Foto: Jiří IPSER
Dukla zlomila v derby prokletí a porazila Žižkov. Vyšehrad dvakrát vedl, ale body nemá
06.08.2019

Dukla zlomila v derby prokletí a porazila Žižkov. Vyšehrad dvakrát vedl, ale body nemá

Dukla umí vyhrát doma na Julisce. Tenhle pocit si vychutnala v soutěžním duelu po necelých pěti měsících a úspěch byl o to sladší, že ve třetím kole FNL vyhrála v derby nad Viktorií Žižkov 2:0. „Skoro po půl roce jsme chtěli doma zvítězit, zlomit tu nepříjemnou sérii. Kluci moc chtěli, svazovalo je to,“ poznamenal Roman Skuhravý, trenér Dukly.

První pražské derby druholigové sezony nabídl bojovný fotbal, kdy byl domácí tým aktivnější do přestávky, pak pro změnu přidal Žižkov a vyrovnal se Dukle v počtu střeleckých pokusů (11:11). Jenže mezi tyče mířil jen dvakrát a nejspíš i proto odjel z Julisky s prázdnou. „Musím kluky pochválit za pohyb a pracovitost. Na obraně pracujeme a vidíme zlepšení, jen ještě musíme dávat góly, bez nich to nejde,“ konstatoval po utkání Zdeněk Hašek, kouč Viktorie.

Dukla se dostala do vedení po parádní ráně Gonzaleze do horního rohu branky, výhru pak necelých dvacet minut před koncem potvrdil z penalty nařízené za faul na Kovala zkušený Tetour. „Do té doby, když to bylo jen 1:0, jsme byli nepřesní a nesebevědomí. Byl tam strach o výsledek. Moc bych chtěl, aby kluci dokázali předvést to, co vidím na tréninku, co umějí,“ nejásal nad výkonem svých svěřenců Skuhravý.

Poznamenal, že je spokojený hlavně s tím, že jeho tým vyhrál. Výkon prý měl pořád hodně kazů a je na čem pracovat. „Moc se ale těšíme na zápasy s Jihlavou a Brnem. Ty zápasy ukážou, jak na tom jsme,“ dodal.

Dukla má po třech kolech druhé ligy šest bodů, vítězstvím v derby navázala na tři body z Hradce Králové, kde vyhrála rovněž 2:0.

Kouč Žižkova viděl jako klíčový okamžik proměněnou penaltu. „Nedali jsme gólovku a pak přišla na druhé straně nesmyslná zpětná přihrávka. Tu soupeř nakonec využil k získání penalty, z které dal gól na 2:0,“ našel rozhodující moment žižkovský kouč. Jeho tým má zatím na kontě tři body a je ve spodní polovině tabulky. Za týden hostí Žižkov na domácí půdě Vítkovice.

Třetím do pražské party je ve druhé lize nováček z Vyšehradu. Ten prohrál ve Vítkovicích 2:4 a na kontě má zatím tři body za domácí výhru 4:1 nad Ústím nad Labem. Na hřištích soupeřů prohrává, celkově má skóre 6:6. Zatím figuruje uprostřed tabulky.

Tentokrát měli k bodovému zisku Šemíci skoro hodinu hodně blízko, jelikož dvakrát vedli. „Zápas jsme měli dobře rozehraný, výsledek je tak pro nás určitě zklamáním,“ mohl jen konstatovat na internetových stránkách nováčka trenér Roman Veselý.

Klíčový moment podle něj přišel po deseti minutách druhé půle. „To jsme šli ve třech na domácí bránu, a měli možnost zvýšit vedení na 3:1. Čvančara běžel sám na vítkovického brankáře, obstřelil ho, ale gól odvrátil na čáře hráč domácích,“ prohlásil kouč Vyšehradu.

A za chvíli přišel trest. Pražané inkasovali dvakrát v rychlém sledu a vítkovické vítězství dokonal v poslední minutě čtvrtým zásahem střídající Kamia. „Nedůsledností a naivitou při bránění jsme umožnili domácím, aby otočili vývoj skóre ve svůj prospěch,“ dodal Veselý. Pro vítkovický tým šlo o první bodový zisk v sezoně...



Fotografie