Foto: Pavel Jiřík st.
Potvrzeno: Lukáš Jarolím rozšíří pro jaro trenérský tým divizních Spojů

Potvrzeno: Lukáš Jarolím rozšíří pro jaro trenérský tým divizních Spojů

Tak přece. Lukáš Jarolím rozšíří trenérský tým v divizních Spojích. V klubu už pomáhal během zimní přípravy, krátce před startem jarní části soutěže souhlasil, že pomůže s vedením týmu Fabiovi Leggerimu. „Asi viděl, že jsem na to sám. Jsem moc rád, že jsme se dohodli,“ říká Leggeri.

Cítím z vašich slov, jak moc vás těší, že máte posilu do realizačního týmu.
Je to tak. Známe se vážně dlouho. Lukáš je něco jako rodinný přítel, znám se s jeho tátou i bráchou Davidem. Hráli i za Vykáň, kde jsem působil dříve. Propojení je tam opravdu velké a pro mě jde o vítanou pomoc.

Původně to ale měla být jen výpomoc na zimní přípravu, že?
Lukáš mi pomáhal, a když teď přípravné období končí, tak jsem mu řekl, zda mi nechce pomoci i na jaře. O všem jsme si promluvili, viděl, že tady dělám všechno, tak bude do konce sezony u nás a dál se uvidí. Zatím je před námi jako velký cíl záchrana v divizi.

Zůstane jen u pomoci trenérské, nepomůže ještě i na hřišti?
To ne, Lukáš ani u nás není registrovaný. Jako hráče jsem ho měl ve Vykáni a tady budu moc rád, když mi pomůže v trenérské roli.

Takže roli zkušeného hráče převezme na jaře exligista Košút. Sliboval, že se vrátí, jak si vede?
To vážně nevím.

Jak to myslíte?
On totiž zatím nepřišel. Když se ke mně dostala informace, že v lednu chce naskočit do přípravy, že mu to pracovní vytížení dovolí, tak jsem mu ještě sám raději osobně volal. Řekl, že přijde, že se vrátí. Jen neřekl, který rok to bude… (směje se)

Tak to není moc dobrá zpráva. Vypadalo to, že Spoje budou mít posilu z vlastních zdrojů. Povedlo se tedy získat nějaké nové hráče?
Možná, že se ještě jeden hráč objeví. S posilami je to složité. S dvěma hráči jsme byli v podstatě domluvení a pak se neobjevili.

Může to být problém?
V tomhle směru mě trápí opravdu velká marodka.

Na začátku ledna jste si přitom pochvaloval, jakou účast máte na tréninku a jak vše hráči berou vážně…
To byla pravda, platilo to od 11. ledna do konce měsíce. Jenže se začátkem února to začalo. Přišla zranění, kluci začali jezdit na dovolené, byly tam pracovní povinnosti. Vypadlo nám pravidelně kolem pěti až devíti hráčů. To jsou obrovské zásahy do sestavy, i když jde o přípravné zápasy. Marodka je opravdu velká.

Tak proto jsou ve výsledcích v přípravě u Spojů takové výkyvy.
Platí to, co nás trápilo hodně i na podzim. Problém je v koncovce. Ono se říká, že někdo nedá šanci a pak dostane gól. Jenže my jich nedáme několik. Ale musím říct, že jediný, kdo nás opravdu přehrál, to byl Loko Vltavín. Ti nás nejen porazili, ale i přehráli. Mají asi nové kluky ze Sparty. Vypadali fakt dobře.

Najdete při té marodce na přípravě něco pozitivního?
V pořádku je Verny (Verner). Teď naposledy dal dva góly a mohl přidat ještě další dva. Ale to, že je zdravotně v pořádku, je vážně dobrá zpráva.

Přípravu jste celou absolvovali v Nehvizdech u Prahy, to je také novinka, že?
To je pravda, trénujeme tam. Na Spojích nemáme umělou trávu, tady máme dobré podmínky. Měli bychom tam trénovat i na jaře.


Angažmá ve Spojích očima Lukáše Jarolíma

„Myslel jsem, že by mohla přijít nabídka z vyšší soutěže. Když se ale neobjevila, rozhodl jsem se pomoci Fabiovi ve Spojích. Tréninky jsou jedna věc, další i zápasy. Když to dělám, tak pořádně, chci kluky vidět, jak vypadají i během utkání. A pořád je to pro mě další dobrá zkušenost, jsem za ni rád. Nešel jsem do neznáma, s Fabiem se známe snad pětadvacet let, z doby ve Vykání znám i některé hráče, stejně jako tady ze Spojů. Když byl klub v A třídě, tak jsem tu něco odehrál. Na jaře rád pomůžu.“



Související články