Foto: PFS
Úvodní týden 14. ročníku Dětského fotbalového poháru přinesl dva napínavé turnaje

Úvodní týden 14. ročníku Dětského fotbalového poháru přinesl dva napínavé turnaje

Dětský fotbalový pohár 2024 má za sebou první týden. Čtrnáctý ročník největšího školního fotbalového turnaje v Praze odstartoval dvěma akcemi, které se konaly ve sportovní hale SK Motorlet a na TJ Pankrác.

První kolo odstartovalo v hale SK Motorlet a hned od úvodních okamžiků jsme byli svědky krásných fotbalových momentů. Do prvního hracího dne nastoupilo nakonec jedenáct týmů z osmi pražských škol. Zúčastnily se ho ZŠ Radlická, Fakultní základní škola Chodovická, ZŠ Vladislava Vančury, ZŠ Nepomucká, Německá škola v Praze, ZŠ a MŠ Spojenců a ZŠ Drtinova. Skupinu A vyhrál bez obdrženého gólu tým ZŠ Radlická, za nimi pak skončila ZŠ Vladislava Vančury 1. Ve skupině B také bez většího zaváhání zvítězil tým ZŠ a MŠ Spojenců, který měl stejný počet bodů a pouze více vstřelených branek než Německá škola v Praze.

Z důvodu většího množství týmů se na poslední chvíli měnilo rozlosování a organizátor rozhodl o postupu prvních dvou týmů z obou skupin. Dále se tedy kvalifikovaly: ZŠ a MŠ Spojenců, Německá škola v Praze, ZŠ Radlická a ZŠ Vladislava Vančury 1. TJ Pankrác.

Druhé kolo se konalo v hale TJ Pankrác a zúčastnilo se jej osm týmů ze sedmi pražských škol: ZŠ Jitřní, ZŠ Písnická, ZŠ Litvínovská 600, ZŠ Bohumila Hrabala, ZŠ Burešova, ZŠ Wonderland Academy a ZŠ Poznávání. Skupinu A ovládl tým ZŠ Jitřní - 1, který celou základní skupinou prošel hladce s celkovým skóre 18:1. Ve skupině B si pro vítězství došel tým ZŠ Písnická se skóre 10:2.

První dva týmy z každé skupiny postoupily do semifinálové části turnaje, kde si tým ZŠ Jitřní poradil s týmem ZŠ Bohumila Hrabala 5:0, a došel si tak pro postup do finále druhého základního kola. Ve druhém semifinále se pak utkala ZŠ Litvínovská 600 a tým ZŠ Písnická. Vyrovnané utkání skončilo 3:2 ve prospěch ZŠ Písnická.

V rámci soubojů o medaile se nejdříve odehrál zápas o 3. místo, který rovněž nabídl vyrovnanou hru obou celků. O výsledku zápasu rozhodly až pokutové kopy, kde vítězství vybojovala ZŠ Litvínovská 600, a udržela tak naději na postup ze třetího místa.

Finále nabídlo skvělou kulisu, na které se fanděním podílely i všechny ostatní týmy. I přestože více fanoušků měl tým ZŠ Písnická, finále nedokázal strhnout na svou stranu a s vynikajícími reprezentanty ZŠ Jitřní prohrál 0:4.

Postupující do semifinále DFP 2024: ZŠ Jitřní a ZŠ Písnická.

Již první týden naznačil, že letošní ročník bude velmi atraktivní a vítěz bude muset prokázat nejen fotbalové dovednosti, ale také týmového ducha.

V prvních dvou kolech padlo ve 43 zápasech neuvěřitelných 173 gólů.

Těšíme se na další turnaje!


Fotografie