Foto: Nikol Kuncová
Souhrn 22. hraného kola přeboru: Střešovice poskočily na čtvrté místo, Královice slaví pátou jarní výhru a utíkají ze sestupového pásma
22.04.2024

Souhrn 22. hraného kola přeboru: Střešovice poskočily na čtvrté místo, Královice slaví pátou jarní výhru a utíkají ze sestupového pásma

Na čele Pražská teplárenská přeboru se po 23. kole (22. hraném) nic nemění: všechny tři celky, které jsou na medailových pozicích, zvládly své zápasy vítězně, což znamená, že osm kol před koncem soutěže stále vede Přední Kopanina o pět bodů před Vyšehradem, Tempo je o další bod zpět. Na čtvrtou pozici poskočily po otočce proti předposlednímu Podolí v oslabení Střešovice. A právě jejich sobotní soupeř se na jaře dál trápí a společně s posledním Braníkem stále čeká na první výhru v odvetné části. Zatímco Podolí má 17 bodů a je v kontaktu s celky nad sebou, poslední Braník zůstává po debaklu 1:6 s Vyšehradem na 11 bodech a jeho situace v současném rozpoložení sil už vypadá téměř neřešitelně. Z nebezpečného pásma se vzdalují Královice, které porazily Kolovraty 3:2, což byla už jejich pátá jarní výhra ze sedmi utkání.

SK Třeboradice - FC Tempo Praha 1:3 (0:1)
Branky: 90.+4 J. Hájek z penalty – 28. J. Klouček, 82. Rakušan, 88. Sedlář. ŽK: 71. Slánský, 71. Moltaš, 88. J. Hájek, po skončení utkání Pozníček (SK Třeboradice). ČK: 89. Moltaš (SK Třeboradice). Rozhodčí: Vondráček – Zloch, Císař. Diváků: 30.
Třeboradice: Lončák – Pozníček, Jurčík, Moltaš, J. Hájek – R. Klouček (80. Lebovych) – Kraus (85. Marek), Slánský, Vávra, R. Farkaš (65. Ploc) – Šťovíček (65. Jahoda). Trenér: Mario Jahoda.
FC Tempo: Jan Havlíček – Babický, Hampapa, Kleček, Mastný (59. D. Krejčí) – Viktorin, Jakub Havlíček (65. Rakušan) – J. Novotný (59. Sedlář), Trajhan, Pytlíček – J. Klouček (73. T. Havlíček). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Jan Novák (Třeboradice): První poločas bylo Tempo jednoznačně lepším týmem, přehrávali nás pohybem, byli více na míči, a to hlavně ve středu hřiště. Druhý poločas jsme hru vyrovnali, ale bohužel jsme z našich možností nedokázali vyrovnat. Potom se hosté krásně trefili na 0:2 a v samém závěru ještě přidali do naší otevřené obrany třetí branku. Nám se ještě před závěrečným hvizdem podařilo z penalty kosmeticky výsledek upravit. Nyní se musíme dobře připravit na důležité utkání na hřišti Podolí.
Petr Vanko (FC Tempo): Měli jsme z výsledků Třeboradic velký respekt a trochu mě překvapilo, že jsme měli první poločas tolik prostoru pro kombinaci. Šli jsme do vedení a několik nebezpečných situací jsme si vytvořili, ale nedotáhli. Ve druhém poločase domácí ukázali, proč jsou na jaře tak dobří, bylo to velmi vyrovnané. Naštěstí pro nás jsme dokázali rozhodnout a odskočit. Poslední naše návštěvy v Třeboradicích skončily debakly, a tak jsem rád, že jsme tady konečně vyhráli.

Nejlepší hráč SK Třeboradice: Jakub Moltaš
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Petr Viktorin


FC Zličín - FK Motorlet Praha B 1:4 (0:2)
Branky: 49. Ondrejka – 8. a 73. z penalty Nátr, 2. Kornacki, 57. M. Blažek. ŽK: 36. Košút, 44. Bagou, 71. O. Kučera – 38. Čuba, 53. Hrabina, 85. M. Pokorný, 86. Krátoška. ČK: 77. Čuba (FK Motorlet Praha B). Rozhodčí: Hejma – Wulkan, Tvrz. Diváků: 80.
FC Zličín: Hlous – Bous, O. Kučera, Košút (46. Horák), Šmalcl – Plánička, Kohout, Žák (81. Tuháček), Ondrejka – Merta, Bagou. Trenér: Zdeněk Kudela.
Motorlet B: Foret – M. Pokorný, D. Scharf, Čuba – Kornacki (33. Křižka), M. Novotný – Krym (66. Sejdija), Latchvliani (82. Krátoška), Nátr – Blažek, Hrabina (66. Klaban). Trenér: Václav Socher.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Hodnotí se mi to velmi těžce, protože jsem zklamán a nedovedu pochopit nastavení hlav našich hráčů na tohle utkání. Mysleli jsme si, že naše zkušenost bude nade všechno, ale bohužel tomu tak nebylo. Hosté se velmi rychle ujali dvoubrankového vedení a my jsme začali hrát až po dvaceti minutách, kdy jsme si do konce prvního poločasu vytvořili několik stoprocentních šancí, ale žádnou jsme nedokázali využít. Sice krátce po zahájení druhého poločasu se nám podařilo vstřelit branku, pak nám rozhodčí neuznali další tři, ale na to nechci poukazovat. Tak to prostě bylo, hosté se prosadili ještě dvakrát a nám se nepodařilo gólově využít ani závěrečnou přesilovku po vyloučení hostujícího Čuby. Zápas trvá devadesát minut a pokud hrajete jen třicet, tak si bodovat asi nezasloužíte. Po minulém perfektním výkonu proti béčku Žižkova jsem takovýto výkon proti dalším mladíkům od hráčů nečekal. Nyní se musíme dobře připravit na utkání v Uhříněvsi a pokusit se tenhle výpadek napravit.
Václav Socher (Motorlet B): Už jsme potřebovali nutně bodovat, týmu jsem věřil, že se to povede. Vydařil se nám úvod zápasu a dostali jsme se celkem v klidu do rychlého vedení 2:0. Asi po dvaceti minutách se domácí začali dostávat k ohrožení branky hlavně zásluhou standardních situací, kterých jsme jim nabídli snad dvacet. Vše se nám podařilo ubránit, i díky Davidu Scharfovi, jehož přítomnost v obraně byla pro tým citelná. Během přestávky jsem kluky nabádal, aby pokračovali nadále ve výkonu z prvního poločasu, a hlavně nedostali brzy kontaktní gól. A bohužel to se právě stalo a domácí z kraje druhé půle snížili. Naštěstí jsme nadále předváděli klidný dobrý výkon a jeho výsledkem bylo navýšení našeho vítězství dalšíma dvěma góly, i když si stále myslím, že jsme těch branek mohli dát víc. Zakončení je téma, kterému se musíme i nadále při tréninku věnovat a pracovat na tom. Jsem rovněž rád, že jsme neudělali žádné fatální chyby v obraně a celkově si tak z horké půdy Zličína odvezli cenné tři body.

Nejlepší hráč FC Zličín: Tomáš Plánička
Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: David Scharf a Matěj Blažek


ABC Braník - FC Slavoj Vyšehrad 1:6 (1:3)
Branky: 17. Srba – 20. a 64. Heřman, 10. J. Holan, 29. Müller, 56. Matějíček, 77. Kankara. Ve 29. minutě neproměnil Jákl (FC Slavoj Vyšehrad) pokutový kop. ŽK: 50. Platil, 63. Kodytek, 68. Rapant – 49. Jáša. Rozhodčí: Marek – Stěhule, Janšta. Diváků: 70.
Braník: Mařík – T. Pechač, Kodytek, Platil, L. Pechač (36. Richter) – Macho – Šebák, Jesze, Srba, Rapant – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.
Vyšehrad: Lisa – Kazda (46. Matějíček), Stareček, Jáša (72. Pryšljuk), Romanishak (72. P. Borský) – Müller (58. Kankara), Jákl, Slapnička (72. Lískovec), Prýmas – J. Holan, Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Petr Hejduk (Braník): Vyšehrad byl po celé utkání jasně lepší, zatímco my jsme podali nejhorší výkon v této sezoně, co jsem viděl. Z naší strany chybělo chtění zápas vyhrát. V sestavě, co nám po zraněních zbyla, jsme se sice snažili nějak hrát, ale bohužel jsme na Vyšehrad vůbec nestačili.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Vyhráli jsme 6:1, takže spokojenost s výsledkem i hrou. Těší mě, že se nám vrátilo z marodky téměř současně pět hráčů.

Nejlepší hráč ABC Braník: Tomáš Platil
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Tomáš Stareček


FC Přední Kopanina - ČAFC Praha 2:1 (1:1)
Branky:
22. a 81. Ptáček – 8. Mrázek. ŽK: 33. Ptáček, 45. Vávra na lavičce, 82. L. Kučera – 33. Pyšek, 46. Nováček, 52. Huňka, 74. T. Peake, 83. Mrázek. ČK: 87. Machurka, 90.+3 Pyšek (oba ČAFC). Rozhodčí: Hruška – Tikal, Pytloun. Diváků: 80.
Kopanina: Matějka – Hollerbach, L. Kučera, J. Krejčí, Hovorka – Asad – Mejdr (46. Šalanský), Mainolfi (90.+4 Kočí), F. Zelenka (77. Razetto) – Urban (83. Š. Hájek), Ptáček (90.+4 Vágner). Trenér: Daniel Vott.
ČAFC: M. Štěpánek – T. Peake, M. Vlasák, Machurka, Fridrich – Nováček (66. Klymskyj) – Pyšek, S. Peake, Mrázek, Peričevič (59. Borkovec) – P. Novotný (46. Huňka). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Bylo to strašně těžké utkání, které mnoho fotbalu nenabídlo. Byla to válka se vším všudy, plná faulů již při zakládání akcí a myslím si, že hosté mohou být rádi, i když oni jistě budou mít jiný názor, že odešli jen se dvěma vyloučenými hráči. Budeme mít plno práce, abychom se dali do příštího zápasu zdravotně do pořádku, a navíc nás ve středu čeká pohárové utkání. Měli jsme na lavičce co dělat, abychom kluky krotili a nedošlo z naší strany k žádnému oplácení. To se povedlo a mužstvu za to patří pochvala. Navíc se nám podařilo výsledek otočit a připsat do tabulky důležité tři body. Jsem zklamaný z toho, co se na hřišti odehrávalo, ale na druhou stranu spokojený za vítězství.
Pavel Novotný (ČAFC): Máme za sebou zápasy proti první trojce soutěže a všechny jsme ztratili na jejich konci, ale na Kopanině to byla jiná káva. Tendenčně řízené utkání rozhodčím Hruškou a spousta dalších věcí, které se mi nechce ani komentovat. My po tomhle zápase bohužel nebudeme mít hráče na zbytek sezony.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Mattia Mainolfi
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Marek Štěpánek


SK Dolní Chabry - FK Viktoria Žižkov B 1:1 (0:1)
Branky: 72. Matyáš – 5. Barratt. ŽK: 42. Vágner, 49. Matyáš, 60. Bílek, 66. trenér Vajnar, 79. Dikusar – 30. Mohamed, 49. Kuzma, 50. M. Vlček, 64. T. Ret, 66. Barratt, 90.+5 asistent trenéra Kristen. Rozhodčí: Stěhule – Marek, Pauer. Diváků: 150.
Dolní Chabry: Dikusar – Klimt, Vágner (46. J. Škurek), Matyáš, Kalous – Jírovec, Horáček – Chaloupka (74. A. Veselý), Sevček, Matějka – Bílek (64. M. Škurek). Trenér: Tomáš Vajnar.
V. Žižkov B: Borka – Walter, Mohamed, F. Ret, M. Vlček – Kuzma, Bazal – Žiga (78. Šůstek), Vais, F. Ret – Barratt (85. Buratčuk). Trenér: Jiří Brunclík.

Ohlasy utkání
Tomáš Vajnar (Dolní Chabry): Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale řekli jsme si, že pokud budeme dodržovat pokyny, hrát důrazně a především organizovaně, mohli bychom urvat nějaký ten bod. Bohužel jsme hned na začátku inkasovali gól. Po přečkání šance Žižkova, což bylo pravděpodobně klíčové, jsme začali hrozit hlavně ze standardních situací. O přestávce jsme trochu upravili systém a druhá půle byla z mého pohledu slušná. V 72. minutě jsme, myslím zaslouženě, vyrovnali. Ke konci zápasu jsme měli ještě jednu šanci, ale s tak těžkým soupeřem, jaký Viktorka je, považuji zisk bodu za úspěch. Na závěr bych se chtěl hostům omluvit za stav naší hrací plochy. Zároveň ještě vyjádřím oproti předchozím duelům, kdy většinou nemám problém s řízením utkání, menší kritiku směrem k rozhodčím, kteří, podle mého názoru, neodvedli dobrou práci.
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Sehráli jsme zápas, který si vůbec žádné hodnocení nezaslouží. Možná by se k tomu hodilo slovní spojení trenéra Saňáka “hnus fialovej“, do kterého zapadl i mizerný výkon rozhodčích.

Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: celý tým
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Elnagar Mohamed


TJ Sokol Královice - Sokol Kolovraty 3:2 (1:1)
Branky: 40. a 54. Trnka, 77. Nevařil – 37. Hynek, 84. Bureš. ŽK: 90.+3 Ponert (Sokol Kolovraty). Rozhodčí: Tikal – Nebáznivý, Pazderský. Diváků: 40.
Královice: Drahorád – Síkora, Šemro, Lády, Malík – Vacík – Nevařil (90. Mašek), Janoušek, Staněk (83. Misbakhetdinov), Semančík (90.+3 Borsuk) – Trnka. Trenér: René Ollé.
Kolovraty: Bébr – F. Hruška (71. P. Klouček), Votřel, Vejr, Žitný – Ponert – Ráža, D. Hájek, Hladký (66. Bureš), Kalenda – Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
René Ollé (Královice): Naše pátá výhra ze sedmi zápasů se rodila velmi těžce. Stál proti nám kvalitní soupeř, který svými výkony budí respekt a dává poměrně dost gólů, a který po minulém domácím zaváhaní s Kopaninou chtěl u nás bodovat. Zápas na výborně připraveném hřišti jsme začali velmi dobře, ale bohužel po zbytečné ztrátě míče a špatném dostoupení hráčů se soupeř dostal do vedení. Naštěstí jsme stejně jako na Podolí velmi brzy vyrovnali po krásné přihrávce Jirky Janouška skóroval Dominik Trnka. To nás samozřejmě nakoplo a během přestávky jsem kluky upozorňoval: nevyrobit zbytečné standardky pro Kolovraty a hrát stále zodpovědně dozadu. Když se nám podařilo odskočit na 3:1, tak jsem již věřil, že by to mohlo opět vyjít za tři body. Kolovraty si v závěru vynutily tlak, ale naše defenziva v čele s Ivem v brance jim více než korigující branku nepovolila. Opět se nám situace v tabulce zlepšila a věřím, že na tento výkon budeme chtít navázat i v dalším kole na hřišti Čafky.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Čekal jsem od nás lepší výkon. Porážka laciná, darovaná, zbytečná. První půli považuji za vyrovnanou. Druhou jsme byli nebezpečnější, ale domácí efektivnější. A to hlavně proto, že jsme dvakrát nedůsledně nepokryli zadní tyč. Je to o to mrzutější, že se dalo, ale chtělo to víc, než jsme předvedli. Jinak musím pochválit terén, zatím nejlepší, kde jsme na jaře hráli.

Nejlepší hráči TJ Sokol Královice: Dominik Trnka a Jiří Janoušek
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Ondřej Žitný


FK Dukla Jižní Město - SK Čechie Uhříněves 3:2 (1:0)
Branky: 7. a 74. Brabenec, 52. M. Lafek – 58. Peterka, 73. Mazanec z penalty. ŽK: 69. Krameš, 69. Kotlík, 69. D. Farkaš, 82. trenér Světlík, 90.+2 Višvader – 30. Pergl, 48. Mazanec, 85. Peterka, 90.+3 Aust. Rozhodčí: Kučera – Sýkora, Průša. Diváků: 60.
FK Dukla JM: Orlich – Jerie, Solař, Kotlík, M. Lafek – Š. Kulhavý, D. Farkaš – Temelkovski, F. Novák, Krameš (72. Višvader) – Brabenec. Trenér: Josef Světlík.
Uhříněves: Beránek – Vácha (81. Aust), Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Pergl (46. Seniv), Nejeschleba (64. M. Blažek), Vaněk, Mazanec, Peterka – J. Svoboda (85. Chadim). Trenér: Martin Svoboda.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Sladká vítězná premiéra na domácím hřišti Schulhoffova, kdy my i diváci jsme se po osmi letech dočkali toho hrát přebor doma. Na výborně nachystaném pažitu začala bitva ještě dřív, než se písklo do píšťalky, a to se nám postaralo i o zdravou motivaci navíc. Myslím si, že jsme si šli velmi hladově pro tři body, kdy důrazný soupeř skóroval jen díky nám, ale jinak silné momenty byly na našich kopačkách. To vše potvrdila nádherná vítězná střela Vojty Brabence. Teď je potřeba dobře zregenerovat, jelikož nás čeká anglický týden díky utkání pohárového čtvrtfinále.
Martin Svoboda (Uhříněves): V utkání jsme, i přes jeho nepříznivý vývoj, dokázali dvakrát vyrovnat skóre, a tak jsme ze zápasu měli vytěžit daleko víc a rozhodně neměli skončit bez bodu. V naší situaci jsou podobně hloupé ztráty trestuhodné.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Vojtěch Brabenec
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Adam Peterka


SK Střešovice 1911 - AFK Slavoj Podolí 3:2 (1:2)
Branky: 4. Šimon, 68. Jensen, 79. D. Věchtík – 25. V. Procházka, 37. Podobský. ŽK: 71. Rothe – 60. Šulc, 75. Chlum, 90.+1 Jůzek. ČK: 64. Šimon (SK Střešovice 1911). Rozhodčí: Šaróka – Plášil, Vondráček. Diváků: 80.
Střešovice: A. Borský – Štyks (76. Rek), Kříž, Vyjdák, Bialek (46. Charvát) – Šimon, Jensen, D. Věchtík, Rothe (76. Yarullin) – P. Junek (46. P. Věchtík), Máče (46. Alba). Trenér: Richard Havlík.
Podolí: M. Vondrka – V. Vlasák, Bednář, Němeček, Chlum – Čmelík – V. Procházka, Brezina, Šulc (69. Brož), Podobský – Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Richard Havlík (Střešovice): Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme si představovali. Po prvním gólu jsme pokračovali patnáct minut v nastaveném módu, avšak druhou branku se nám vstřelit nepodařilo. Začali jsme hrát bohorovně a soupeř nás za to potrestal. Na druhou půli jsme provedli personální změny. Zvýšili jsme obrátky a soupeře dostali pod tlak, leč přišlo hloupé oplácení a my jsme byli nuceni v deseti hráčích přeskupit celé rozestavení týmu. I v oslabení jsme dokázali udržet víru ve zvrat v utkání. Po dvou vydařených střelách ze střední vzdálenosti se nám podařilo urvat tři body. Celkově jsme si dle mého názoru tenhle zápas zcela zbytečně zkomplikovali.
Petr Majer (Podolí): Vstup do zápasu se nám nevydařil a brzy jsme inkasovali velmi laciný, řekl bych až “dětský“ gól, když necháme autové vhazování několikrát propadnout ve vápně a soupeř to tvrdou střelou potrestal. Asi po čtvrthodině hry jsme se pomalu do utkání dostali a troufnu si říct, že jsme byli i lepším týmem. Z toho také vyplynula naše otočka ve skóre do přestávky. Kolem šedesáté minuty byl domácím vyloučen za úder loktem hráč, ale nám přesilovka paradoxně uškodila. Domácím se vydařily dvě střely ze středního pásma a dokonali tak, i v početní nevýhodě, druhý a již konečný výsledkový obrat. Při našem boji o holý přeborový život si nemůžeme takto nechat utéct bodový zisk mezi prsty.

Nejlepší hráči SK Střešovice 1911: do zbytečného vyloučení Samuel Šimon a Martin Štyks, byť nedohrál po tvrdém faulu soupeře
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: nikdo