Foto: redakce
Výběry PFS U13 a U14 postoupily na finálové turnaje Mezikrajské soutěže

Výběry PFS U13 a U14 postoupily na finálové turnaje Mezikrajské soutěže

V areálu ABC Braník bylo odehráno poslední kolo Mezikrajské soutěže. Soupeřem Prahy byly výběry U13 a U14 Plzeňského KFS. V obou zápasech se hrálo o postup do finálového turnaje. Výběru U13 vyšel skvěle úvod utkání, zejména co se týká proměňování šancí, a po poločase 10:2 zvítězil 14:6. Výběr U14 odehrál vyrovnané utkání se spoustou neproměněných šancí, konečná remíza 3:3 však rovněž stačila na postup do finálového turnaje.

Pražský FS U13 - Plzeňský KFS U13 14:6 (10:2)
Branky: 3x Hašler, 3x Babiar, 2x Malý, 2x Odei Nathaniel, Rakár, Petrovič, Šíma, Šimonek - 2x Kyklhorn, 2x Kasl, Kolář, Hajšman.
Sestava výběru PFS: Procházka Daniel, Pesl Jiří – Osladil Miroslav, Novák Eliáš, Wiess Petr, Vu Tien, Šimonek Michal, Odei Nathaniel Bediako, Rakár Tomáš, Petrovič Luka, Rusyn Mykhailo, Šíma Ondřej, Malý Tomáš, Štěpnička Marek, Babiar Tomáš, Hašler Tomáš, Dvořák Mikuláš, Vašenda Ondřej.

Hodnocení trenéra Ondřeje Jury: Do utkání jsme vlétli jako uragán a ve 4. minutě vedli o tři branky. Soupeř byl výborný na míči, chvílemi nás i přehrával, nicméně my jsme byli vysoce efektivní. To, s čím se většinou trápíme, nám šlo tentokrát samo. Do poločasu jsme nastříleli deset branek a zápas tak rozhodli v náš prospěch. Druhé dějství bylo výsledkově vyrovnané, avšak na míči jsme již více dominovali. Slabší chvilky jsme si vybrali ke konci zápasu, kdy jsme obdrželi laciné branky. Celkově jsme podali velmi dobrý výkon, na který bychom chtěli navázat na finálovém turnaji.


Pražský FS U14 - Plzeňský KFS U14 3:3 (2:1)
Branky: Šourek, Kronberger, Maduxa – 2x Šebek, Běhounek.
Sestava výběru PFS: Miller Mathias, Polák Matyáš – Košťál David, Kronberger Fabian, Fingerhútt Denis, Hrdlička Lukáš, Makovský Libor, Novotný Tomáš, Štěpánek Michal, Šourek Jakub, Rus Šimon, Zelka Irind, Nassir Samuel, Hájek Kryštof, Vlk Jan, Havrlík Lukáš, Kijak Alexandr, Maduxa Obiora William.

Hodnocení trenér Martina Lillinga: Do přestávky byl soupeř především v rozehrávce mnohem konstruktivnější a trpělivější. My jsme hned chtěli vše hrnout dopředu a bylo to většinou na úkor kvality. Na druhou stranu: v útočné třetině hřiště byli kluci mnohem nebezpečnější a branek mohli vstřelit i více. Po přestávce i soupeř hru zjednodušil, akce střídala akci a příležitostí ke vstřelení branky bylo na obou stranách opravdu dost. Nakonec se hostům podařilo v závěru utkání vstřelit dvě branky a nám výhra tak trošku protekla mezi prsty.

Do finálových turnajů Mezikrajské soutěže postoupily oba výběry.

Turnaj U13 se odehraje 22. – 23. 5. ve Velkých Losinách, U14 odehraje svůj turnaj 5. – 6. 6. v Třebíči.

Velké poděkování za odvedenou práci během celého ročníku MKS patří všem hráčům, trenérům a trenérům z klubů!