Tour de Club poprvé v Ďáblicích. Slávisté trénovali místní mládež

Tour de Club poprvé v Ďáblicích. Slávisté trénovali místní mládež

Projekt Tour de Club se dočkal třetí letošní zastávky. Z Edenu na sever Prahy do Ďáblic cestoval trenérský tým SK Slavia Praha, aby předal své zkušenosti v práci s mládeží v místním fotbalovém klubu. S dětmi tak trénoval třeba Ivo Knoflíček či slavistický talent Oskar Fotr.

„Mně se to moc líbilo a myslím, že i děti byly nadšené. Skvěle jsme si společně zatrénovali,“ řekl nejlepší střelec Slavie v dorosteneckých kategoriích z roku 2013 Oskar Fotr. A ke svým začátkům dodal: „Já začínal v 6 letech na Meteoru a byla to ta nejkrásnější léta. V tomto věku je nejdůležitější, aby to děti bavilo. Prostě trénovat a zlepšovat se co to jde.“

Kromě člena slávistické juniorky se do tréninku zapojil také Ivo Knoflíček, bývalý československý reprezentant a současný asistent trenéra Pavla Řeháka u juniorky klubu z Edenu.

Místní mládež a trenéři tak mohli čerpat nové znalosti, dovednosti a motivaci od těch nejpovolanějších. To bylo vidět i na výkonech, kdy se všichni snažili dát do tréninku maximum.

„Touto akcí jarní část projektu nekončí, čeká nás ještě jedna zastávka Sparty na hřišti Zličína, kde by se do tréninku měly zapojit i hráčky Sparty a reprezentantky. Tour de Club bude pokračovat i dále a již nyní rádi přijmeme žádosti o zapojení se v jeho podzimní části,“ doplnil informace k projektu profesionální trenér mládeže Pražského fotbalového svazu Milan Titěra.

Chcete, aby přijel na váš trénink tým trenérů z ligového klubu? Stačí napsat na email: titera@fotbalpraha.cz.