Foto: Marian Kvapil/Sokol Cholupice
Cholupická zima běží podle plánu. Střelec France na postup myslí, jako povinnost ho však nebere

Cholupická zima běží podle plánu. Střelec France na postup myslí, jako povinnost ho však nebere

Vyhřívají se na prvním místě tabulky. Náskok, který Cholupice v I. A třídě držely po většinu podzimu, se ovšem rozplynul a lídr tabulky skupiny B je rád, že má k dobru před druhým Slivencem jeden bodík. „Když jsem do Cholupic přišel, tak se z přeboru padalo, tak by bylo fajn, kdyby se povedlo dostat zpátky. Ale já si chci fotbal hlavně užít a uvidíme, co se nám na jaře povede,“ říká kanonýr týmu Daniel France.

Závěrečná kola podzimu byla v podání Cholupic poměrně hektická, vrátilo se v zimě vše do normálu?
Myslím, že jedeme podle plánu. Dokonce jsme byli na pětidenním soustředění v Bedřichově, kde se hodně běhalo. Tedy vlastně jenom se tam běhalo. (směje se) Hrajeme taky přátelská utkání. Teď jsme vyhráli 1:0 nad Vestcem, o týden dříve jsme remizovali s Kralupy 2:2. Hrajeme s kvalitními soupeři ze středních Čech, je tam trochu jiná úroveň. Třeba za Kralupy teď hrál bývalý sparťan Jiří Novotný.

Jak se vám daří střelecky, navázal jste na podzimní kanonády?
Minule jsem dával jednu z branek. Celkově nám to tam moc nepadá, teď jsme nedali osm, devět šancí. Trošku se u mě projevuje i to, že jsem byl zraněný. Měl jsem to z tvrdého povrchu.

Rezonoval zpackaný konec podzimu v kabině dlouho?
Začalo to Zbraslaví, kde jsme dostali sedm gólů a výsledkově to vypadá s odstupem strašně. Tam kdybychom hráli do teď, tak gól stejně nedáme. V 6. minutě jsme po strašných chybách prohrávali o tři góly. Pak jsme sami nedali dvě velké příležitosti a výsledkem bylo, že jsme nechali vyniknout jejich střelce Sedláčka.

Až bych řekl, že vás jako tým ta porážka rozhodila.
Bral jsem to tak, že jednou to prostě přijít muselo, že prohrajeme. Samozřejmě nikdo netušil a nechtěl, abychom dostali sedm branek, z toho jsme byli špatní. Hodně si to brali všichni, ale obzvlášť Michael Žižka, který za Zbraslav hrál.

Debaklem to neskončilo, pak přišla větší ostuda a nedohraný duel se Slivencem, že?
Podělali jsme to. Víme, že to by se stávat nemělo. Hned jsem se omlouval trenérovi Slivence, pak i rozhodčím. Druhý den po utkání jsme se všichni sešli a řekli si, že takhle se prezentovat nechceme. Stalo se, co se stalo, ale už se to nesmí opakovat.

A pak přišla třetí rána pro Cholupice a sedm inkasovaných branek na Libuši...
Tam se podepsaly absence po Slivenci. Vlastně byli čtyři klíčoví hráči mimo hru, nastoupili jsme s kluky z béčka, na lavičce nebyl nikdo. A k tomu všemu se nám povedlo opět udělat zase chyby, které soupeř potrestal. Pak už jsme neměli sílu s tím něco udělat.

Asi jste si oddechli, že jste na úplný závěr vyhráli 1:0, že?
To jsme vážně moc potřebovali a pak už jsme se těšili, že už je konec podzimu. Samozřejmě, že všichni víme, že to vypadalo během podzimu lépe, když jsme měli i náskok sedmi bodů. Ale já nás neberu jako favorita soutěže.

Naznačujete, že čekáte velkou bitvu o postup?
Přesně tak, třeba my začínáme s Nebušicemi, kde jsme na podzim ztratili body. Nic podobného už si nesmíme dovolit. Rozhodovat bude každý bod a soupeřů, co chtějí nahoru, je víc. Hodně se zvedá třeba Braník. My jsme měli štěstí, že jsme s ním hráli brzy. Pak je tam Slivenec, výš chce i ČAFC, jen čtyři body ztrácí Zbraslav. Nezbývá nám, než zase od začátku makat a sbírat body.

Na podzim jste dal patnáct gólů, nepřišla v zimě nějaká nabídka ke změně angažmá?
Volali mi z přeboru, zkoušeli to, jestli jsem nezměnil názor. Ale je mi třicet, do Cholupic jsem přišel, když se padalo, takže kdyby se povedlo dostat tým nahoru, bylo by to fajn. A co se týče mých gólů, dostávám od spoluhráčů krásné přihrávky. Musím přiznat, že branek jsem mohl dát na podzim i víc. Ale hlavní je, aby se vyhrávalo.

Udělaly Cholupice během zimy nějakou posilu?
Vrátil se Kuba Štoček, zkoušejí se i další hráči, osloveno jich bylo víc. Tak uvidíme, jak to dopadne.



Související články