Foto: Nikol Kuncová
Pražská tipovačka: Jak vidí 23. hrané kolo přeboru Tomáš Rothe ze Střešovic?
26.04.2024

Pražská tipovačka: Jak vidí 23. hrané kolo přeboru Tomáš Rothe ze Střešovic?

Parádní nováčkovskou sezonu prožívají fotbalisté Střešovic: po 22 odehraných kolech Pražská teplárenská přeboru jsou na čtvrté pozici s pětibodovou ztrátou na druhý Vyšehrad. „Možná mi trenér ukousne hlavu, protože po nás vyžaduje, abychom byli pokorní. Nicméně já věřím, že máme schopnosti skončit i třeba na druhém místě. Vím, že nás ještě čekají týmy z vrchní části tabulky, ale vždy si dávám co nejvyšší cíle,“ říká záložník Tomáš Rothe, jehož celek v sobotu čeká velmi těžký duel na hřišti šestých Kolovrat.

„Pokud jde o vedení a trenéra, tak se chtějí především v přeboru etablovat s co možná nejlepším výsledkem. A zapracovat mladé hráče. Ale co se týče umístění, tak nám žádné konkrétní cíle nedali,“ pokračuje Rothe, který předkládá svůj pohled na 24. kolo (23. hrané).

Můžete se zapojit také, stačí se přihlásit a natipovat utkání přes platformu Tipeeto, kde se odhadují výsledky přeborových utkání mužů a vybrané šlágry I. A třídy. Tak jako v předešlých sezonách se i na podzim hraje o zajímavé ceny: vítěz bere 100 litrů piva od Gambrinusu a fotbalové vybavení od Macronu, druhý 50 litrů piva, třetí 30 litrů, ocenění ale budou i další v pořadí.


Pražská teplárenská přebor

Vyšehrad – Přední Kopanina, tip 2:2
Zápas, který Vyšehrad nesmí prohrát, pokud chce aspirovat na první místo. Kopanina přijede s cílem získat bod, což se jí nakonec podaří. „Šemíci“ sice ukážou svou herní převahu z tréninků baga, ale Heřman v závěru utkání zahodí penaltu. A protože trenéři Kopaniny nechají svůj Mercedes v podobě Štěpána Hájka zaparkovaný v garáži, tak zápas nakonec povede k remíze.

ČAFC – Královice, tip 1:1
Královice předvádějí na jaře solidní výkony a jdou si za záchranou. ČAFC bude postrádat Machyho, Pyšáka a nejspíš i trenéra, který si bude odpykávat trest ze zápasu U16 Bohemky. Vyrovnané a bojovné utkání moc krásy nenabídne, ale diváky v hledišti bude bavit svými poznámkami trenér Novotný.

Podolí – Třeboradice, tip 1:1
Třeboradicím se stejně jako Královicím na jaře výsledkově daří, na Kavčích horách to ovšem budou mít těžké. Sice budou mít herní převahu, ale přes precizní obranu domácích se nebudou do šancí dostávat a Podolí udeří po standardní situaci. Třeboradice si vezmou příklad z našeho zápasu s Podolím, kde se ukázala jejich slabina, a to jsou nechytatelné rány do vinglu. Bod pro hosty vystřelí v prodloužení výstavní střelou Pavel Slánský.

Motorlet B – Dolní Chabry, tip 2:2
Mladíci z Jinonic nastoupí do zápasu ve vysokém tempu a po první půli povedou 2:0. Prosadí se talent Matyáš Novotný a po rohovém kopu David Scharf. O poločase přijde v kabině Chaber „fén“, ti se semknou a budeme svědky sklapnutí Csaplárovy pasti. Po konečném hvizdu sudího bude na tabuli svítit výsledek 2:2.

Kolovraty – Střešovice, tip 1:3
Kolovraty tento týden přišly do konce sezony o jejich brankářskou oporu Milana Bébra, což se ihned projeví v prvním zápase. Standa Žuček připraví podrobný video rozbor hry soupeře, trenér Richard Havlík zvolí ideální taktiku a bude mít šťastnou ruku při výběru exekutorů přímých volných kopů. Po výrazně zlepšeném herním výkonu od minulého zápasu poputují tři body k nám do Střešovic.

Uhříněves – Zličín, tip 0:0
Pokud chodíte na fotbalová utkání kvůli gólům, tak se tomuto zápasu raději vyhněte. Naopak sympatizanti Fanklubu defenzivního fotbalu si přijdou na své. Domácí předvedou bezchybný obraný blok, na který hostující tým nenajde recept.

Žižkov B – Braník, tip 1:1
Kluci z Braníku si naplánují výlet na Moravu až po zápase a nebudou nuceni povolávat hráče z céčka. Přesto bude Viktorka lepším týmem, ale doplatí na neproměňování šancí. Z převahy vytěží pouze jeden gól, na který zvládnou hosté zareagovat nekompromisně proměněným pokutovým kopem Tomáše Platila.

Tempo – Dukla JM, tip 4:4
Tohle přeborové utkání se zvrhne v přestřelku, ale nepozná vítěze. Domácí se sice vypořádají s neideálním terénem a rozpoutají svou útočnou smršť, jenže jim bude čelit nepřízeň osudu v podobě čtyř tečovaných střel hostů. Jedním ze šťastlivců bude Martin Jerie.

I. A třída

Kunratice – Dubeč, tip 3:3
Zápas o první místo skupiny A dopadne nerozhodně a po začátečním oťukávání se rozjedou gólové hody. Pozornost si zaslouží Lukáš Hrobník, který dvěma góly odčiní svůj zkrat z minula, kdy dostal kartu barvy červené.

Zbraslav – Libuš, tip 2:2
I ve druhé skupině se budou body dělit. Fanoušci domácích se po několika pivních doušcích nabudí k pořádnému fandění. Hráči v napjaté atmosféře nedokáží ovládnout své emoce a bude se na obou stranách červenat. Za hosty se trefí Oto Houdek.