Foto: Pavel Jiřík st.
Chceme dokázat, že si Dolní Chabry zaslouží hrát přebor i dál, burcuje nováčka kapitán Palma po skvělém finiši na Podolí

Chceme dokázat, že si Dolní Chabry zaslouží hrát přebor i dál, burcuje nováčka kapitán Palma po skvělém finiši na Podolí

Dolní Chabry se nevzdávají a perou se, co to dá. Nováček vyznávající zelenobílé barvy se v Pražská teplárenská přeboru pomalu rozkoukává a zlobí konkurenci. Naposledy se třeba vytáhl na půdě Podolí, kde v posledních sekundách smazal dvoubrankové manko a bral bod po remíze 3:3. „Věřil jsem do poslední chvíle, že to zvládneme,“ ohlíží se za duelem kapitán dolnochaberského týmu Daniel Palma.

Zápas vypadal ztracený, kde se to v týmu vzalo?
My jsme sílu cítili už před zápasem. V Podolí jsme chtěli bodovat. Nakonec jsme to zvládli díky dvěma gólům v závěru, byla tam určitě i trocha štěstí.

Ale věřil jste, že se s tím dá ještě něco dělat?
To ano. Je pravda, že šancí jsme moc neměli. Když ale vystřídal jejích útočník Jůzek, tak jsem si říkal, že bychom se mohli prosadit z nějaké standardky, což se nakonec potvrdilo. Rvali jsme se o to do poslední chvíle.

Není to první zápas, kdy jste v nastavení srovnali.
Je pravda, že srovnat se nám povedlo už v zápase se Střešovicemi. To jsme měli na začátku šance, nedali je, pak soupeř vedl o dva góly, ale nám se povedlo srovnat. Párkrát nám to na konci zápasu vyšlo.

Navíc jste podle výsledku hodně vzdorovali i Tempu, kde pro změnu v závěru rozhodl soupeř...
Přesně tak. Tam byl bod za remízu blízko. Proti Tempu jsme ale pro změnu gól v poslední minutě ze standardky dostali. Věděli jsme o tom, že Tempo má svoji kvalitu, nahoře jsou v tabulce oprávněně. Ale byli jsme bodu fakt blízko.

Začátek sezony asi nebyl příjemný, pět zápasů jste proměnili v jeden bod, zvykali jste si na přebor?
Máme v týmu kluky, co přebor nikdy nehráli. Soutěž je pro ně rychlejší. K tomu všemu nám z osy týmu vypadli dva, tři hráči, to bylo hodně znát. Tým je pak hned jiný. A taky jsme dávali méně gólů. V A třídě se dostanete třeba do pěti šancí a nějaký gól dáte, tady je příležitostí méně a musíte je proměňovat.

Byl jste také zvyklý na víc branek. Zatím máte na kontě dvě. Podepsalo se na tom, že jste během podzimu působil jako univerzál, kterého trenér využívá v sestavě, kde je třeba?
Sám se nejlépe cítím v sestavě nahoře, nebo na podhrotu. Ale nastupoval jsem i vzadu. Co se týče nastřílených gólů, přál bych si, aby jich bylo víc. Snad nějaké přidám. Stačí jeden, dva a ono to přijde. Když to lepí, tak se k vám i míče odrážejí a padá to tam.

Každopádně jste zatím vyhráli jen jednou, máte ale dost remíz. Jenže po bodu to přiskakuje na bodové konto pomalu. Nebylo lepší jít do rizika a nějaké zápasy vyhrát?
Jasně, že po bodu to přibývá v tabulce pomalu. Když se za našimi zápasy ohlédnu, tak si myslím, že nám třeba sedm bodů uteklo. V Třeboradicích jsme mohli remizovat, s Duklou JM jsme mohli mít tři body, nebo minimálně aspoň jeden. Více než bod jsme mohli uhrát určitě se Střešovicemi. Víme, kde v tabulce jsme a každý sám musí najít v sobě sílu a porvat se o to, abychom se posunuli výš.

Je právě v ofenzivě největší rozdíl mezi A třídou a Pražská teplárenská přeborem?
Je to jeden z rozdílů. Větší kvalita je i v defenzivě. Obránci jsou proti A třídě důraznější, na hřišti to bolí víc.

Když je jako trenér Vladimír Šmicer, legenda českého fotbalu, tak asi nejde vypustit ani vteřina, co?
Samozřejmě. Navíc si uvědomíte, jak jsou jeho postřehy trefné. Je zkrátka vidět, že něco málo odehrál. (usměje se) Je to prostě persona, když ho máme na lavičce, všichni makáme.

Na lavičce je s ním teď i jeho syn, který v sestavě také schází, že?
Určitě má svoji kvalitu a hodilo by se, kdyby mohl být na hřišti.

Vyhráli jste zatím jen jednou, to je asi velká mrzutost...
Nevím, zda je to pro nás takový střet s realitou, tabulka je ale hodně vyrovnaná. Důležitý je každý bod. A co teprve, když vyhrajete třeba dvakrát za sebou. To jste hned skoro uprostřed tabulky. Pochopitelně jsem věřil, že bude výher víc. Nedá se nic dělat, jdeme dál, ještě je před námi celé jaro.

A hlavně jsou před vámi ještě tři podzimní kola. Kolik bodů zvládnou Dolní Chabry uhrát?
Přál bych si, aby jich bylo devět. Přebor má svoji kvalitu, víme o tom, ale taky vidíte, že každý může porazit každého. Třeba teď nás čekají Kolovraty. Ty když mají den a sejde se jim to, tak to je divizní mužstvo. Ale když ho nemají... Určitě zase zkusíme nějaký bod udělat. Budeme se na každý zápas snažit připravit co nejlépe.

Jak si během podzimu spravíte chuť, když se vyhrálo jen jednou?
Výhra je jen jedna, ale třeba po remíze na Podolí byl ten získaný bod taky skoro jako vítězství... Je to takové hořkosladké. Náladu si spravím, jak jinak, s rodinou.

Párkrát už jsem také na zápasech zaslechl, že vašemu týmu konkurence zrovna moc nevěří a pasuje Chabry na kandidáta sestupu. Vyburcují vás podobné věci?
Tohle jsem tedy moc neslyšel. Ale je logické, že když se někdo podívá na tabulku a vidí, kde jsme, tak ho tyhle věci napadnou, když vyhrajeme jednou za dvanáct zápasů. My ale nemusíme nikomu nic dokazovat, neděláme to kvůli fanouškům soupeře. My to přece děláme kvůli sobě a chceme dokázat, že si přebor zasloužíme hrát i dál.



Fotografie

Související články