Foto: Jiří IPSER
Souhrn 18. hraného kola přeboru: Královice a Třeboradice se udržely na vítězné vlně, Dukla JM a Uhříněves stále bez bodu
25.03.2024

Souhrn 18. hraného kola přeboru: Královice a Třeboradice se udržely na vítězné vlně, Dukla JM a Uhříněves stále bez bodu

Parádní jarní jízdu předvádějí fotbalisté Královic a Třeboradic. Královice vypráskaly 5:1 Motorlet B, Třeboradice pak zvládly duel s Braníkem (1:0). Oba celky mají ze tří jarních zápasů plný počet bodů a dostaly se nad sestupové i barážové pozice. Zcela opačné starosti má Dukla JM, která i potřetí padla, tentokrát s Dolními Chabry (1:2), a její náskok právě před barážovými příčkami se tenčí. Do přímého boje o záchranu se pak propadla Uhříněves, po Dukle JM druhý tým, který na jaře ještě nebodoval. Velké drama se odehrálo v Kolovratech, kde hostující Podolí vedlo i přes vyloučení 3:0, domácí však utkání v závěrečné dvacetiminutovce dotáhli k remíze. Vedoucí trio o víkendu nezaváhalo: Vyšehrad, Přední Kopanina i Tempo zvládly svá utkání vítězně, takže se na čele nic nemění. Vzhledem ke ztrátám dalších v pořadí však narostl rozdíl mezi třetím místem a silnou skupinou pronásledovatelů.

SK Třeboradice - ABC Braník 1:0 (1:0)
Branka: 23. Vávra. ŽK: 78. J. Hájek, 89. R. Klouček – 29. Šebák. Rozhodčí: Wulkan – Sýkora, Pazderský. Diváků: 40.
Třeboradice: Prebsl – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – Kraus (79. Ploc), Slánský, R. Klouček (79. F. Hruška), Ježek (67. Jahoda) – Vávra (90. R. Farkaš), Šťovíček (67. Lebovych). Trenér: Jan Novák.
Braník: Mařík – L. Pechač, Kodytek, Platil, T. Pechač – Šebák (63. Richter) – Seidler (67. L. Novák), Jesze, Rapant, Palko (46. Lebeda) – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.

Ohlasy utkání
Jan Novák (Třeboradice): Prvních patnáct minut zápasu nebylo z naší strany dobrých a soupeř byl lepší, i když se do žádné šance nedostal. Potom se náš výkon zvedl, nastřelili jsme břevno a dokázali skórovat. Ještě do přestávky jsme si vytvořili další šance, které mají končit brankou, ale bohužel jsme vedení nenavýšili. Druhý poločas to bylo z naší strany takové trápení, ale důležité vítězství jsme dokázali udržet. Ani si nedokážu vybavit nějakou vážnější příležitost hostujícího týmu. Takže jsme rádi za zisk tří bodů, i když k tomu byla celkem protrápená cesta.
Petr Hejduk (ABC Braník): Moc atraktivní fotbal jsme neviděli. Oba týmy se potýkaly s hodně silným větrem a terénem, takže nešlo moc hrát ani kombinačně, ani se prosadit nákopy dopředu. Proto si ani jeden tým nevytvořil moc šancí. Domácí bohužel pro nás jednu z nemnoha příležitostí využili. Ve druhé půli, když jsme hráli po větru, jsme takové štěstí neměli. Mrzí mě, že jsme nedokázali využít žádnou standardku, kterých jsme měli hlavně po přestávce poměrně dost. Stále bojujeme s marodkou a absencemi hráčů. Na týmu ale vidím snahu se nepříznivému vývoji v tabulce vzepřít a dál bojovat.

Nejlepší hráč SK Třeboradice: Michal Vávra
Nejlepší hráč ABC Braník: Tomáš Platil


FC Zličín - FC Slavoj Vyšehrad 2:3 (0:2)
Branky: 49. Jiras, 90.+5 Kohout z penalty – 40. a 86. z penalty Heřman, 10. Jáša. ŽK: 72. O. Kučera, 72. Bagou, 90.+5 Jiras – 34. Kazda, 72. M. Krivosheev, 90.+4 Habor, 90.+6 Dočekal. ČK: 72. M. Krivosheev (Vyšehrad). Rozhodčí: Zelený – Kučera, Hruška. Diváků: 120.
FC Zličín: Machač – Havrila (46. Jiras), O. Kučera, Žák, Ondrejka – Popovič – Plánička, Kohout, Petrák (86. Tuháček) – Merta, Hák (28. Bagou). Trenér: Zdeněk Kudela.
Vyšehrad: Lisa – J. Klíma ml., Jáša, Kazda, Pryšljuk – Müller (90. Škop), Matějíček, M. Krivosheev, Prýmas (86. Kubies) – Souček (75. Toman), Heřman (90. Habor). Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Věděli jsme, že pokud zopakujeme výkony, které jsou nám vlastní, nebudeme bez šance – tím spíš, že na Vyšehrad zahrát umíme. Jenomže v první půli jsme udělali dvě strašné individuální chyby a za chyby se platí, takže soupeř je potrestal. Na začátku druhé půle jsme se dostali do zápasu rychlým snížením na 1:2, navíc Vyšehrad přišel o jednoho vyloučeného hráče, snad dvě tři šance jsme si vytvořili, ale soupeř zkušeně výsledek uhájil. Celkově jsem nebyl s naším výkonem spokojen, nelíbil se mi. Hru obou týmů nepříznivě ovlivňoval silný vítr.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Podali jsme týmový výkon, jako jeden muž, což bylo určitě dobré. Ale zkomplikovali jsme si vše školáckou chybou na začátku druhé půle, kdy jsme domácím doslova darovali kontaktní gól. Zličínu jsme tím sami nafoukali vítr do plachet a z relativně pohodového vývoje zápasu bylo najednou drama jako hrom. Nakonec jsme ale vyhráli podle mého mínění zaslouženě díky třem gólům po vypracovaných akcích.

Nejlepší hráč FC Zličín: Ondřej Kučera
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: celý tým


ČAFC Praha - FC Tempo Praha 1:3 (1:1)
Branky: 5. T. Peake – 88. a 90.+3 J. Klouček, 19. Sedlář. ŽK: 36. Lukeš, 43. Borkovec, 62. Nováček – 90.+1 T. Havlíček. Rozhodčí: Císař – Stránský, Morávek. Diváků: 80.
ČAFC: Kořének – Fridrich, Machurka, Lukeš, Šanda (55. Pakosta) – Nováček – T. Peake (79. Kubec), S. Peake, Borkovec (63. Huňka), Peričevič – Pyšek. Trenér: Pavel Novotný.
FC Tempo: Pacovský – Hampapa, Kleček, Schwank, D. Krejčí - Šmídek, Viktorin (67. J. Havlíček), T. Havlíček - Pytlíček (79. J. Klouček), Sedlář (67. Babický), Ling (55. Trajhan). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): Vypadlo nám pět jmen za základní sestavy. Přesto jsme do zápasu vstoupili dobře a brzy šli do vedení. Bohužel jsme ho při naší velké šanci nedokázali navýšit a soupeř do poločasu vyrovnal. Ve druhém poločase jsme nastřelili tyč a na druhé straně ke konci zápasu inkasovali po standardce soupeře, který vítězství v samém závěru ještě pojistil třetí brankou. Hrál se vyrovnaný soubojový zápas, který oko fotbalového fanouška moc nepotěšil, ale to tak na naší malé umělce již bývá.
Petr Vanko (FC Tempo): Náročné utkání se soupeřem, který měl vítěznou šňůru. Nikomu se na malé umělce dobře nehraje, a ještě když se ke všemu přidal silný vítr a déšť, tak bylo na válečnou kopanou zaděláno úplně. Aby toho nebylo málo, tak jsme si vybrali trochu smůly, když se míč odrazil k Peakovi a domácí vedli, ale pak se nám to vrátilo při šanci Borkovce. Pak jsme trochu změnili postavení při odražených míčích a začali jsme být lepším týmem. Ve druhém poločase se pak počet šancí výrazně překlopil na naši stranu, a i když Peričevič trefil tyč, tak si troufnu říct, že jsme zaslouženě skóre otočili a vyhráli. Byl to velký test fyzické a psychické odolnosti. Jak kluci na hřišti, tak naše lavička při poslechu kultivace fotbalového prostředí z domácí strany obstáli se ctí. Výhry si velmi cením.

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Jaroslav Nováček
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Štěpán Sedlář


FC Přední Kopanina - SK Čechie Uhříněves 5:0 (2:0)
Branky: 59. a 77. Tržický, 3. F. Zelenka, 41. Urban, 81. Ptáček. ŽK: 49. Šalanský – 49. Kříž. Rozhodčí: Kučera – Zelený, Eiselt. Diváků: 100.
Kopanina: Matějka – Šalanský (53. Mejdr), Tržický, J. Krejčí, L. Kučera – Asad (83. Schierreich) – Ptáček (83. Bradáč), Hollerbach (77. Š. Hájek), F. Zelenka, Hovorka – Urban (83. Razetto). Trenér: Daniel Vott.
Uhříněves: Beránek – Pergl, Chadim, Tarhaj (33. Kříž), P. Hrubý – Vaněk – Vácha (63. Blažek), Študent, Peterka, Aust – J. Svoboda (78. Chleborád). Trenér: Martin Svoboda.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Do utkání jsme šli s tím vědomím, že pokud se chceme udržet bodově v kontaktu s čelem tabulky, tak musíme bezpodmínečně vyhrát. K tomu jsme se přiblížili brzkým gólem. V prvním poločase se hrál spíše bojovný zápas, kdy s námi soupeř ještě držel krok. Vývoj utkání definitivně rozhodla druhá branka těsně před poločasem. Ve druhém poločase jsme již hráli v pohodě, udělali jsme pěkné kombinace a zápas už se odehrával zcela v naší režii. Je důležité, že jsme okamžitě zareagovali na prohru v minulém kole. Teď se už těšíme na páteční utkání na Tempu.
Martin Svoboda (Uhříněves): Výsledek, ale především předvedená hra, je pro nás naprostým zklamáním. Hlavně ve druhém poločase jsme Kopanině nebyli důstojným soupeřem.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Filip Zelenka
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Pavel Hrubý


Sokol Kolovraty - AFK Slavoj Podolí 3:3 (0:2)
Branky: 69. Ganauer, 82. P. Klouček, 90.+2 Votřel – 27. a 47. Podobský, 36. Čmelík. ŽK: 32. Votřel, 41. Hejno, 57. Kalenda, 62. D. Hájek, 85. Žitný, 88. Morávek, 89. Bureš, 90. trenér Slezáček – 59. Podobský. ČK: 24. Sitta (Podolí). Rozhodčí: Havel – Pytloun, Pauer. Diváků: 80.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Votřel, Hejno, Žitný – S. Pokorný (57. Hladký), D. Hájek, Lechner, Kalenda (84. P. Klouček) – Bureš (57. Ganauer), Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.
Podolí: Šumník – V. Vlasák, J. Hrubý, Čmelík, Krob – Brezina, V. Procházka – Koocur (67. Zdobnický), Sitta, Chlum – Podobský (89. Andrle). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): Druhý poločas na Tempu a tento celý zápas. To jsou herně nejhorší tři půle v řadě, co jsme snad kdy odehráli. Červená pro hosty ve 24. minutě po úniku Pokorného a vidina snazšího utkání ukázala pravý opak. Po minutě si necháme dát první, za deset druhý, a to co předvádíme je vrchol zmaru. Podolí od toho oslabení hrálo dobře, ale to také proto, že jsme neběhali, na všechno pozdě reagovali, a to, kolik jsme vyhodili míčů, to se snad blížilo i k trojcifernému číslu. To bychom se nedostali ani do osmi hráčů. Doufal jsem, že se o půli probereme. Bylo dost pravděpodobné, že horší už to být nemůže. Chyba – 47. minuta 0:3. To, že jsme nakonec vyrovnali, uspokojivé není. Ztratili jsme doma dva body s mužstvem, které hrálo přes hodinu v deseti, dalo nám v nich tři góly a ani jsme si nevytvořili o moc víc šancí, než jsme dali gólů.
Petr Majer (Podolí): Na utkání mám dva pohledy, celkově je to takové hořkosladké. V sestavě jsme z různých důvodů měli hodně absencí, a tak jsem neměl od zápasu plnohodnotná očekávání. Po úvodní dvacetiminutovce přišla naše chyba a vyloučení. Paradoxně nás tento moment nakopl a brzy po něm jsme se dostali do vedení, které jsme stihli ještě do přestávky navýšit. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale když zpočátku druhého poločasu přišla naše třetí branka, tak jsem již pomalu začal věřit, že by to mohlo vyjít. Bohužel nakonec utkání skončilo nerozhodným výsledkem, když se v závěru projevila naše sedmdesátiminutová hra v oslabení a docházely nám síly. Samozřejmě před utkáním bych bod bral, ale po tomto průběhu jsme z něho velmi smutní.

Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Samuel Pokorný
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: celý tým


TJ Sokol Královice - FK Motorlet Praha B 5:1 (2:0)
Branky: 3. J. Pospíšil, 32. Trnka, 48. Nevařil z penalty, 67. K. Kučera, 81. V. Hruška – 47. Cuc. ŽK: 42. M. Novotný. 44. Cuc (oba FK Motorlet Praha B). Rozhodčí: Tvrz – Šaróka, Hejma. Diváků: 80.
Královice: Hubínek – Nevařil, Šemro, Lády, Sikora – Vacík – J. Pospíšil (75. Misbakhetdinov), Janoušek, V. Hruška, K. Kučera (79. Semančík) – Trnka (86. Staněk). Trenér: René Ollé.
Motorlet B: Foret – Průša (55. Tichý), Borovski (75. Dudy), Čuba – Nátr, Klaban (46. Sejdija) - Hrabina, Cuc, M. Novotný, Krym (67. Krátoška) – M. Pokorný. Trenér: Václav Socher.

Ohlasy utkání
René Ollé (Královice): Tým Motorletu oproti minulému vítěznému utkání s Kopaninou udělal šest vynucených změn a byl pro mě nečitelným soupeřem. Přesto jsme se hned v úvodu utkání dostali do vedení, které jsme po půlhodině po krásné akci navýšili, tak jsme se trochu uklidnili. Klukům jsem o poločase říkal, že musí být neustále ostražití, protože tato mladá mužstva hrají za každého stavu svůj fotbal. Také se tak stalo a hosté rychle dokázali snížit, ale naštěstí se nám vzápětí z penalty podařilo dvougólový náskok vrátit zpět. Potom se již utkání v poklidu dohrávalo ke konečnému vítězství. Kluky musím pochválit za to, jak zatím přistupují k zápasům jarní části a věřím, že tomu tak bude i nadále.
Václav Socher (Motorlet B): Zápas mě hrozně zklamal po všech stránkách, nejenom od našich hráčů. Musím říct, že to byl nejhorší fotbal v tomto ročníku. Měli jsme v plánu Královice uběhat, ale to se nám rozpadlo již během týdne z důvodů dalších různých omluv. Bylo problémem dát vůbec do kupy nějakou sestavu, za což děkuji všem, kteří na utkání dorazili. Nicméně to není omluva za výkon, který jsme předvedli. Vůbec jsme se nedokázali domácím vyrovnat v tvrdosti či soubojovosti, a to bylo pro mě největším zklamáním. Sice po poločasovém proslovu přišlo z naší strany zlepšení a brzké snížení, ale vzápětí byla proti nám odpískána penalta, kterou nechci rozebírat, a Královice si vzaly dvoubrankové vedení zpět. Utkání si domácí již pohlídali do konce. Nám se ukázalo, že hrát jen jeden poločas prostě v této soutěži není možné. Jsme nyní v personální krizi a s napětím budeme sledovat, v jaké sestavě se nám podaří odehrát další utkání proti Střešovicím. Jsme smířeni s tím, že budeme dostávat hodně branek, ale na druhou stranu chceme hrát rychle a fotbalově směrem dopředu. Tentokrát to, hlavně v prvním poločase, bylo z naší strany zklamání.

Nejlepší hráči TJ Sokol Královice: Petr Vacík a Jakub Pospíšil
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Ondřej Borovski


FK Dukla Jižní Město – SK Dolní Chabry 1:2 (0:1)
Branky: 54. M. Lafek – 9. Strnad, 68. Palma. ŽK: 45.+1 Kotlík, 84. Solař, 90.+3 V. Růžička – 56. Jírovec, 72. Vágner, 90.+3 Palma. Rozhodčí: Plášil – Tikal, Nebáznivý. Diváků: 50.
FK Dukla JM: Skokánek – Jerie, Solař, J. Sýkora (79. Krameš), M. Lafek – Š. Kulhavý, D. Farkaš – Hovorka (58. V. Růžička), Temelkovski, F. Novák (86. Belmihoub) – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Dolní Chabry: Dikusar – Vágner, Matyáš (13. Horáček), Kalous, Š. Veselý – J. Škurek, Jírovec, Matějka, Strnad (81. A. Veselý) – Palma, Sevček (46. D. Janda). Trenér: Tomáš Vajnar.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Chtěli a měli jsme do zápasu vstoupit aktivně, ale opak byl pravdou a rychle jsme inkasovali. Pak jsme se herně zvedli, ale co jsme předvedli za impotenci v koncovce, to byl extrém. Ve druhém poločase jsme soupeře opět zatlačili a podařilo se nám vyrovnat ze standardní situace. Jenže pak nedokážeme dostoupit hráče a z rychlého brejku opět lacině inkasujeme, a to nás stálo mnoho. Nevyhrál lepší, vyhrál šťastnější, i tak to ve fotbale někdy bývá. Pokud budeme zahazovat to, co proti Chabrům, nemůžeme nikoho porazit…
Dominik Janda (SK Dolní Chabry): Zápas jsme i s pěknou porcí štěstí, kterému jsme šli naproti, zvládli proměnit za tři body, které nutně potřebujeme. Fyzicky náročné utkání, kdy se domácí tým snažil vytvářet si šance především dlouhými křižnými pasy. Naše obrana většinu soubojů ustála, co propadlo, to sebral výborně chytající Dikusar, který tým podržel několika důležitými zákroky. Nám se podařilo vstřelit úvodní branku hned na začátku zápasu. Poté jsme přečkali situace domácích, kteří měli blízko ke srovnání. Ve druhém poločase domácí hru s postupem přibývajícího času ještě více zjednodušili. Vytěžili z toho vyrovnání, na které jsme ale našli celkem rychlou odpověď a přidali gól po uvolnění se Palmy. Příští týden potřebujeme body potvrdit v domácím utkání proti Zličínu.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Dominik Farkaš
Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: celý tým


SK Střešovice 1911 - FK Viktoria Žižkov B 0:4 (0:3)
Branky: 40., 42. a 85. Barratt, 45.+1 Žiga. ŽK: 64. Rothe – 22. Žiga, 35. T. Ret. Rozhodčí: Suchar – Stránský, Pytloun. Diváků: 130.
Střešovice: Borský – Štyks, P. Věchtík (46. Němec), F. Veselý (90. Vyjdák), Charvát – Šimon, Kříž, D. Věchtík (46. Vodrážka), Rothe (73. Hůlka) – Jensen, P. Junek (46. Alba). Trenér: Stanislav Žuček.
V. Žižkov B: Řezanina – M. Vlček, Větrovec, T. Ret, Pešek (77. Trávníček) – Walter (88. Buratčuk), Kuzma (88. Kejval), Vais – Bazal, Barratt (86. Benes), Žiga (46. Ayo). Trenér: Jiří Brunclík.

Ohlasy utkání
Richard Havlík (Střešovice): Gratuluji soupeři k vysokému vítězství. Produktivita a efektivita hrála v tomto zápase jednoznačně prim. Náš výkon byl poznamenán totální impotencí a individuálními hrubými chybami jednotlivých hráčů.
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Odehráli jsme dvě utkání, kde jsme ukázali fotbalovost, že už dokážeme hrát ve vysoké intenzitě, tři penalty pro soupeře a poločas pohodlnosti, který nás stál tři body. Zápas ve Střešovicích ukázal další polohu našeho týmu: žižkovské srdíčko obětovat se pro tým. Věděli jsme, že už musíme bodově zabrat. Věděli jsme, na čem má soupeř založený svůj fotbal, a tyto jeho silné stránky chtěli eliminovat. Bohužel zápas moc fotbalové krásy nepřinesl. Byla to spíše fotbalová válka, ale i takové zápasy někdy jsou. Závěrem bych chtěl touto cestou poděkovat trenérům U19 za super spolupráci s uvolňováním hráčů do našeho týmu. I díky tomu jsme postavili ve Střešovicích jeden z nejmladších týmů žižkovského béčka.

Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Fanoušci
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Martin Walter