Foto: Jiří IPSER
Byl míč za čárou, nebo ne? Hraj, hraj! slyšel Ladra od svého kapitána, a tak dal svůj první jarní gól za Spoje

Byl míč za čárou, nebo ne? Hraj, hraj! slyšel Ladra od svého kapitána, a tak dal svůj první jarní gól za Spoje

Nejdříve jen zazvonil na tyč, pak ale protrhl střelec Pavel Ladra prokletí, které se jej v jarní části Pražská teplárenská přeboru drželo a dočkal se gólové radosti. V duelu na půdě Dukly JM zvyšoval na 2:0 po situaci, kdy se domácí hodně zlobili. Dostal se k němu totiž míč ve chvíli, kdy hráči Dukly JM přestali hrát s tím, že je již mimo hrací plochu. „Slyšel jsem jen, jak na mě náš kapitán Verny křičí - hraj, hraj! Tak jsem hrál dál a dal gól,“ říká 21letý Ladra. Spoje nakonec zvítězily 3:0.

V minulém kole jste jen remizovali s Radotínem, je tohle pro Spoje důležitá výhra?
Jo jo. Minule jsme získali jen bod, takže jsme chtěli zase navázat vítězstvím. Nevím, co se v tom minulém utkání stalo, možná jsme to trochu podcenili.

To asi proti Dukle JM nehrozilo, že?
Ne, to určitě ne. Myslím, že jsme od první minuty byli na míči, snažili jsme se do toho šlapat od chvíle, co utkání začalo. Bohužel nám to tam nepadá. Měli jsme hodně šancí a třeba mně to tam dlouho nechtělo spadnout.

Nastřelil jste do přestávky tyč. Pak jste do vedení šli díky vlastnímu gólu...
Určitě nám ta branka pomohla. Já jsem byl hlavně rád, že se to nějakým způsobem dostalo do branky. Bylo to pro nás dobré, protože jsme hodně šancí nedali. A kdybychom v poločase nevedli, tak by druhý poločas vypadal určitě jinak.

Říkáte, že jste byli více na míči. Asi vícero soupeřů bude spíš hlídat zabezpečenou obranu, protože když otevře hru, tak je potrestáte. S tím přece musíte počítat, ne?
To ano, ale určitě nám vyhovuje více, když můžeme hrát také fotbal s tím druhým týmem. Že ten druhý tým nehraje jen zezadu zanďoura. Je to příjemnější a myslím si, že by bylo fajn se fotbalem bavit, než jen betonovat.

Před druhým gólem došlo k situaci, kdy domácí přestali hrát a zlobili se, že jste ke skórování využili situaci, kdy byl míč mimo hřiště. Co vy na to?
Je jasné, že když sudí nepískne, tak se musí hrát dál. Nemá se obracet na rozhodčího nebo diskutovat. Já jsem tu situaci u lajny neviděl, spíš jsem koukal, kde jsou soupeři kolem mě, právě proto, že akce pokračovala.

A vy jste vstřelil uklidňující gól na 2:0 pro Spoje.
Slyšel jsem od Vernyho (kapitána Spojů Vernera) - hraj, hraj! Tak jsem se soustředil jen na to a dal jsem gól.

Váš první na jaře, oddechl jste si?
V těch prvních dvou utkáních se mi moc nedařilo, takže je to můj první gól na jaře. Navíc jsme v tu chvíli vedli o dvě branky, hned to bylo příjemnější. Šancí mám přitom pořád dost, záleží jen na mně, abych je proměňoval.

Když zmiňujete kapitána Vernera, ten se stáhl a docela dostal naloženo.
Nám se zranil stoper, tak musel zaskočit někdo místo něj. On má sice asi 160 centimetrů, ale umí sbírat míče ve vzduchu. Má odhad, zkušenosti. Je ale jasné, že to měl těžké, když narazil na domácí urostlé hráče. Dokázal si ale, myslím, poradit a situace uhlídat.



Fotografie

Související články