hřiště 4 provinilce. V 1. kole vedl utkání Podolí - Uhříněves (3:3) a v samém závěru „podělil barvou nachu“ domácího Šídla a hostujícího Svobodu. Ve 14. kole pak v souboji Přední Kopaniny se Zličínem (1:0) „ocenil“ červenou kartou přestupky domácích Tržického a Wiseho.

To je tedy trojice těch v uvozovkách „nejpřísnějších“ přeborových rozhodčích.

Celkem na podzim pískalo 31 mužů

Kromě výše zmíněné trojice z tohoto počtu 3x „červeně“ trestal Kučera, 2 x Vondráček, Šaróka a Pytloun.

Po jedné ČK udělili svorně Zelený, Tvrz, Stěhule, Vítek, Nebáznivý, Hruška, Suchar, Wulkan, Pauer, Zima, Hejma a Štěrba.

Naproti tomu 12 hlavních rozhodčích absolvovalo přeborový podzim 2023, aniž by alespoň jednou sáhli do kapsy pro ČK.



Související články