Foto: Pavel Jiřík st.
Trenér Tesař končí v přeborových Třeboradicích, nově povede Březiněves

Trenér Tesař končí v přeborových Třeboradicích, nově povede Březiněves

Oslavil záchranu a těšil se na pohodové léto. Vedení Třeboradic se ale nakonec rozhodlo udělat změnu na místě trenéra, a tak si kouč Jiří Tesař musel hledat nové angažmá. Nabídky se dočkal hodně rychle, nově povede v I. A třídě Březiněves. „Jednání byla hodně rychlá, ale klub má ambice, a to se mi líbí,“ poznamenal Tesař. Konec v přeborovém klubu jej nicméně zaskočil.

Před pár týdny jsme dělali rozhovor o záchraně Třeboradic. Měl jste tušení, že se v klubu chystají k trenérské výměně?
Ne, netušil jsem vůbec nic. Měl jsem v tu chvíli radost, že jsme zvládli poslední zápas s Tempem a zachránili soutěž. Pak mi ale vedení klubu řeklo, že budou v Třeboradicích změny a že končím.

Možná si vedení klubu vyhodnotilo, že sezona nebyla úplně dobrá, ale asi to mělo své důvody, že?
Je pravda, že jsme se zachránili na poslední chvíli. Všichni dobře víme, že to nebylo optimální. Byla tam zranění, bylo nás málo.

Šlo něco udělat jinak?
Asi vážně nic. Bohužel pak nastala situace, kdy vlastně naskakovali i kluci z béčka. Dělali jsme maximum, co jsme mohli. Jsem rád, že jsme přebor udrželi.

Když se ale ohlédnete za působením v klubu, povedlo se toho dost. Asi vás budou štvát jen ta pohárová finále...
Určitě budu na Třeboradice vzpomínat v dobrém. Prožil jsem tam krásné roky, kdy se nám povedlo i vyhrát přebor. Co se týče finále poháru, byli jsme tam čtyřikrát, nevyhráli jsme ani jednou. Samozřejmě mě mrzí, jak to dopadlo. To nejde vymazat z hlavy.

Třeboradice chystají nový projekt. Mrzí vás, že u toho nebudete?
Pochopitelně mě to mrzí, ale nedá se nic dělat. To je prostě trenérský život a já jsem v klubu skončil.

Vypadalo to na odpočinkové léto, ale dlouho bez angažmá jste nezůstal...
Je pravda, že to bylo docela rychlé. Ozvala se Březiněves, která po odchodu trenéra Rodingera hledala kouče. A k dohodě došlo velmi rychle.

Březiněves se léta marně snaží nakouknout do přeboru, je to výzva?
O všem jsme se pobavili a já neváhal a kývl na tu nabídku. Je to ambiciozní tým, který skončil těsně za postupovými příčkami. Je tam dobrá základna, řadu hráčů znám. Klub má ambice, to se mi líbí.

Do nového působiště to nebudete mít, stejně jako do Třeboradic, daleko. Počítám, že teď si dáte dovolenou. Kdy v Březiněvsi začínáte?
Odpočinul jsem si na vodě. A je pravda, že do Březiněvsi to budu mít přes kopec. Teď si dáme ještě pár dní volno a 18. července začínáme.



Fotografie