Foto: Pavel Jiřík ml.
Ženské derby rozhodla jedinou trefou slávistka Szewieczková
03.10.2021

Ženské derby rozhodla jedinou trefou slávistka Szewieczková

Na závěr první poloviny základní části 1. ligy žen se odehrálo úvodní derby sezony, ve kterém se nakonec z těsné výhry radovala Slavia.

Derby žen se odehrálo v areálu Slavie v Horních Měcholupech a první polovina se více podařila hostujícím hráčkám, které měly výraznější příležitosti ke skórování. Šance ale byly k vidění na obou stranách, ovšem fotbalistky neměly seřízená mířidla a brankářky byly připravené na svém místě.

Největší příležitost měla po půlhodině hry sparťanka Šubrtová, její pokus hlavou však lapila Lukášová, zanedlouho mířila nad branku Slavie i Lucie Martínková.

Po změně stran byla zase nebezpečnější domácí hráčky, na úvod druhého poločasu mířila Kožárová nad branku. Na druhé straně vyslala svoji ránu Kotrčová, brankářka Lukášová se ovšem vytáhla ke skvělému zákroku. V 65. minutě se dostala do zakončení domácí Szewieczková, její střelu však Vaníčková vytěsnila na břevno, o pár minut později se už Slavia radovala, ale předčasně, jelikož gól nebyl uznán kvůli faulu Kožárové na hostující brankářku.

Nakonec se však vršovický celek mohl radovat, když centr z trestného kopu propadl až na zadní tyč k Szewieczkové, která se deset minut před koncem nemýlila a rozvlnila síť. Nakonec to byla jediná branka utkání, Slavia tak jde do čela tabulky, o tři body před svého rivala. Další tři derby se odehrají až na jaře.

„Měly jsme šancí dost, gól jsme ale nedaly. Slavia se prosadila, a proto vyhrála. Zatím to neznamená nic, je to jedno derby, ještě nás čekají tři a všechno je ještě otevřené,“ sdělila po utkání kapitánka Sparty Petra Bertholdová.

Výrazně spokojenější byla po utkání střelkyně rozhodující branky. „Velká euforie, že jsme to při tomto bojovném utkání zlomily. Já jsem na svůj tým hrdá, za výkon, který jsme podaly, tak jsme si zasloužily vyhrát. První poločas byl docela vyrovnaný, ale po přestávce jsem cítila, že režie je na naší straně a byla otázka času, kdy dáme gól. Nabíhala jsem si na zadní tyč a věřila, že to tam propadne. Pak už jsem byla jistá v zakončení, musela jsem to prorvat,“ popsala Tereza Szewieczková.

Na fotogalerii ze zápasu se můžete podívat ZDE