Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 17. hraného kola přeboru: Do čela tabulky se dostal Vyšehrad, Královice předvedly parádní otočku, Dolní Chabry padly na dno
18.03.2024

Souhrn 17. hraného kola přeboru: Do čela tabulky se dostal Vyšehrad, Královice předvedly parádní otočku, Dolní Chabry padly na dno

Zajímavou zápletku přineslo 18. kolo Pražská teplárenská přeboru (17. hrané). Vedoucí Přední Kopanina dostala čtyři branky na hřišti posílené rezervy Motorletu a přenechala tak první místo tabulky Vyšehradu. Ten zvládl utkání s Podolím díky proměněné penaltě kanonýra Heřmana. Bezbrankovou remízu proti stejnému soupeři z úvodního jarního kola napravilo Tempo, když přetavilo ve tři body těžký domácí zápas proti Kolovratům (4:1), ač rychle prohrávalo. Druhé jarní vítězství slaví Královice, které na půdě Žižkova B prohrávaly už 0:3, ale dokázaly zvítězit 5:4! V záchranářském derby mezi Dolními Chabry a Třeboradicemi se radovali po dvou gólech v závěru hosté, což znamená, že Chabry padly na poslední příčku.

ABC Braník - SK Střešovice 1911 2:2 (2:1)
Branky: 24. a 31. Platil obě z penalty – 13. Yarullin, 90. Šimon. ŽK: 18. Kodytek, 36. Rapant, 45. T. Pechač, 58. Platil, 63. Šebák – 23. Vyjdák, 28. P. Věchtík, 42. Rothe, 58. Alba, 63. Štyks, 63. asistent trenéra Žuček, 72. trenér Havlík, 75. Šimon, 86. Bialek. ČK: 55. Yarullin, 72. trenér Havlík, 72. masér Morgenstern (všichni SK Střešovice 1911). Rozhodčí: Nebáznivý – Kučera, Tikal. Diváků: 100.
Braník: Paleček – L. Pechač, Kodytek, Platil, T. Pechač – Rapant (82. Richter) – Jesze, Pekárek, Šebák (74. Tomeček), Palko (71. Lebeda) – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.
Střešovice: Borský – Štyks (81. Bialek), P. Věchtík (46. Němec), Vyjdák, Charvát – Yarullin, Kříž, D. Věchtík (68. Vodrážka), Rothe (46. Šimon) – Jensen, P. Junek (46. Alba). Trenér: Richard Havlík.

Ohlasy utkání
Petr Hejduk (Braník): Myslím si, že diváci viděli zajímavý zápas. Bohužel jako již poněkolikáté v této sezóně s hořkým koncem pro nás. Byli jsme hodně blízko ke třem bodům, ale přijít o výhru v poslední minutě po individuálních chybách, a navíc proti deseti, to hodně bolí. Ještě víc mě ale možná mrzí první obdržený gól po standardní situaci, kterou soupeř používá velmi často a my se na ni při pátečním tréninku speciálně připravujeme. Celkově bych ale náš tým chtěl pochválit za přístup k zápasu a bojovnost. Hráči, kteří se kvůli velkému počtu zraněných do sestavy dostali, nebo museli nastoupit na jiném postu než obvykle, ukázali, jak moc jim na klubu a jeho udržení v soutěži záleží.
Richard Havlík (Střešovice): Výkon našeho mužstva byl mizerný a na své hráče jsem naštvaný. Fotbal, který se hrál na Braníku, postrádal přeborovou úroveň. Bohužel je nabíledni, že se o to zasloužili nejenom hráči a členové realizačních týmů obou družstev. Strahovské setkání před začátkem jarní části slibovalo něco, co v tomto zápase přišlo vniveč. Není to o průběhu utkání, ale o chování a komunikaci. Do dalšího utkání musíme jednoznačně zlepšit nastavení hlav hráčů.

Nejlepší hráč ABC Braník: Jakub Pekárek
Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Adam Borský


SK Čechie Uhříněves - ČAFC Praha 0:2 (0:0)
Branky: 60. Pyšek, 90.+2 S. Peake. ŽK: 81. Nejeschleba, 88. Seniv – 62. Nováček, 90. Peričevič. Rozhodčí: Šaróka – Šmakal, Tvrz. Diváků: 80.
Uhříněves: Beránek – Pergl, Chadim, P. Hrubý – Vácha, Nejeschleba (87. Študent), Vaněk, Peterka, Aust – Seniv, Mazanec (7. J. Svoboda, 77. Kříž). Trenér: Martin Svoboda.
ČAFC: M. Štěpánek – Fridrich, M. Vlasák, Lukeš, Šanda – Nováček – Pyšek, S. Peake, Klymskyj (70. T. Peake), Peričevič – P. Novotný (40. Huňka, 90. Mrázek). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Martin Svoboda (Uhříněves): Bojovné utkání rozhodla standardní situace. Soupeř využil našeho zaváhání při bránění rohového kopu. Na druhé straně se nám i přes optický tlak v závěru nepodařilo dostat do zásadní brankové příležitosti. Inkasovaný gól v závěru už vyplynul z naší snahy o vyrovnání.
Pavel Novotný (ČAFC): Viděli jsme vyrovnané utkání. Z naší strany špatný první poločas, kdy jsme se nedostali skoro k žádnému zakončení. Druhý poločas jsme se zvedli a o osudu utkání rozhodla dobře zahraná standardka. Druhá branka padla v samém závěru a pojistila pro nás důležité tři body.

Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Ondřej Nejeschleba
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Ondřej Lukeš


SK Dolní Chabry – SK Třeboradice 0:2 (0:0)
Branky: 83. Vávra, 89. J. Hájek. ŽK: 21. J. Škurek, 29. Kalous – 39. J. Hájek, 56. Jurčík, 79. asistent trenéra Jahoda. Rozhodčí: Marek – Zelený, Průša. Diváků: 200.
Dolní Chabry: Provazník – Vágner, Kalous, Matyáš, Š. Veselý (70. M. Škurek) – J. Škurek (75. Chaloupka) – Strnad (70. Outlý), Jírovec, Sevček, Matějka – Palma. Trenér: Tomáš Vajnar.
Třeboradice: Lončák – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – R. Klouček (81. Jahoda), Slánský, Vávra, Kraus (81. Ploc) – Lebovych (65. Ježek), Šťovíček (89. F. Hruška). Trenér: Jan Novák.

Ohlasy utkání
Dominik Janda (Dolní Chabry): Utkání vyhráli šťastnější hosté, kteří nám na konci vstřelili dvě branky. První poločas příliš mnoho velkých gólových šancí nenabídl ani na jedné straně. Naše dvě střely zpoza vápna brankář hostů vyrazil těsně mimo dobíhajícího Matějku. Druhý poločas pokračoval ve stejném rytmu, kdy hra obou celků byla poměrně vyrovnaná a možná mým pohledem v některých pasážích i lepší z naší strany. Fotbal se ale hraje na góly. Místo abychom lépe, a hlavně gólově, vyřešili přečíslení tři na jednoho nebo pěkné uvolnění Sevčeka podél lajny, tak minutu poté inkasujeme po několika odrazech a neodkopech míče z našeho malého vápna. Druhá výstavní branka z přímého kopu do naší sítě toho již moc neřešila. Týmu toho není moc co vytknout, to nám body do tabulky ale nepřináší. Zní to už jako klišé, jelikož nám nezbývá nic jiného, než se pokusit v týdnu připravit na Duklu JM a už bodovat.
Jan Novák (Třeboradice): Zápas se hrál na velmi těžkém terénu a pro oko fotbalového diváka mnoho krásného nenabídl. Bylo to hlavně o nakopávaných balonech s mnoha souboji, a tedy celkově o bojovnosti. Pro vývoj zápasu bylo jasné, že první branka může být rozhodující, a to se také ukázalo. Nám se to podařilo asi deset minut před koncem a konečný stav jsme stanovili v samém závěru parádní trefou Hájka. Jsou to pro nás strašně důležité tři body a jsem velmi rád, že se to podařilo dotáhnout do vítězného konce.

Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: Otakar Vágner
Nejlepší hráč SK Třeboradice: Michal Vávra


FC Zličín - FK Dukla Jižní Město 2:1 (0:1)
Branky: 47. vlastní Solař, 68. Hák – 42. Brabenec. ŽK: 45. Popovič – 11. Brabenec, 32. F. Novák, 40. Růžička, 45.+1 Temelkovski. ČK: 58. Brabenec (FK Dukla Jižní Město). Rozhodčí: Zloch – Stěhule, Kortanová. Diváků: 150.
Zličín: Machač – J. Petrák, O. Kučera, Žák, Ondrejka – Popovič – Plánička, Kohout, Simmons (70. Bagou), Hák (80. Tuháček) – Merta (90. Jiras). Trenér: Zdeněk Kudela.
FK Dukla JM: Skokánek – Jerie, Š. Kulhavý, Solař, V. Růžička (69. Krameš) – M. Petrák, F. Novák – Temelkovski (80. Višvader), D. Farkaš, Brabenec – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Hlavně bylo dobré, že se nám konečně sešla hráčská skladba. V prvním utkání jsme neměli možnost střídání podle postů. Na ten domácí zápas jsme to dali dohromady, měli jsme k dispozici díky agentuře Simmonse, to je nadstandardní hráč. S balonem je velice dobrý. Dostali jsme branku po naší strašné chybě. Mladí kluci ještě nemají takové návyky, jdou tam, kde vidí balon, ale nedrží si pozice. To byla naše chyba. Před týdnem jsme měli velice dobrý první poločas a druhá půle nebyla dobrá. Tak teď jsme to otočili. Tady byla druhá půle v pořádku, něco jsme si k tomu řekli v kabině. Pomohlo i rychlé vyrovnání po přestávce, jinak by to bylo složitější, ale mám radost za kluky, že to vítězství bylo poctivé. Na šance to bylo tak 5:2 pro nás. Za mě jsme proti Dukle hráli popáté, ale poprvé jsme je porazili. Pomohlo nám i vyloučení Brabence, který nám dával pravidelně góly. Dukla se prezentuje nepříjemným stylem hry, ale zvládli jsme to.
Josef Světlík (FK Dukla JM): Dali jsme gól do šatny, to byl bonus. Jen bychom nesměli hned na začátku druhé půle pro změnu dostat branku. To je naše hloupost a tentokrát nás to stálo zápas. Věděli jsme o silných a slabých stránkách Zličína. Myslím, že v první půli jsme na to byli nachystaní dobře. Do kabin jsme šli za zaslouženého stavu. Ale poté si vrážíme kudlu do srdce sami. Prospíme první dvě minuty po přestávce a najednou je to 1:1. To soupeři vlilo novou krev do žil, trochu nás zatlačil. Myslím, že pak přišlo zbytečné vyloučení. Jestli bylo, nebo nebylo, to bych nekomentoval, ale i tak si myslím, že při vší úctě ke Zličínu i v deseti jsme tu měli bodovat. A to jsme nezvládli, což je náš průšvih.

Nejlepší hráč FC Zličín: Vasil Popovič
Nejlepší hráč FK Dukla JM: Filip Novák



FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 4:1 (1:1)
Branky: 69. a 70. Pytlíček, 33. Rakušan, 77. Sedlář – 8. Bureš. ŽK: 26. Šmídek, 65. Kleček, 90. Pytlíček – 21. Bureš, 83. Žitný. Rozhodčí: Sýkora – Stěhule, Suchar. Diváků: 180.
FC Tempo: Pacovský – Babický, Hampapa, Kleček, D. Krejčí – Rakušan (66. J. Klouček), Šmídek (84. Valta) – Sedlář (84. Schwank), T. Havlíček (84. Viktorin), Trajhan – Ling (56. Pytlíček). Trenér: Petr Vanko.
Kolovraty: Bébr – F. Hruška, Votřel, Vejr, Žitný – P. Klouček (46. Genauer), Ponert (74. Ráža), Lechner, Kalenda (74. S. Pokorný) – Bureš (46. Hladký), Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Nakonec jednoznačný výsledek, ale nerodilo se to lehce. Dlouhodobě v našich zápasech s Kolovraty padá hodně branek, a když hosté výborně vyřešili brejk a vedli, tak se zápas lámal. Na obou stranách byly situace, které mohly vést k další brance. Naštěstí nám hosté neodskočili na rozdíl dvou gólů a vyrovnali jsme. Drželi jsme po celý zápas dobrý pohyb, kombinaci a postupem času jsme tím utavili hostující obranu, která se pak otevřela. Chtěl bych celý tým pochválit, protože jsme se drželi naší hry od začátku do konce bez ohledu na skóre a věnovali jsme tak dárek Viktoru Valtovi, který si tak mohl užít derniéru v našem dresu na hřišti a s kapitánskou páskou.
Jakub Slezáček (Kolovraty): První poločas jsme se ještě drželi, dostali se i do vedení a měli pár příležitostí po standardkách a brejcích. Když si to vezmu takhle zpětně průběhem toho zápasu, tak asi jediná naše šance bodovat byla nastřelená tyčka na 2:0. Místo toho jsme za minutu a půl inkasovali vyrovnávací branku. To by jistě domácí ještě více znervózněli a víc hru otevřeli. To je ovšem čistě hypoteticky, protože musíme sportovně uznat, že domácí byli jasně lepší, a to ještě dost věcí pochytal Milan Bébr. Zasloužené vítězství soupeře, my si dlouhodobě s jejich hrou a kvalitním přechodem neumíme poradit, zvládali jsme to jen prvních třicet minut, což nestačí. Prohráli jsme po šesti utkáních, vyhrál lepší, tak jedeme dál.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Viktor Valta
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Milan Bébr



FK Motorlet Praha B - FC Přední Kopanina 4:1 (0:0)
Branky: 70. a 85. Alexandr, 51. Konopásek, 67. Borovski – 73. Urban. ŽK: 26. Hovorka, 38. Wise, 81. Tržický (všichni FC Přední Kopanina). Rozhodčí: Stránský – Císař, Hruška. Diváků: 156.
Motorlet B: Mihálek – Průša (55. M. Pokorný), Borovski, Lukášek, Sehedi – Hroník (73. Sejdija), Alexandr – Konopásek, Hrabina (64. Klaban), M. Novotný (64. Krym) – Nátr (73. Cuc). Trenér: Václav Socher.
Přední Kopanina: Zavadil – Hovorka, Tržický, Wise, L. Kučera – Asad, F. Zelenka – Mejdr, Razetto (61. Hýsek), Šalanský (61. Ptáček) – Urban. Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Václav Socher (FK Motorlet B): Na Kopaninu jsme si paradoxně věřili. Protože co trénuji, tak jsme Kopaninu vždycky porazili. Rozhodně jsme se nebáli. Tedy Urbyho se bojíme vždycky, ale v sestavě byl nahoře odříznutý. Kopanina proto až tolik nehrozila. Od začátku jsme chtěli být mírně pasivnější a pak je překvapit nějakým presem. Jenže oni nás překvapili, že zalezli a my jsme dobývali hned od začátku. Naší individuální nekvalitou jsme ale Kopaninu nepotrestali hned. Měli jsme čtyři akce, co by se měly proměňovat. Za mě jsme měli vést v půli 2:0 a bylo by to klidnější. Všechno jsme dohnali ve druhé půli, i když tam byly tři velké gólovky. Se vší úctou ke Kopanině, my jsme měli dát sedm, osm gólů. Kluci z áčka pomohli, jsem na ně náročný, tak vědí, že kdyby nelítali, tak půjdou klidně ve třicáté minutě dolů. Za tenhle zápas jsem jim poděkoval, zhruba takhle si tu pomoc představuji. Byli přínosem jak kvalitou, tak přístupem. Oni byli i minule, tam se ale neodevzdali, tak šli o poločase dolů. Tady Adam Alexandr podal fantastický výkon, posílám vedení do skupiny známky a nebudu se bát blížit desítce. Předvedl nádherné věci, hrál i za áčko a byl nejlepší.
Daniel Vott (Kopanina): Nám bylo jasné, že zápas bude strašně těžký. Motorlet B byl posílený hráči z áčka, co to šlo. Dokonce i hráči, co zasáhli do utkání áčka ráno, tak šli hrát. Kvalita se ukázala. I my jsme ale měli šance, jenže jsme je nedali. Kdybychom vedli, vypadalo by to jinak. Bohužel jsme po přestávce dostali první gól, který utkání zlomil. Dojeli jsme i na to, že jsme měli souběh utkání, takže jsme měli jen dva hráče na střídání. To v takovém utkání bylo málo. Měli jsme první velkou šanci, kdy gólman vyrazil balon a Razetto přestřelil prázdnou branku. Urby šel sám na gólmana. To, co udělal na konci, to se mu mělo povést na začátku a bylo by to možná jiné. Druhý gól soupeře to korunoval, v tu chvíli byl Motorlet B strašně silný a nám docházely síly. Soupeř měl šikovné hráče, sedm posil z áčka, to je velký rozdíl, kvalita byla hodně znát. Kvalitou jsou výš než v přeboru. Ti kluci pravidelně hrají třetí ligu, což je vidět.

Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: Adam Alexandr a Ondřej Lukášek
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Jakub Tržický



FK Viktoria Žižkov B - TJ Sokol Královice 4:5 (3:1)
Branky: 8. Vais, 10. Barratt, 18. Žiga, 87. Bazal – 40. a 83. V. Hruška, 51. K. Kučera, 65. Trnka z penalty, 52. Šemro. ŽK: 73. M. Vlček, 85. F. Ret – 37. Nevařil, v poločasové přestávce Pospíšil, 57. Vacík, 79. K. Kučera. Rozhodčí: Pauer – Zelený, Hejma. Diváků: 50.
V. Žižkov B: Řezanina – Trávníček (65. M. Vlček), Bárta, T. Ret, F. Ret – Kuzma, Edrees (63. Větrovec) – Žiga (58. Ayo), Vais, Bazal – Barratt. Trenér: Jiří Brunclík.
Královice: Hubínek – Nevařil, Šemro, Malík (75. Misbakhetdinov), Sikora – Vacík – Pospíšil, Janoušek, V. Hruška (89. Semančík), K. Kučera – Trnka (90.+2 Staněk). Trenér: René Ollé.

Ohlasy utkání
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Po tom, co jsme předvedli, mě ve fotbale už asi nic nepřekvapí. Čtyřicet minut výborný výkon, pěkné akce, hra na jednu branku, nespočet šancí a pohodové vedení 3:0. A právě na pohodlnost jsme nakonec dojeli. Soupeř ve čtyřicáté minutě po ojedinělé střele, která byla tečována, snížil na 3:1. Druhý poločas lážo plážo, nic se přeci nemůže stát, ale.... Jedna šibenice 3:2, druhá šibenice 3:3 a vše zakončíme naivní penaltou 3:4. Máme za sebou dva zápasy, skóre 5:8, a právě to číslo 8 ukazuje na naši nekvalitu, neodpovědnost k týmu směrem do defenzivy. Pokud se okamžitě nepřenastavíme v hlavě, máme velký problém se záchranou.
René Ollé (Královice): Po zisku velmi důležitých tří bodů z minulého zápasu jsme zajížděli na hřiště rezervy Viktorky Žižkov, která sehrála vynikající utkání na Přední Kopanině. Soupeř se netajil tím, že bude chtít získat tři body a samozřejmě jde z něj strach již jen tím, že trénují pětkrát v týdnu. Kluky jsem upozorňoval na jejich kvalitní pětici hráčů Žiga, Vais, Bazal, Barrat, Edrees. No a do 18. minuty nám tři z nich dali branku a prohrávali jsme 3:0. V tu chvíli jsem si říkal, že je to tvrdá lekce a musíme se již připravovat na Motorlet, ale pořád jsem v koutku duše věřil, že pokud dáme gól, tak jsou mladí kluci schopni se znervóznit a může se stát i nějaký zázrak. Do přestávky jsme snížili na 1:3, v 51. minutě přišlo Kučerovo snížení a do 65. minuty jsme to otočili v náš prospěch. Když se nám podařilo přidat branku na 3:5, tak jsem začal doufat, že bychom zde mohli nějaké body získat. I přes snížení domácích krásnou brankou Bazala to nakonec skončilo naším vítězstvím. Domácí to budou asi ještě dlouho rozdýchávat, protože prohospodařili tříbrankový náskok. Před kluky smekám, protože nás tento výsledek a předvedená hra ve druhém poločase, který jsme vyhráli 4:1, může šíleně nakopnout. O to víc budeme muset být obezřetnější, protože z naší role outsidera se dostáváme do jiné role. Musím vyzdvihnout výkon celého týmu, ale ještě nad ním dominovala dvojice Karel Kučera a nově příchozí Tomáš Sikora. Pokud budeme pokračovat v takto nastaveném úsilí, tak si myslím, že bychom body měli sbírat a co nejrychleji se odpoutat od sestupových příček. Jinak je mi kluků ze Žižkova líto, ale fotbal se hraje devadesát minut a moji kluci předvedli neskutečný morál a po zápase takovéto vítězství chutnalo dvojnásob sladce. Věřím, že nám střelecký apetit zůstane i do dalších zápasů.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: nikdo
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Karel Kučera



FC Slavoj Vyšehrad – AFK Slavoj Podolí 1:0 (1:0)
Branka: 16. Heřman z penalty. Rozhodčí: Tikal – Plášil, Pazderský. ŽK: 50. M. Krivosheev – 75. Němeček, 75. Šimák, 86. Čmelík, 88. trenér Majer. ČK: 87. Němeček (Podolí). Diváků: 80. V 79. minutě neproměnil Heřman (Vyšehrad) penaltu.
Vyšehrad: Dočekal – Kubies, Kazda, Holan, Pryšljuk – Müller, Matějíček, Prýmas – M. Krivosheev – Souček (54. Slapnička), Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.
Podolí: Šumník – Šimák, Hrubý, Němeček, Čmelík – Brezina, Bednář – Kocour, V. Procházka, Krob – Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Z naší strany fotbal plakal, horkotěžko jsme se protrápili do 95. minuty a konce zápasu. Od nás prostě katastrofa, a to hlavně od zkušenějších hráčů. Naopak pochválit mohu ty nejmladší: dorosteneckou stoperskou dvojici, kterou také vyhlašuji za nejlepší hráče utkání.
Petr Majer (Podolí): Bohužel prohrálo lepší mužstvo. Byli jsme na tom fotbalově lépe, a tak výsledek 1:0 pro Vyšehrad nekoresponduje s obrazem hry. Odehráli jsme znovu dobrý zápas, bohužel se špatným koncem. S výkonem našeho týmu i nasazením jsem spokojen, radost nám ale samozřejmě kazí ten výsledek, jenž opravdu neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Vyšehrad kopal dvě penalty, ty ale nerozporuji, obě byly jasné. V mezihře jsme však byli jednoznačně lepší a zápas jsme neměli prohrát.

Nejlepší hráči Vyšehradu: Jaroslav Holan a Marek Kazda
Nejlepší hráč Podolí: celý tým