Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 25. hraného kola přeboru: Naděje Braníku na záchranu se tenčí, Podolí se dočkalo prvního jarního vítězství, Kopanina vyhrála poosmé v řadě
13.05.2024

Souhrn 25. hraného kola přeboru: Naděje Braníku na záchranu se tenčí, Podolí se dočkalo prvního jarního vítězství, Kopanina vyhrála poosmé v řadě

Fotbalisté Přední Kopaniny se výrazně přiblížili cíli v podobě triumfu v Pražská teplárenská přeboru: v derby Prahy 6 porazil lídr soutěže čtvrté Střešovice 3:0, což znamená, že si pět kol před koncem po osmé výhře v řadě(!) udržuje šestibodový náskok před Tempem, které si doma bez větších obtíží poradilo s Dolními Chabry 4:1. Zatímco domácí zatím marně stíhají Přední Kopaninu, hosté se po sobotní porážce propadli na sestupové místo, jelikož se Podolí dočkalo první jarní výhry 1:0 nad Zličínem. Právě Dolní Chabry a Podolí na sebe narazí v příštím kole v přímé záchranářské bitvě. Extrémně důležité utkání proti Braníku zvládla Uhříněves, která se po výhře 1:0 odpoutala od sestupové pozice o pět bodů, navíc na posledním místě přikovala právě Braník, který na první nesestupovou pozici ztrácí už sedm bodů.

ČAFC Praha – SK Třeboradice 2:4 (1:1)
Branky: 12. Huňka, 66. T. Kaliba – 5. a 74. Kraus, 86. Pozníček, 90.+2 Ploc. ŽK: 34. Jurčík (SK Třeboradice). Rozhodčí: Tvrz – Zelený, Císař. Diváků: 50.
ČAFC: M. Štěpánek – Fridrich (76. Matoušek), M. Vlasák, Lukeš, T. Kaliba – T. Peake (46. Pakosta, 88. Kubec), S. Peake, Nováček, Peričevič – Pyšek, Huňka (81. Lejsek). Trenér: Ivan Kovačík.
Třeboradice: Prebsl – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – Moltaš (68. Slánský), R. Klouček – F. Hruška (68. Ježek), Vávra (89. Kvapil), Kraus – Šťovíček (83. Ploc). Trenér: Jan Novák.

Ohlasy utkání
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): Podle mého názoru remízový zápas, ale nás srazily doslova dětské chyby v obraně, takže tímto asi zasloužená výhra Třeboradic. Hned zkraje zápasu darujeme soupeři branku, kterou nám naštěstí asi po deseti minutách hosté vrátili zpět. Pak se ve druhém poločase dostaneme do vedení 2:1 a místo toho, abychom to zkušeně dohráli, tak nabídneme soupeři další dvě laciné branky. S tak špatným výkonem vzadu se nedá v této soutěži pomýšlet na bodový zisk.
Jan Novák (Třeboradice): Vstoupili jsme do utkání výborně, kdy jsme se brzy ujali vedení po chybě domácích z příčiny špatného terénu. Pak jsme ovšem domácím naší chybou darovali vyrovnání. Do konce poločasu domácí hráli hlavně nákopy na Pyška. Druhou půli jsme byli lepším týmem, a hlavně hrou po stranách jsme se tam dostávali. Na druhou branku domácích jsme naštěstí našli rychlou odpověď a po třetí brance ještě v samém závěru do otevřené obrany přidali branku čtvrtou. Za mě z naší strany nejlepší jarní výkon.

Nejlepší hráč ČAFC Praha: nikdo
Nejlepší hráč SK Třeboradice: Josef Šťovíček


SK Čechie Uhříněves - ABC Braník 1:0 (1:0)
Branka: 3. J. Svoboda. ŽK: 90.+4 Jevčák – 22. Šebák, 71. Mařík, 75. Vybíral, 83. Macho. Rozhodčí: Šmakal – Hruška, Nebáznivý. Diváků: 70.
Uhříněves: Jevčák – Vácha, Kovařík, Podvín, Kříž – Aust (64. Pergl), Mazanec (90. Seniv), Vaněk, Peterka, Nejeschleba (46. P. Hrubý) – J. Svoboda (74. Chleborád). Trenér: Martin Svoboda.
Braník: Mařík – Benca (46. D. Hejduk), Platil, Vybíral, Chaban – Richter (64. Derevianko), Šebák, Jesze (69. Palko), Tomeček (86. L. Novák), Macho – Bergmann (69. Trávník). Trenér: Petr Hejduk.

Ohlasy utkání
Martin Svoboda (Uhříněves): Utkání dvou rozdílných poločasů jsme zvládli vítězně díky skvělému vstupu. Celou první půli jsme byli podle mého názoru lepší a měli jsme náskok navýšit. Po přestávce nás soupeř zatlačil a na nás dolehla důležitost zápasu. Nebylo to tedy krásné vítězství, o to pro nás ale důležitější.
Petr Hejduk (Braník): Věděli jsme, že moc gólů nepadne, protože jestliže v něčem Uhříněves vyniká, tak je to defenziva. Chtěli jsme začít zodpovědně zezadu, což se nám osvědčilo v minulém kole proti Motorletu. Bohužel jsme hned naší první chybou ve druhé minutě nabídli domácím příležitost, kterou nepohrdli a celý zápas rozhodli. Po zbytek zápasu se, podle očekávání, již moc šancí neurodilo ani na jedné straně. Naše největší příležitost, která mohla ještě průběh změnit, skončila bohužel na břevně. Naše situace je kritická, přesto budeme bojovat dál, dokud bude existovat naděje na udržení.

Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Michal Vaněk
Nejlepší hráči ABC Braník: Karel Mařík a David Tomeček


Sokol Kolovraty - FK Dukla Jižní Město 4:2 (3:2)
Branky: 8. a 22. Kalenda, 32. Žitný, 48. Hladký – 17. F. Novák, 21. Jerie. ŽK: 65. Votřel, 77. Hájek – 22. Bureš, 58. Inneman, 85. Brabenec. Rozhodčí: Sýkora – Šaróka, Hejma. Diváků: 65.
Kolovraty: Morávek – Ráža (76. F. Hruška), Votřel, Vejr, Žitný – Ponert – S. Pokorný (46. P. Klouček), D. Hájek, Brom, Kalenda (90.+1 Gračko) – Hladký (87. Bláha). Trenér: Jakub Slezáček.
FK Dukla JM: Orlich – Jerie, Solař, M. Petrák, Růžička – P. Konjevič (46. Stříbrský), F. Novák – Hovorka (46. Višvader), D. Farkaš, Zhabokrytskyi (74. Krameš) – Brabenec. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): I přes dvě inkasované branky jsem byl herně s prvním poločasem spokojený. Byli jsme dostatečně aktivní, což nám v některých předešlých zápasech chybělo. Po vydařené akci zkraje druhého dějství jsme odskočili na rozdíl dvou branek, a to se ukázalo jako stěžejní. Celkově povedený, pracovitý, týmový výkon. Ten pak samozřejmě vynesl i řadu velmi zajímavých výkonů jednotlivců.
Josef Světlík (FK Dukla JM): Utkání se mi hodnotí těžce, protože takhle nemůžeme hrát dál, výkon plný alibismu, strachu, nekvality je pro mě velkým zklamáním. Kolovratům stačilo málo a podle mě jejich nejpohodlnější výhra v sezoně.

Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Lukáš Kalenda
Nejlepší hráč FK Dukla Jižní Město: Martin Petrák


AFK Slavoj Podolí - FC Zličín 1:0 (0:0)
Branka: 61. Chlum. ŽK: 45. Plánička, 50. Tuháček (oba Zličín). ČK: 70. Plánička (Zličín). Rozhodčí: Havel – Kučera, Kortanová. Diváků: 100.
Podolí: Pospíšil – Šimák, Němeček, Čmelík, Krob – V. Procházka, Brož – Kocour (90.+1 V. Vlasák), Štrajt (67. Jůzek), Chlum – Podobský (86. Šulc). Trenér: Petr Majer.
Zličín: Hlous – Forejtek (71. Weiss), O. Kučera, Žák, Ondrejka – Šmalcl – Tuháček (71. Bagou), Kohout, Plánička, J. Petrák (59. Sojka) – Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Myslím si, že konečný výsledek odpovídá průběhu hry. Byli jsme aktivnější, hladovější po vítězství a o ten jeden gól lepší. Jsem strašně rád, že to takto skončilo, protože jsme do tabulky získali velmi důležité tři body. Nyní se musíme dobře připravit na další důležité utkání na hřišti Dolních Chaber.
Zdeněk Kudela (Zličín): I do tohoto utkání jsme měli problém se sestavou z důvodu zranění a dalších povinností, ale to nás neomlouvá, nastoupili jsme s jedenácti hráči od začátku zápasu. Ve středu se nám v poháru podařilo, hlavně ve druhém poločase, odehrát velmi dobré utkání a všichni byli spokojeni. Bohužel jsme na to nenavázali a náš výkon bych nazval ostudným. Domácí bojovali, prali se o vítězství a na nás to stačilo. Nakonec vstřelili jednu branku, a tím pádem zaslouženě vyhráli. Více k tomu nemám, protože jsem velmi rozladěn.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Martin Šimák
Nejlepší hráč FC Zličín: Petr Mareš


FC Tempo Praha – SK Dolní Chabry 4:1 (1:1)
Branky: 2. Jakub Havlíček, 59. Sedlář, 74. Babický, 78. Viktorin – 7. Jírovec z penalty. ŽK: 85. Hampapa – 33. Chaloupka, 35. Sevček, 40. J. Škurek, 45. Kalous. Rozhodčí: Hruška – Zloch, Pytloun. Diváků: 100.
FC Tempo: Pacovský – Kostka, Viktorin (80. Schwank), Hampapa, D. Krejčí – Trajhan, T. Havlíček, Jakub Havlíček (68. Perl) – Babický, Sedlář, Pytlíček (74. Sobotka). Trenér: Petr Vanko.
Dolní Chabry: Provazník – Vágner, Matyáš, Kalous (60. Cranford), J. Škurek – M. Škurek, Sevček (74. D. Janda), Matějka, Jírovec, Chaloupka (38. A. Veselý) – Palma. Trenér: Tomáš Vajnar.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Začátek byl takový prapodivný. Gól přímo z rohu, pak chyba a penalta. Celkově byl první poločas takový nijaký, kromě zajímavého začátku. Po změně stran jsme si víc zdůrazňovali hru po stranách a po dvou centrech jsme zápas rozhodli. Druhá polovina už byla podstatně lepší.
Dominik Janda (Dolní Chabry): Zápas jsme nezačali dobře, když hned ve druhé minutě inkasujeme branku přímo z rohu. Poté jsme po faulu na Palmu kopali penaltu, kterou Jírovec proměnil a srovnali jsme stav utkání. První poločas bylo Tempo na balonu, ale nedostávalo se do vyložených šancí, i díky naší zodpovědné hře. Mohli jsme jít i do vedení, ale bohužel střela Sevčeka v síti neskončila. Druhý poločas nebyl z naší strany povedený a od prvních minut zvyšovalo Tempo obrátky. Po sérii několika standardek domácích přišla šedesátá minuta a druhá branka, o kterou jsme si naším výkonem koledovali. Domácí přidali postupně ještě další dvě branky a my odjížděli do Chaber s prázdnou. Pro nás se sezona bude lámat příští týden, kdy doma přivítáme Podolí. Každý, kdo sleduje tabulku, tak ví, jak důležitý zápas to bude v záchranářském boji pro oba kluby.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Michael Kostka
Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: nikdo


FK Motorlet Praha B - FK Viktoria Žižkov B 1:4 (0:1)
Branky: 53. Kornacki – 13. a 71. Barratt, 58. F. Ret, 74. Žiga. V 60. minutě neproměnil Latchvliani (FK Motorlet Praha B) pokutový kop. ŽK: 32. Čuba, 81. Čvirk, 84. Sejdija – 38. M. Vlček, 60. Walter.  Rozhodčí: Průša – Marek, Pauer. Diváků: 90.
Motorlet B: Šmerda – M. Pokorný, Čepelák (75. Krátoška), Čuba, Ježek (46. Musil) – Kornacki – Hrabina (46. Křižka), Latchvliani (61. Čvirk), M. Blažek, Krym (70. Sejdija) – Tompte. Trenér: Václav Socher.
V. Žižkov B: Řezanina – Walter (67. Bazal), Einagar, T. Ret, Trávníček – M. Vlček (78. Soukup), Kuzma – Žiga (73. Šůstek), Vais, F. Ret (78. Benes) – Barratt (78. Buratčuk). Trenér: Jiří Brunclík.

Ohlasy utkání
Václav Socher (FK Motorlet B): Věděli jsme, že to bude fyzicky náročný zápas, kdy se potkali mladí kluci. Náš plán byl být od začátku více aktivnější, ale opět jsme jako první inkasovali. Od poloviny prvního poločasu jsme hráli dobře, ale do přestávky bez gólového efektu. Ve druhém poločase se dostal soupeř opět do vedení a pak přišel asi zlomový moment utkání, kdy jsme neproměnili penaltu. Naprosto nechápu, že před jejím zahráním si nikdo z hráčů nechce vzít míč, aby byl jejím exekutorem. Nakonec to vzal na sebe Luka, který má, dle mého názoru, jednu z nejlepších kopacích technik v pražských soutěžích. Bohužel místo toho vymyslel zakončení placírkou a nebyl úspěšný. U tohoto hráče bych ještě rád poznamenal, že zahajoval u nás a hrál skvělé zápasy, ale nyní, asi v podvědomí, že již má hrát za áčko, tak jeho přínos pro mužstvo není zdaleka takový, jaký bych si představoval. Škoda, protože tady jsme byli v utkání nahoře a pokud bychom vyrovnali, tak to mohlo pro nás dopadnout úplně jinak. Potom jsme provedli střídání dalších našich mladíků z osmnáctky a ze snahy o vyrovnání přišlo ze strany Viktorky trestání do otevřené obrany. Pro nás je nakonec tento výsledek velmi krutý. Stále doplácíme na naši nezkušenost s dospělým fotbalem a máme přes sebou mnoho a mnoho práce.
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Vyrovnané utkání, ve kterém oba týmy střídaly lepší a horší pasáže. Zlom nastal po hodině hry, kdy nás podržel benjamínek v naší brance Kristián Řezanina skvěle chycenou penaltou. Tento moment kluky emočně dost nakopl a dovolím si říct, že jsme od tohoto okamžiku v zápase dominovali a připsali si další cenné vítězství.

Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: Andrej Kornacki
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Kristián Řezanina


FC Přední Kopanina - SK Střešovice 1911 3:0 (2:0)
Branky: 4. a 55. Urban, 45.+1 L. Kučera z penalty. ŽK: 80. Asad – 31. Vodrážka, 37. Němec, 77. Hůlka. Rozhodčí: Tikal – Vondráček, Tvrz. Diváků: 122.
Kopanina: Matějka – Mejdr, L. Kučera, Asad, Hovorka – Mainolfi – Šalanský (65. Holouš), Razetto (65. Kočí), F. Zelenka (85. Bradáč) – Ptáček (85. Veleba), Urban. Trenér: Daniel Vott.
Střešovice: Borský (89. Šanda) – P. Věchtík, Němec, F. Veselý (46. Charvát) – Vodrážka (46. P. Junek), D. Věchtík, Kříž, Jensen, Rothe – Máče (71. Hůlka), Alba (89. Rek). Trenér: Richard Havlík.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Pro nás to byl jeden ze stěžejních zápasů jara, navíc se nám během týdne rozsypala obrana, hlavně na pozici stoperů. Takže jsme museli kvůli tomu upravit sestavu a několik hráčů nehrálo na svých standardních pozicích, někteří tomu obětovali i svou hru. Spoléhali jsme na to, abychom vzadu uhráli nulu a vepředu jsme věřili našemu údernému páru, že něco gólového provedou. Vše se podařilo splnit, vzadu udržená nula a vepředu Urby vstřelil dvě branky a Vojta udělal desítku. Udělali jsme další krůček k našemu cíli. Nezbývá mi než všem klukům poděkovat.
Stanislav Žuček (asistent trenéra SK Střešovice 1911): Bohužel nám nevyšel taktický záměr pro první poločas a lacině jsme pustili domácí do vedení. Proti Kopanině je třeba individuálně zahrát nadstandardně. A to se nám bohužel nepodařilo. Trenér Havlík nechtěl hodnotit utkání vzhledem k tomu, že se obecně nevyjadřuje k výkonům rozhodčích, avšak v osobě pana Tikala se cítí potřetí poškozen.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Ondřej Matějka
Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Vladimír Máče


FC Slavoj Vyšehrad - TJ Sokol Královice 5:2 (1:2)
Branky: 45. a 70. Müller, 55. Kazda z pen., 60. Jákl, 90. Kankara – 33. Malík, 39. Síkora. Rozhodčí: Císař – Havel, Vondráček. ŽK: 36. Prýmas, 90.+1 Kankara – 40. Borsuk, 55. Lády, 65. Semančík, 71. Síkora. Diváků: 100.
Vyšehrad: Lisa – Matějíček (86. Kubies), J. Holan, Kazda, Romanishak – Müller (76. Kankara), Jákl (86. Přech), Slapnička (86. Linha), Prýmas (76. Vodička) – Heřman, M. Krivosheev. Trenér: Jaroslav Klíma.
Královice: Hubínek – Borsuk, Lády, Vacík, Malík – Nevařil, Leibl, Semančík, Síkora – Šemro, Staněk. Trenér: René Ollé.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): K zápasu jsme nastoupili jako k plážovému fotbalu na koupališti Džbán: všichni si mysleli, že to půjde samo, a to byl velký klam. Dali jsme si v prvním poločase dva polovlastní góly, možná ten první byl úplně vlastní. Takové nedostane ani mateřská školka. Takže první půle z naší strany katastrofa, bez podstupování soubojů, osobní odvahy, zkrátka bez ničeho. Těsně před pauzou jsme snížili na 1:2, i tak jsme si ale následně popovídali zvýšeným hlasem. Po bouřce v kabině jsme dali ve druhé půli čtyři góly a nebylo už co řešit, protože jich mohlo být i víc. To už jsme totiž hráli tak, jak jsme měli hrát hned od samotného začátku utkání: zodpovědně, rychle, důsledně a důrazně.
René Ollé (Královice): Dostali jsme se do dvougólového vedení, bohužel těsně před poločasem jsme zbytečně inkasovali. Věděl jsem, že Vyšehrad má svoji kvalitu, v první půli jsme jej ovšem hodně zaskočili a řekl bych, že jsme až překvapivě byli daleko lepší a aktivnější. Schází nám však hodně hráčů, a to i těch klíčových, lepíme to, jak se dá, proto se nedalo očekávat, že bychom nasazené tempo vydrželi. K tomu přispěla i zajímavá, sporná penalta, kdy i někteří domácí říkali, že nebyla. To samozřejmě soupeře nakoplo a pak už byla otázkou času, když to začali otáčet, kolik dostaneme branek. Musím naše hráče pochválit, že to zvládli bez červené karty, protože frustrace v nich určitě byla. Pokud se nám nevrátí někteří klíčoví hráči, je pro nás těžké zvládat utkání na takové úrovni.

Nejlepší hráč Vyšehradu: Yevhen Romanishak.
Nejlepší hráč Královic: Tomáš Síkora.



Fotografie