Foto: Nikol Kuncová
Souhrn 11. kola přeboru: Tempo si vytvořilo dvoubodový náskok, Přední Kopanina vyhrála šlágr ve Střešovicích
16.10.2023

Souhrn 11. kola přeboru: Tempo si vytvořilo dvoubodový náskok, Přední Kopanina vyhrála šlágr ve Střešovicích

Fotbalisté Tempa bodově odskočili na 1. místě Pražská teplárenská přeboru. Zličín doma jen remizoval 1:1 s Podolím, čehož tým ze Lhotky využil, ač se na hřišti v Dolních Chabrech pořádně zapotil: vítěznou branku na 1:2 vstřelil až ve 4. minutě nastavení Viktorin. Po 11 kolech má tak Tempo náskok dvou bodů na Zličín, o další bod zpět je Přední Kopanina, která zvládla derby Prahy 6 na hřišti Střešovic - ve šlágru kola zvítězila 3:2. Mezi sobotní soupeře se na čtvrtou pozici vklínil Vyšehrad po jednoznačné výhře 4:0 v Královicích. Ty doposud nasbíraly pouze 9 bodů a patří jim 13. pozice. Pod nimi je už jen trojice Třeboradice (8 bodů), Dolní Chabry (7) a Braník (7).

ABC Braník - SK Čechie Uhříněves 1:1 (0:0)
Branky: 46. Benlalam – 68. M. Blažek. ŽK: 33. M. Zelenka, 42. Platil – 21. M. Blažek, 29. Peterka, 64. Seniv. Rozhodčí: Šaróka – Kučera, Hruška. Diváků: 80.
ABC Braník: Mařík – T. Pechač (90.+4 L. Pechač), Hrazdíra, Vybíral, Benda – Šebák (87. Rapant), Platil, M. Zelenka (90.+4 Příhoda), Benlalam – Altera (46. Seidler), Bergmann (87. Jesze). Trenér: Petr Hejduk.
Uhříněves: Jevčák – Vaněk, Chadim, P. Hrubý – Vácha, Seniv, Tarhaj (85. Študent), Mazanec (45. Pergl), Aust – Peterka (62. J. Svoboda), M. Blažek. Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Petr Hejduk (Braník): V prvním poločase jsme předvedli asi nejhorší výkon téhle sezony, kdy tam byla spousta nepřesností a zbytečných ztrát míče. Nedokázali jsme udržet balon na soupeřově polovině, celkově se nehrál moc hezký fotbal. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a za minutu po hezké akci vedli 1:0. Pak mohu psát komentáře každý týden jako přes kopírák, kdy dobrý výsledek neudržíme a po individuální chybě jsme opět dostali vyrovnávací branku. Myslím, že vyložených šancí bylo na obou stranách pramálo a v tomto nepříliš vydařeném zápase je asi dělba bodů spravedlivá.
Martin Kovařík (asistent trenéra Č. Uhříněves): Domácí byli na nás velmi dobře nachystáni a bylo znát, že chtějí konečně naplno bodovat. Propadali jsme v odražených balonech, tím byli domácí opticky v tlaku. První poločas branku nenabídl, ale hned v úvodu druhého se domácí dostali do vedení. Naštěstí se nám podařilo najít odpověď a vyrovnat asi dvacet minut před koncem. Ihned po vyrovnávací brance nastala neplánovaná pauza, která byla zapříčiněna zraněním hlavního rozhodčího a přeskupením trojice rozhodčích, kdy na pozici AR2 musel naskočit laik. Po této pauze již byl k vidění jen opatrný závěr směřující ke konečné remíze, která je ovšem pro oba týmy ztrátou. Na úplný závěr chci vyseknout poklonu domácímu klubu, a hlavně správci hřiště, protože od naší minulé návštěvy zde, to byla radost si zahrát na takovémto terénu.

Nejlepší hráč ABC Braník: Rayan Benlalam
Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Hubert Aust a Matěj Vácha


SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 1:2 (0:0)
Branky: 56. Š. Veselý - 54. Babický, 90.+4 Viktorin. ŽK: 32. Vágner – 26. Šmídek, 45. Trajhan. Rozhodčí: Tikal – Sýkora, Pauer. Diváků: 80.
Dolní Chabry: Provazník – Vágner, Matyáš, Horáček, Š. Veselý (81. M. Škurek) – Matějka, Kalous, D. Janda (70. Strnad), J. Škurek, A. Veselý (19. Jirsa) – Sevček. Vedoucí: Petr Zahálka.
FC Tempo: Pacovský – Hampapa, Schwank, Plíšek – Ling (62. Doležal), Trajhan, Šmídek (62. Viktorin), T. Havlíček (87. Valta), Babický – Sedlář (87. Rakušan), Pytlíček (70. J. Klouček). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Dominik Janda (Dolní Chabry): Sahali jsme po bodu se silným soupeřem. Bohužel jsme dostali branku na 1:2 v úplném závěru po rohovém kopu v 94. minutě. Věděli jsme, že se s Tempem nemůžeme pouštět do fotbalu nahoru dolů. Naše sestava měla řadu nucených změn vinou zranění. Všichni hráči zodpovědně plnili pokyny, které jsme si řekli. Tempo bylo většinu zápasu na míči a my se pokoušeli hrozit z rychlých brejků. Po brance na 0:1 se nám podařilo rychle odpovědět a srovnat na 1:1. Když už to vypadalo, že bude konec a urveme bod, přišlo tvrdé K.O. Takováto porážka hodně bolí a mrzí. Za týden budeme chtít naplno bodovat na hřišti Podolí.
Petr Vanko (FC Tempo): Jsem velmi rád za tři body, protože se hrálo na hodně těžkém terénu, domácí tým hrál velmi obětavě a bojoval o body až do posledních sekund. Měli jsme po celý zápas převahu, ze které jsme se ujali vedení. Naprosto školácky jsme o něj však za dvě minuty přišli. V závěru jsme stupňovali tempo a bylo vidět, že domácím už docházejí síly a náš velký tlak vygradoval vítěznou brankou. Po minulém týdnu jsme měli velkou motivaci vyhrát a někdy mi přišlo, že chtění převyšovalo lehkost a kvalitu, ale i tak jsme to urvali a jsem za to strašně rád. Výhra je takovým malým dárkem pro dva významné jubilanty Truna a Dědu.

Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: Petr Matějka
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Filip Babický


SK Střešovice 1911 - FC Přední Kopanina 2:3 (1:1)
Branky: 6. P. Junek, 90. Vyjdák - 62. a 78. Urban, 9. L. Kučera. ŽK: 31. Vyjdák, 33. Yarullin, 62. D. Věchtík, 75. Kříž, 85. Bialek – 27. Tržický, 83. Wise, 90.+4 Š. Hájek. Ve 32. minutě neproměnil Razetto (FCPK) pokutový kop. Rozhodčí: Zelený – Štěrba, Pytloun. Diváků: 150.
Střešovice: Rychlík – Štyks, Bialek (86. Zvolenský), Vyjdák, A. Veselý, Charvát – Rothe (62. Rožec), D. Věchtík, Kříž – Yarullin (62. Šimon), P. Junek. Trenér: Richard Havlík.
Kopanina: Zavadil – Tržický, Wise, L. Kučera – Asad, F. Zelenka (85. Spizzirri) – Mejdr (81. Š. Hájek), Hýsek (46. Mainolfi), Razetto (61. Šalanský), Bradáč – Urban. Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Richard Havlík (Střešovice): Utkání hrané na těžkém terénu, které nepostrádalo bojovnost a napětí. V nasazení a odhodlání hodné derby Prahy 6. Nedokázali jsme si pohlídat standardní situace a ve hře ve vápně jsme tahali za kratší konec. Když se k tomu připojí faktor Urban, tak byl soupeř o gól šťastnější.
Daniel Vott (Kopanina): Jeli jsme na Střešovice s velkým respektem a čekali velmi těžké utkání. To se také ukázalo, a navíc se k důraznému výkonu domácích přidal, kvůli špatnému počasí, i těžký terén. Velmi brzy jsme inkasovali první branku, ale naštěstí jsme na ni dokázali najít odpověď v podobě vyrovnávací branky. Od té chvíle jsme tahali za delší konec a vytvářeli si více brankových možností včetně neproměněné penalty. Ve druhém poločase se dvakrát prosadil kanonýr Dan Urban a vypadalo to na naše klidné vítězství. Ovšem domácí se nevzdali v devadesáté minutě zkorigovali a závěr ještě pořádně zdramatizovali. Vzhledem k většímu počtu vypracovaných šancí a hernímu projevu tak považuji naše vítězství za zasloužené.

Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Petr Junek a asistent trenéra Petr Věchtík
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Daniel Urban


FC Zličín - AFK Slavoj Podolí 1:1 (0:1)
Branky: 73. Kohout z penalty - 16. Kocour. ŽK: 77. Horák – 59. Šídlo, 64. Brezina, 70. Podobský, 79. Čmelík. Rozhodčí: Černý – Císař, Janšta. Diváků: 80.
Zličín: Mareš – Havrila, Horák, Žák (74. Tuháček), Šmalcl (46. Jiras) – Plánička, Kohout, Popovič, Jíra (46. Bagou) – Merta (90.+1 Yelinskyi), Jákl. Trenér: Zdeněk Kudela.
Podolí: Vondrka – V. Vlasák, Urban, Němeček, Čmelík – Šídlo – Kocour (82. Bednář), Štrajt (66. France), V. Procházka, Brezina (66. Podobský) – Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Totálně jsme prohospodařili první poločas, moc nám k tomu nenahrával ani silný vítr, který znemožňoval kombinační hru. Po naší chybě se Podolí dostalo do vedení, které si svoji bojovnou hrou udrželo do přestávky. Během ní jsme si něco řekli, přeskupili sestavu a druhý poločas jsme již soupeře tlačili. Ovšem i hosté hrozili z brejkových příležitostí. V samém závěru jsme nedokázali proměnit vyloženou šanci, ale hosté ve druhém poločase trefili tyč, a tak považuji remízu za zaslouženou. Bohužel se nám během utkání zranilo několik klíčových hráčů, a hlavně u Ivana Merty mám velké obavy, co z toho bude.
Petr Majer (Podolí): Věděli jsme, že domácí se vezou na vítězné vlně, k tomu velké hřiště a silný vítr. Všemu tomu jsme podřídili taktiku a chtěli Zličínu být nepříjemným a vyrovnaným soupeřem. Na konci úvodní čtvrthodiny jsme se po pěkné akci dostali do vedení brankou Dana Kocoura a do přestávky se již skóre nezměnilo. Ve druhém poločase chtěli domácí s výsledkem něco udělat a hnali se minimálně za vyrovnáním, což se jim asi dvacet minut před koncem povedlo. My jsme naopak spoléhali na rychlé protiútoky a je jen škoda, že některý z nich neskončil brankou, a to si myslím, že minimálně jeden se proměnit měl. V konečném výsledku považuji remízu za ztracené dva body, protože jsme to zde měli uhrát za tři body.

Nejlepší hráč FC Zličín: Martin Kohout
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Jan Urban


FK Dukla Jižní Město - Sokol Kolovraty 3:2 (1:1)
Branky: 33. D. Farkaš, 53. F. Novák, 80. Temelkovski – 45.+2 z penalty a 69. z penalty Kalenda. ŽK: 40. Petrák, 45.+1 Kotlík, 63. Brabenec, 67. Skokánek, 84. Růžička, 90.+4 Š. Kulhavý – 54. Hejno, 54. Bébr, 69. trenér Slezáček. Rozhodčí: Tvrz – Tikal, Vondráček. Diváků: 100.
FK Dukla JM: Skokánek – Stříbrský (70. Temelkovski), Solař, Petrák (90.+5 P. Konjevič), V. Růžička – Š. Kulhavý, Jerie – F. Novák, D. Farkaš, Brabenec – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Kolovraty: Bébr – Ponert (67. Ráža), Votřel, Vejr (82. Klír), Žitný – Hejno – P. Klouček, H. Svoboda (73. Aberle), Lechner, Kalenda – Hladký. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně, ale bohužel, místo abychom šli do kabiny po prvním poločase za zaslouženého vedení, tak inkasujeme z pokutového kopu. Druhý poločas byl vyrovnaný, důrazný, plný soubojů a s touhou vyhrát od obou týmů, ale nakonec pro nás s vítěznou tečkou. Chtěl bych kluky pochválit za pracovitost a takticky dobře odehraný zápas.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Silný vítr a terén fotbalu moc nepomohly, balon byl víc ve vzduchu než na zemi. Naše vzájemná utkání bývají hernější, ale tentokrát to byla spíše mydlená. My udělali víc chyb než domácí, které vedly k většímu počtu jejich šancí. Nelze pravidelně bodovat, když nejsme schopni se dostat pod dvě až tři inkasované branky na utkání. Je to náš velký problém.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Vojtěch Brabenec
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Lukáš Kalenda


TJ Sokol Královice - FC Slavoj Vyšehrad 0:4 (0:2)
Branky: 3. z penalty a 56. Heřman, 4. T. Junek, 61. Krčmář. Hráno bez ŽK. Rozhodčí: Marek – Zelený, Kortanová. Diváků: 50.
Královice: Hubínek – Čičatka (46. Misbakhetdinov), Lády, Vacík, Malík – I. Habor – Semančík, Haluška, Janoušek, Nejeschleba (63. Muška) – Šemro. Trenér: Martin Frýdek.
Vyšehrad: Lisa – Lískovec, Holan, Pryšljuk (67. Blín), Romanishak (79. Borský) – Prýmas (67. Škop), M. Krivosheev, Matějíček, Junek (71. Laštůvka) – Krčmář (71. Dimitrov), Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Martin Frýdek (Královice): Sami sebe jsme poslali hned na začátku utkání do žumpy, když jsme si nechali dát dva úplně zbytečné góly. A to jich mohl dát soupeř v první půli i víc. Také jsme měli dvě až tři šance, ve snaze vrátit se do zápasu, bohužel, ale to málo, co si vypracujeme, beztak neproměníme. Ve druhé půli už hrál Vyšehrad v klidu, přidal další dva góly a naprosto zaslouženě zvítězil. Zato nás čeká ještě hodně práce.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Už ve třetí minutě jsme vedli 2:0, to ale naší hře paradoxně možná spíš uškodilo, protože jsme přestali běhat. V první půli jsme i tak zahodili značné množství šancí. Na druhé straně domácí měli dvě velké příležitosti vývoj utkání zdramatizovat, hlavně ve druhé půli po rohovém kopu se jim naskytla šance dát gól na 1:2. Brankář Lisa nás zachránil od toho, abychom se zbytečně trápili a trnuli o výsledek. Po třetím gólu už bylo vše jasné.

Nejlepší hráči TJ Sokol Královice: nikdo
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Lukáš Lisa


SK Třeboradice - ČAFC Praha 2:3 (1:2)
Branky: 1. Šťovíček, 54. Pozníček – 10. Peričevič, 13. T. Kaliba z penalty, 74. Kubec. ŽK: 45. R. Farkaš, 66. R. Klouček, 71. Jurčík, 71. vedoucí týmu R. Klouček, 87. Pozníček – 38. Sváta, 44. Kubec, o poločasové přestávce trenér Novotný, 62. T. Kaliba. Rozhodčí: Nebáznivý – Popelka, Štěrba. Diváků: 100.
Třeboradice: Prebsl – Pozníček, Moltaš, Jurčík, Kraus – J. Hájek, Vávra – R. Klouček, Ježek (70. Ploc), R. Farkaš (81. Kvapil) – Šťovíček. Trenér: Jan Novák.
ČAFC: M. Štěpánek – Kubec, M. Vlasák, Machurka, T. Kaliba – Sváta – Nováček (65. Fridrich), Peake (80. Klymskyj), Borkovec (65. Matoušek), Peričevič (80. Jančí) – Pyšek (89. Marek). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Jan Novák (Třeboradice): Výborný vstup do utkání, hned v první minutě se dostaneme do vedení 1:0, ale bohužel nám to vydrželo jen chvíli, kdy po našem nedorozumění soupeř srovnal na 1:1. Hra pak byla vyrovnaná, dokud si rozhodčí nevymyslel penaltu, ze které ČAFC dala na 1:2. Ke konci poločasu jsme měli dvě až tři šance, ze kterých jsme vytěžili pouze břevno. Do druhého poločasu jsme opět vstoupili dobře, podařilo se nám vyrovnat, ale pak jsme opět přestali hrát a vyvrcholilo to gólem z rohu, kdy jsme opět nechali úplně volného hráče.
Pavel Novotný (ČAFC): Vyrovnané utkání opět se šťastným koncem pro nás. Domácí měli výborný začátek a hned od první minuty vedli a dále pokračovali v tlaku. Naštěstí se nám to do dvacáté minuty podařilo otočit, ale domácí byli stále v tlaku, ale bez gólového vyjádření. Ve své převaze pokračovali i ve druhém poločase, z ní přišlo srovnání stavu. Asi dvacet minut před koncem rozhodla o konečném výsledku branka Dana Kubce.

Nejlepší hráč SK Třeboradice: Radek Klouček 
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Matěj Vlasák


FK Viktoria Žižkov B - FK Motorlet Praha B 1:1 (1:1)
Branky: 10. Barratt - 25. Lukášek. ŽK: 44. Rodriguez, 84. Kučerka (oba FK Motorlet Praha B). Rozhodčí: Hejma – Vítek, Suchar. Diváků: 37.
Žižkov B: Borka – Bárta, Horálek, Talamon, Oravec – Kuzma, Tomeček, Štrombach – Vais (80. M. Vlček), Barratt (75. Bazal), Kuchař. Trenér: Jiří Brunclík.
Motorlet B: Foret – Průša, Lukášek, Rodrigues, Kučerka – Dvořáček (58. Kornacki), Žižka – Krym (77. Pokorný), Latchvliani (58. Hrabina), Vorlíček (86. Čuba) – M. Blažek. Trenér: Václav Socher.

Ohlasy utkání
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Pro nás to byl hodně důležitý zápas, který jsme potřebovali po několika nezdarech v předešlých zápasech vyhrát a odrazit se zpět nahoru. Nakonec je z toho pouze bod, který musíme brát. I když jsme se dostali do vedení, tak byl Motorlet objektivně lepší, ale bez větších šancí. Bohužel jsme udělali po dlouhé době chybu při obranném rohu a soupeř vyrovnal. Ke konci poločasu jsme mohli skóre převrátit na naši stranu, ale v samostatném úniku jsme selhali. Druhý poločas byl z naší strany daleko lepší, obraz hry se otočil, ale to, co jsme potřebovali v podobě vedoucí branky, nepřišlo. Nakonec je z toho zklamání z výsledku, ale pozitivum v podobě hry ve vysoké intenzitě, odpovědnosti a vůle chtít zápas vyhrát. To na Vyšehradě zcela chybělo.
Václav Socher (Motorlet B): Do zápasu jsme tentokrát chtěli vstoupit trochu opatrněji, abychom si nakoukali silnou sestavu soupeře. Asi po deseti minutách jsme se dostali do hry, kterou chceme předvádět. Ovšem po naší chybičce, která byla jedinou kaňkou zápasu, se domácí dostali do vedení. To nás trochu opařilo, ale naštěstí jen na pár minut. Po pětadvaceti minutách se nám podařilo vyrovnat a byli jsme více na míči a lepším týmem. Domácí se k mému překvapení spoléhali více na brejkové situace. Celkově jsem kluky za první poločas musel pochválit, protože ho odehráli skvěle. Druhý poločas již byl vyrovnanější a nabídl, i přes špatné počasí, velmi kvalitní fotbal, ke kterému přispěla i trojice rozhodčích, za což jsem jim poblahopřál. Závěrem musím ještě jednou opakovat: za předvedený výkon spokojenost. K té úplné chyběla jen třešnička v podobě vítězství.

Nejlepší hráči FK Viktoria Žižkov B: Lukáš Horálek a Martin Tomeček
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: celý tým