Foto: Nikol Kuncová
Třeboradice mají posily z Ukrajiny i nového brankáře. Musíme zvládnout vstup do jara, cílem je záchrana, má jasno kouč

Třeboradice mají posily z Ukrajiny i nového brankáře. Musíme zvládnout vstup do jara, cílem je záchrana, má jasno kouč

Čtrnáctá příčka nenechává v Třeboradicích nikoho v klidu. Tým trenéra Jana Nováka finišuje s přípravou a věří, že jarní část Pražská teplárenská přeboru bude povedenější. Některé cíle pro zimu se povedlo klubu z okraje hlavního města naplnit, další jen z části. O změnách v klubu se rozpovídal třeboradický kouč. „Důležité pro nás bude, jak zvládneme začátek jara,“ má jasno.

Třeboradice doplácely na podzim na užší kádr, povedlo se jej přes zimu rozšířit?
Je jasné, že kádr jsme rozšířit potřebovali. Dolaďuje se příchod čtyř nových hráčů. Když nám na podzim jeden, dva hráči vypadli, hned to bohužel bylo znát.

Už je nějaké jméno, které můžete odtajnit?
Přišel mladý šikovný gólman Kryštof Pospíšil z Unionu Strašnice. Na místě brankáře jsme potřebovali posilu. Lončák měl zdravotní problémy a Prebsl má občas na víkend pracovní povinnosti. Jsem rád, že bude k dispozici více gólmanů.

Je jasné, kdo bude jedničkou?
Uvidíme, zda se nakonec pro někoho z nich rozhodnu. Na podzim jsme to i kvůli zmíněným věcem spíš točili.

Kdo další do týmu přišel?
Máme dva kluky z Ukrajiny. Jeden je útočník, druhý záložník, který je takový univerzál. Oba jsou šikovní. Hledali jsme samozřejmě hráče i z domácích soutěží, ale v zimě se těm klukům nějak nechce měnit klub. Vždycky slyšíme, ať se ozveme v létě.

Hodně trenérů mudrovalo, že je během zimy trápí nemoci a zranění. Co Třeboradice?
Kotník trápí Pavla Kvapila, byly tam nějaké nemoci. Dobrou zprávou je, že se dal zdravotně dohromady Jurčík. A důležité je také to, že nikdo ze základní sestavy neodešel.

Vypadá to, že během zimy to v Třeboradicích šlapalo dobře.
Na konci podzimu už jsme se těšili, ať to skončí. Odpočinek jsme potřebovali, kluci dostali chuť, podzim byl náročný. Teď se trénuje v osmnácti, dvaceti lidech. Hráči chodí, co to jde.

Mluvíte o náročném podzimu, dobře si ale vzpomínám na první půli zápasu s Duklou JM. Té jste nasypali do přestávky pět branek. To vypadalo spíš jako pohádka, ne?
To ano, ale byl to jen poločas. Pak to skončilo 5:4. Je pravda, že vstup do jarní části přeboru bude hodně důležitý. Čekají nás Zličín, Dolní Chabry, Braník. Tohle musíme chytit a bodovat. Cílem je pochopitelně záchrana.

Gólů jste během zimní přípravy stříleli dost, vypadá to slibně.
Nabito jsme měli, ale pořád hodně šancí zahazujeme. Jdeme třeba sami dva na brankáře a neskončí to gólem. Musíme se naučit z takových příležitostí dávat branky. Když to tak nebude, soupeři nás můžou v přeboru potrestat. Výsledky v přípravě jsou příjemné, ale rozhodovat se bude v soutěži.

V přípravě se ale tohle asi natrénovat nedá, když nejsou hráči pod tlakem…
To ano. Ale určitě k tomu nesmíme přistupovat laxně. Je třeba si vážit každé šance, do které se dostaneme. V přípravě jich máme třeba víc, ale v přeborovém utkání budou dvě nebo tři. Pak bude třeba je proměnit.



Související články