Foto: Pavel Jiřík st.
Pražská tipovačka: 4. kolo přeboru očima Aleše Pláška z Královic
25.08.2023

Pražská tipovačka: 4. kolo přeboru očima Aleše Pláška z Královic

Výhra, remíza, porážka, skóre 4:4. Tak vypadal rozjezd Královic v Pražská teplárenská přeboru. „Po třech kolech jsme získali čtyři body, které samozřejmě vzhledem ke zraněním a vyloučením, která nás bohužel zastihla na úvod sezony, bereme. Podařilo se nám doplnit kádr a věřím, že si s tím dokážeme poradit. Víme, jaké jsou naše přednosti, ale také kde nás tlačí pata,“ říká trenér Aleš Plášek. „V neděli zajíždíme na Motorlet, kde nás čeká po Viktorce další kvalitní soupeř, který naplno zabodoval naposledy na Kopanině. Doufám, že mladým puškám zvlhne prach a do Královic odvezeme bodovou nadílku,“ zasní se.

Plášek převzal tým před touto sezonou. „Naše sportovní ambice do sezony je pohybovat se v klidném středu tabulky. Chceme postupně konsolidovat hráčský kádr, zajistit pro kluky kvalitní tréninkový servis a zázemí, a také přilákat do Královic více fanoušků. Soutěž bude letos velmi vyrovnaná, o úspěchu budou rozhodovat detaily,“ myslí si Plášek, který také děkuje dlouholetým oporám Královic: Jakubovi Pospíšilovi a Alešovi Hořickému „Ještě na úvod sezony nám pomáhají, než si odejdou „odpočinout“ od fotbalového drilu do nižších soutěží, jak nám před sezonou avizovali. Přejeme klukům hodně zdraví a úspěchů v nových týmech. Samozřejmě oba mají u nás dveře stále otevřené. Až si odpočinou, tak je třeba po čase znovu v přeboru v Královicích uvidíme,“ říká Plášek, který před 4. kolem Pražská teplárenská přeboru nabízí své tipy na výsledky.

Můžete se zapojit také, stačí se přihlásit a natipovat utkání přes platformu Tipeeto, kde se odhadují výsledky přeborových utkání mužů a vybrané šlágry I. A třídy. Tak jako v předešlých sezonách se i na podzim hraje o zajímavé ceny: vítěz bere 100 litrů piva od Gambrinusu a fotbalové vybavení od Macronu, druhý 50 litrů piva, třetí 30 litrů, ocenění ale budou i další v pořadí.


Pražská teplárenská přebor

Braník - Třeboradice, tip 2:0
Braník by si po neúspěchu ve Střešovicích tentokrát s dalším nováčkem měl poradit. O úspěchu rozhodnou standardní situace, ve kterých domácí prokážou větší kvalitu, přestože souboj bude velmi vyrovnaný.

Podolí - Kolovraty, tip 0:1
Oba týmy v minulém kole prohrály a obdržely po pěti gólech. Očekávám z obou stran organizovanou hru směrem dozadu, o výsledku rozhodne jedna brejková situace hostů.

Tempo - ČAFC, tip 3:1
Tempo se začíná rozjíždět a v tomto utkání potvrdí roli favorita. Přestože zpočátku budou domácí narážet na houževnatou hru hostů a budou muset otáčet výsledek.

Uhříněves - Přední Kopanina, tip 0:2
Jakožto bývalý hráč Uhříněvsi, kde jsem strávil několik sezon v pražském přeboru, přeji výhru pochopitelně domácím. Kopaninu nezastihl úvod sezony vůbec v herní pohodě a tentokrát bude chtít naplno zabodovat. Velké a kvalitní uhříněvské hřiště bude hostům více vyhovovat, prosadí se zkušený Dan Urban.

Žižkov B - Střešovice, tip 4:3
Nováček ze Střešovic je příjemným překvapením na úvod sezony. Žižkov by však měl naplno zabodovat, i když očekávám přestřelku, což bude zejména výzva pro trenéry - zvládnout infarktový závěr utkání.

Dolní Chabry - Dukla JM, tip 1:4
V tomto utkání očekávám větší kvalitu Dukly, a tentokrát bude více soustředěná v zakončení. Přesto domácí herně nepropadnou a předvedou sympatický výkon.

Vyšehrad - Zličín, tip 2:3
Vyšehrad na domácí umělce bude chtít v každém utkání naplno bodovat. Žádný soupeř to tady nebude mít lehké. Očekávám otevřené utkání na obě strany. Šťastnějším týmem bude Zličín, který rozhodne v závěru utkání ze standardní situace.

Motorlet B - Královice 1:2
Doufám, že po výhře na Kopanině mladým puškám z Jinonic zvlhne prach a do Královic odvezeme bodovou nadílku. S Vencou Socherem se známe jako hráči, hrál rovněž v Královicích. Jako trenéři se potkáme poprvé a samozřejmě mu přeju, aby zažil úspěšnou sezonu.

I. A třída

Kunratice - Vršovice, tip 2:1
Očekávám vyrovnané utkání týmů, které na úvod sezony ještě neprohrály. Kunratice doma nebudou ztrácet body a měly by před svými fanoušky zvítězit.

Kbely - Aritma B 1:3
Přestože oba týmy po třech kolech neztratily ani bod, tak v utkání zvítězí rezervní tým Aritmy. Je možné, že hosté budou posílení hráči ze širšího kádru A týmu, který sehraje své divizní utkání v sobotu dopoledne.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE