Foto: Pavel Jiřík st.
Motorlet hlásí novinku: rezervu povede v přeboru za záchranou trenér Socher
05.01.2023

Motorlet hlásí novinku: rezervu povede v přeboru za záchranou trenér Socher

Je jasno. Fotbalisty Motorletu B povede v jarní části Pražská teplárenská přeboru jako hlavní kouč Václav Socher. Ten nahradil v roli trenéra mladíků z Jinonic Jana Rajnocha, který se po nepříliš povedeném podzimu dohodl s vedením klubu na ukončení spolupráce. „K béčku přichází Václav Socher, který v klubu dělal mládež,“ potvrdil novinku Vladimír Kubert, místopředseda fotbalového oddílu SK Motorlet.

Motorlet B v minulé sezoně patřil mezi nejlepší celky Pražská teplárenská přeboru, podzim se mu ale vůbec nepodařil. Tým plný mladíků přezimuje na čtrnácté příčce s dvanácti body, v první polovině sezony vyhrál jen třikrát.

I proto se dohodli šéfové klubu s trenérem Rajnochem na nutnosti změny na místě kouče. „Václav je v klubu dlouho, zná prostředí,“ pojmenoval Kubert jeden z důvodů, proč padla volba na Sochera. Ten naposledy kopal v I. A třídě za Spoje, kde byl následně rovněž koučem. V klubu skončil ve chvíli, kdy Spoje vedly tabulku.

Cíl stanovený vedením jinonického celku je jasný. „Samozřejmě bychom chtěli, aby se výsledky týmu zlepšily,“ nepřekvapil Kubert úkolem, který na nového kouče čeká. Socher, jenž dosud vedl na Motorletu starší přípravku, bude pracovat s rezervou s novým realizačním týmem. Ten Rajnochův skončil na konci podzimu. „Příprava na jaro odstartuje 11. ledna,“ prozradil místopředseda fotbalového oddílu SK Motorlet. „K týmu se ale přidám až prvního února, přípravu začne trenér Poustka,“ upřesnil Socher.

V Jinonicích vsadí i po změně trenéra na takřka klasický tréninkový model pro zimní pauzu. Třetiligové áčko a přeborová rezerva se budou připravovat společně. „Mělo by to tak být první měsíc přípravy, pak se týmy rozdělí,“ konstatoval Kubert.

„Budeme pracovat na tom, aby se béčko zachránilo v přeboru. Vnímáme, kde v tabulce jsme. Na jaře bychom se rádi posunuli výš,“ konstatoval Socher.