Foto: Jiří IPSER
Souhrn 16. hraného kola přeboru: Přední Kopanina s Vyšehradem mírně odskočily Tempu, Královice se odlepily ze dna tabulky
11.03.2024

Souhrn 16. hraného kola přeboru: Přední Kopanina s Vyšehradem mírně odskočily Tempu, Královice se odlepily ze dna tabulky

Hned první jarní kolo Pražská teplárenská přeboru přineslo několik překvapení, která zamíchala postavením v tabulce. Zatímco Přední Kopanina s Vyšehradem své zápasy doma se Žižkovem B (3:1), respektive na Dukle JM (0:3), zvládly, třetí Tempo v premiéře klopýtlo na půdě Podolí, kde nepadl gól. To znamená, že první Kopanina Tempu odskočila na rozdíl čtyř bodů, Vyšehrad je za vedoucím mužstvem pouze o bod zpět. V záchranářském souboji dvou nejhorších celků po podzimu se radovaly Královice, které porazily Braník 5:2. Do bojů o udržení vstoupily dobře Třeboradice, když přemohly Zličín 2:1. Blízko bodovému zisku byla také Uhříněves v Kolovratech, kde však o výhře 3:2 pro domácí rozhodl v nastaveném čase Lechner.

SK Třeboradice - FC Zličín 2:1 (0:0)
Branky: 61. Vávra, 87. Pozníček – 78. Popovič. ŽK: 55. R. Klouček, 56. Ježek, 90.+1 Červenka – 30. Tuháček, 73. Bagou. Rozhodčí: Hejma – Tikal, Suchar. Diváků: 60.
Třeboradice: Lončák – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – R. Klouček, Slánský, Vávra (81. Ploc), Kraus (90.+1 Štégl) – Ježek (64. Jahoda), Šťovíček (64. Lebovych). Trenér: Jan Novák.
Zličín: Hlous – Havrila, O. Kučera, Žák, Ondrejka – Tuháček (64. Bagou), Kohout, Popovič, Jiras (81. Horák) – Hák, Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Jan Novák (Třeboradice): V prvním poločase se hrál opatrný fotbal bez velké šance. Po přestávce se nám podařilo dostat do vedení, které nám bohužel dlouho nevydrželo a soupeř po standardce, které má velmi silné, vyrovnal. Naštěstí se nám podařilo, rovněž ze standardky, přidat druhou branku, která se ukázala jako vítězná. Na úvod jara jsou to pro nás do tabulky velmi důležité tři body.
Zdeněk Kudela (FC Zličín): Sehráli jsme velmi dobrý první poločas, kde jsme pokračovali v dobrých věcech z přípravných zápasů. Byli jsme důraznější, dobře napadali a Třeboradice k ničemu vážnějšímu nepustili. Po přestávce ovšem nastal v naší hře obrat. Začali jsme nakopávat míče, nebyli již tak aktivní, začali dělat chyby a domácí tým vycítil šanci. Po jedné z našich chyb se dostaly Třeboradice do vedení, které jsme dokázali srovnat po dobře zahrané standardce. Velká škoda, že jsme pak nevyužili velkou příležitost, a naopak domácí v závěru po standardce dokázali vstřelit rozhodující branku. Za druhý poločas jsem zklamán, že jsme ustoupili od toho, co se nám dařilo v přípravě a zákonitě přišel trest v podobě porážky.

Nejlepší hráč SK Třeboradice: celý tým
Nejlepší hráč FC Zličín: Ondřej Kučera


AFK Slavoj Podolí - FC Tempo Praha 0:0
ŽK: 68. Podobský – 46. Schwank. Rozhodčí: Hruška – Marek, Zloch. Diváků: 60.
Podolí: Šumník – Vlasák, Němeček, Čmelík, Krob – Brezina, Brož – Kocour, V. Procházka (81. Štrajt, 90. Šimák), Chlum – Podobský (90. Jůzek). Trenér: Petr Majer.
FC Tempo: Pacovský – Babický (81. Kostka), Schwank, Kleček, D. Krejčí – Rakušan, Šmídek – Sedlář (70. Viktorin), T. Havlíček (70. Pytlíček), Trajhan – Ling (60. J. Klouček). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Bod před zápasem bychom brali. Bylo to z naší strany ubojované a odměnou je nám získaný bod. Zápas nepřinesl vážnější šanci, a tak je asi remíza zasloužená. Jsem spokojen, že jsme tak kvalitní tým, jakým Tempo určitě je, nepustili do žádné vyloženější šance.
Petr Vanko (FC Tempo): I když s bodem budou pravděpodobně spokojenější domácí, tak považuji dělbu bodů za spravedlivou. Dobrých možností ve finální třetině hřiště zápas moc nenabídl, a i když jsme těchto situací měli asi více, tak naše řešení bylo špatné a Šumník si ani nezachytal. Na druhé straně i domácí mohli v závěru dát branku. Oboustranně to byl hodně bojovný a poctivý zápas, kde chyběla nadstavba od útočných hráčů.

Nejlepší hráči AFK Slavoj Podolí: celý tým
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Matěj Kleček


FC Přední Kopanina - FK Viktoria Žižkov B 3:1 (3:1)
Branky: 28. Zelenka, 37. L. Kučera z penalty, 40. Urban z penalty – 13. Vais. ŽK: 19. Šalanský, 65. Asad, 89. Zelenka, 90.+5 Mainolfi – 55. Žiga, 82. asistent trenéra Kristen, 85. Edrees, 88. F. Ret. Rozhodčí: Tvrz – Havel, Marek. Diváků: 50.
Přední Kopanina: Matějka – L. Kučera, Wise, Tržický, Hovorka – Asad – Šalanský (46. Mainolfi), Razetto (46. Bradáč), Hollerbach (72. Hájek), Zelenka – Urban. Trenér: Daniel Vott.
V. Žižkov B: Borka – Bazal, Tomeček (82. Větrovec), M. Vlček (51. Timilehin), T. Ret – Edrees, Kuzma – Žiga (57. Trávníček), Vais, F. Ret – Barratt. Trenér: Jiří Brunclík.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Jsem spokojený s třemi body a výsledkem 3:1. Před zápasem bych to vzal všema deseti. Měl jsem z utkání trochu obavy, Viktorka nemá vůbec špatné mužstvo. Jsou tam kluci, kteří trávili zimní přípravu s áčkem, hráli tam zápasy. Bylo to znát, prvních dvacet minut nám dělal obrovské problémy jejich pohyb a jejich míchání rozestavením, rotace sestavy. Nestačili jsme to přebírat a zachytávat. Mrzí mě, že jsme dostali gól z autu, který jde lehce řešit. Nepokryli jsme hráče a dostali jsme hloupý gól. Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Od 25. minuty jsme se s tím trošku srovnali. Soupeř také trochu polevil z tempa, ve sprintových nábězích to nešlo vydržet. Srovnali jsme hru a vyplynuly z toho i nějaké naše šance. Naše kvalita nahoře pak vyústila ve dvě penalty. Druhá byla stoprocentní, tu první jsem úplně přesně neviděl, kluci říkali, že to faul na Urbyho taky byl. Bazal jako zkušený hráč by tohle udělat neměl. Tím jsme se dostali do hry. Do druhé půle jsme šli s tím, že jsme chtěli více držet balon, což se nám úplně nevedlo. Ale nevybavuji si, že by měl soupeř jasnou šanci. Naopak my jsme měli dvě z brejků. Na ty jsme chtěli hrát s tím, že vzadu budeme hrát na nulu. Tak aspoň druhou půli se nám to povedlo.
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Je v nás velké zklamání. Ten zápas jsme neměli prohrát, zkušenější tým by ho určitě neprohrál. U nás se to pořád opakuje dokola. Děláme nevynucené chyby, je tam řetězec chyb. Ty, i když si ukážeme, tak je stejně zopakujeme a tím jsme se vlastně v utkání s Kopaninou popravili. Vrchol všeho pak bylo, co všechno my nedáme. Myslím, že jsme byli lepší než Kopanina. Že jsme měli víc balon na svých kopačkách a zápas jsme prostě měli zvládnout lépe než prohrát 1:3. S hrou jsem spokojený, ale byly tam tři momenty. První gól, kdy nakopneme míč někam, odrazí se to zpátky, a to my jsme prostě nechtěli. To jsme si i říkali před zápasem, že takové balony jsou pro nás nebezpečné. A dostali jsme z toho gól. První penaltu asi komentovat nebudu. Myslím si, že když je to za stavu 1:1, tak by měla být stoprocentní a ne ta, která byla. Ale nebudu si na to stěžovat, tak to je, to je fotbal. Ale taky to bylo ze stejné situace, o které jsem už mluvil. Nejsem spokojený se stopery. A třetí gól? Zase z penalty. Jasně, máme v týmu mladé kluky, ale pracujeme s tím de facto půl roku a ty chyby se pořád opakují. Když se podíváte na naše výsledky, tak my dostáváme pravidelně dva, tři góly. A potřebujeme s tím něco udělat, jinak body sbírat nebudeme. Tak to prostě je, je to dospělý fotbal. A kluci se pořád musí učit. Je to náš cíl. Teď hráli dva kluci z dorostu, příští týden zase nastoupí kluci z dorostu, to je naše cesta. Jsou to vlastně dvacetiletí kluci a Pepa Bazal. Bez něj by to bylo ještě složitější. Za stavu 1:1 jsme měli šanci jít do vedení, po přestávce jsme měli tři tutovky, ale my nedáváme góly. Soupeř měl ve druhé půli až ke konci břevno. Byl to smolný zápas, pro kluky je to ohromné ponaučení. Musíme si z toho vzít pozitiva a v pondělí pracujeme dál.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Jacob Wise a Daniel Urban
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: nikdo, preferujeme týmový výkon


SK Sokol Kolovraty – SK Čechie Uhříněves 3:2 (1:2)
Branky: 7. Žitný, 49. Kalenda z penalty, 90.+1 Lechner – 12. Nejeschleba, 36. Vaněk. ŽK: 75. Bébr, 90.+3 Hynek - 75. Mazanec, 86. Vaněk. Rozhodčí: Zelený – Stránský, Průša. Diváků: 100.
Kolovraty: Bébr – F. Hruška, Votřel, Hejno (46. Ponert), Žitný – P. Klouček (79. Hladký), D. Hájek, Lechner (90.+3 Brom), Kalenda – Hynek, Bureš (62. Genauer). Trenér: Jakub Slezáček.
Uhříněves: Beránek – Pergl, Kovařík, P. Hrubý – Vaněk – Vácha, Nejeschleba (83. Študent), Peterka, Aust – Mazanec (76. J. Svoboda), Seniv. Trenér: Martin Svoboda.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): Oproti minulým vzájemným duelům se konečně karta obrátila a v poslední minutě jsme udeřili my. Rozhodně si cením dalšího otočeného výsledku, ale s průběhem nějak extra spokojeni být nemůžeme. Poločas jsme měli vést, šancí jsme si vypracovali dost, ale místo toho jsme nechali soupeře dvakrát lacině dohrát aut a do kabin jsme odcházeli s mankem. Vstup do druhé půle byl dobrý, stejně jak do té první. Hned po chvilce tyčka, pak vyrovnání a místo toho, aby nám to dodalo ještě větší elán, tak jsme na půl hodiny naprosto vyklidili pole. Z naší strany nejhorší třetina utkání se sladkým koncem v podobě nádherné střely Lechyho.
Martin Svoboda (Uhříněves): Z výsledku utkání jsme zklamaní. V první půli se nám podařilo výborně zareagovat na rychle inkasovanou branku, a ještě do přestávky otočit skóre. Dobře jsme se vypořádali i s vyrovnáním z penalty v úvodu druhého poločasu. V závěru utkání jsme nevyužili velkou příležitost strhnout vedení na svou stranu. Bohužel jsme naopak po špatném odkopu inkasovali v nastavení rozhodující branku.

Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Matěj Lechner
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Michal Vaněk


TJ Sokol Královice - ABC Braník 5:2 (3:0)
Branky: 19. Trnka, 31. Malík, 38. V. Hruška, 55. K. Kučera, 89. Nevařil z penalty – 80. Lebeda, 81. Bergmann. ŽK: 56. K. Kučera – 54. Platil, 76. Jesze. Rozhodčí: Stěhule – Plášil, Císař. Diváků: 100.
Královice: Hubínek – Nevařil, Šemro, Lády (78. Misbakhetdinov), Malík – Vacík – Pospíšil (90. Semančík), Janoušek, V. Hruška, K. Kučera – Trnka. Trenér: René Ollé.
Braník: Mařík – Altera, Řemenář, Vybíral (43. Kodytek), T. Pechač – Rapant (46. Lebeda), Platil – Jesze, Pekárek (67. Šebák), Palko (46. Richter) – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.

Ohlasy utkání
René Ollé (Královice): Strašně důležitý vstup do jarní části, kdy jsme podle mého názoru po nepříliš přesvědčivých výsledcích v zimní přípravě, a naopak velmi dobrých výsledcích soupeře, do utkání šli v roli outsidera. Pořád jsem věřil týmu, že při určitém přeskupení a načasování formy, včetně poznatků o soupeři, že jsme schopni Braník potrápit. Měl jsem z toho trochu obavy, protože jsem soupeře viděl hrát dvakrát v přípravě, ale pořád jsem týmu věřil. Vítězství 5:2 bylo pro mě velkým potěšením a zároveň z nás spadl velký balvan. Jsem také rád, že jsme potěšili věrné fanoušky, protože během zimní přípravy z našich výsledků určitě radost neměli. Je mi celkem líto trenéra soupeře, ale tak to již ve sportu chodí, že jedna lavička prožívá radost a druhá je naopak smutná. Musím celému týmu poděkovat za nasazení, bojovnost a týmového ducha. Zvlášť musím pochválit brankáře Hubínka, který nás za bezbrankového stavu několikrát podržel a závěrem poděkování všem, co se na tomto vítězství podíleli, a to včetně náhradníků a realizačního týmu.
Petr Hejduk (ABC Braník): Zápas se mi hodnotí hodně těžko. Týdny se připravujeme na vstup do jarní části a hned na úvod dostaneme takovou lekci. Přitom si nemyslím, že na hřišti byl takový rozdíl, že jsme v poločase prohrávali 0:3. Dostali jsme ale lekci z efektivity a horší jsme byli i v plnění toho, co jsme si předsevzali. Domácí skvěle plnili taktické pokyny a byli na nás dobře připraveni. Do druhého poločasu jsme se snažili tým nabudit i udělat nějaké změny. To se víceméně povedlo, ale k úspěchu to stejně nevedlo. Rozhodl inkasovaný čtvrtý gól v době, kdy jsme byli aktivnějším týmem. Hodně nás potrápila i tráva, na které se hrálo. Přece jen ten rozdíl je pro hráče po čtyřech měsících strávených na umělce obrovský. Nezbývá než se pokusit napravit tuhle ztrátu v dalších zápasech. Určitě nic nevzdáváme a budeme se rvát dál.

Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: celý tým a vyčnívající Jiří Janoušek
Nejlepší hráč ABC Braník: Vladimír Kodytek


FK Dukla Jižní Město - FC Slavoj Vyšehrad 0:3 (0:1)
Branky: 31., 50. a 64. Heřman. ŽK: 52. Jerie, 76. Brabenec – 76. Lískovec. Ve 31. minutě neproměnil Heřman (FC Slavoj Vyšehrad) pokutový kop. Rozhodčí: Šaróka – Sýkora, Pauer. Diváků: 50.
FK Dukla JM: Skokánek – Sýkora (61. Krameš), Solař, Jerie – Kulhavý – Temelkovski (80. Višvader), Dominik Farkaš, Petrák, Růžička – Kotlík, Brabenec. Trenér: Josef Světlík.
Vyšehrad: Dočekal – Lískovec, Holan, Vodička (46. Souček), Pryšljuk (83. Toman) – Müller (83. Habor), Matějíček, Kazda, Prýmas (75. Kubies) – Heřman (75. Slapnička), M. Krivosheev. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): V první půli klasický vstup do soutěže s nepopsaným listem, Vyšehrad byl ale lepší na míči. Musím se podívat na penaltu, zda byla nebo ne: tohle nám moc nepomohlo, naopak soupeři se pak už hrálo lépe. Ve druhé půli jsme dostali brzy hloupý gól, a to rozhodlo. Nezbývá než Vyšehradu pogratulovat k vítězství a koncentrovat se na zápas na Zličíně.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Jsem spokojen, že jsme zvládli vítězně vstup do jara. Kluky chválím za velmi dobrý a poctivý výkon, zápas odběhali. Tři body jsme si tak zasloužili. První zápas bývá vždy nervózní, a tak tomu bylo i tentokrát. Relativně v pohodě jsme vyhráli 3:0. Na druhou stranu k řadě zraněných nám teď přibyl ještě obránce Vodička.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Daniel Skokánek
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Jiří Heřman


SK Střešovice 1911 - SK Dolní Chabry 4:0 (1:0)
Branky: 45.+1 P. Junek z penalty, 53. Rothe, 57. Yarullin, 86. Němec. ŽK: 28. Alba, 75. Šimon, 86. Němec – 67. Palma. Rozhodčí: Havel – Tvrz, Pazderský. Diváků: 200.
Střešovice: Borský – Štyks, P. Věchtík, Vyjdák, Charvát – Yarullin (84. F. Veselý), Kříž, D. Věchtík (84. Vodrážka), Rothe (72. Němec) – Alba (72. Šimon), P. Junek (46. Jensen). Trenér: Richard Havlík.
Dolní Chabry: Provazník – Vágner (64. Outlý), Kalous, Matyáš, Š. Veselý (64. M. Škurek) – J. Škurek (72. Chaloupka) – A. Veselý (46. Strnad), Jírovec, Sevček (64. D. Janda), Matějka – Palma. Trenér: Tomáš Vajnar.

Ohlasy utkání
Richard Havlík (Střešovice): První půle odpovídala prvnímu mistrovskému utkání po zimní přestávce. Neučesaná, fotbalově neatraktivní, celkově nepřesná a divák si moc fotbalově nepochutnal. Ve druhé půli se z naší strany vytratila nervozita a začali jsme hrát to, co jsme původně řekli na začátku zápasu. Zbytek utkání jsme diktovali tempo a pevně drželi otěže. Musím pochválit trojici rozhodčích, která skvěle spolupracovala.
Dominik Janda (Dolní Chabry): Vstup do jarní části sezony se nám nepovedl tak, jak jsme si představovali. Prvních 44 minut utkání bylo zcela vyrovnaných a měli jsme dvě až tři gólové šance, které neproměníme. Ve 45. minutě se zápas zlomil v náš neprospěch nařízenou penaltou a vedoucí brankou domácích do šatny. Druhý poločas domácí přidali v krátkém sledu dvě branky, které definitivně rozhodly o výhře Střešovic. Čtyřiačtyřicet minut dokážeme plnit pokyny, které si před zápasem řekneme. Věděli jsme, že Střešovice budou hrozit z dlouhých míčů křížem, a přesto z toho dostaneme všechny branky. Příští týden nás doma čekají na trávě Třeboradice, kde musí přijít změny a budeme chtít zabojovat o tři body.

Nejlepší hráči SK Střešovice 1911: David Věchtík, Marek Yarullin
Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: nikdo


ČAFC Praha - FK Motorlet Praha B 5:1 (3:0)
Branky: 17. a 45.+1 Peričevič, 4. Pyšek, 85. T. Peake, 87. S. Peake – 78. Hrabina. ŽK: 43. Novotný – 70. Hrabina. ČK: 43. Čuba (FK Motorlet Praha B). Rozhodčí: Kučera – Nebáznivý, Pytloun. Diváků: 80.
ČAFC: M. Štěpánek – M. Vlasák, Lukeš, T. Kaliba, Fridrich – Nováček (67. T. Peake), S. Peake, Peričevič (85. Šanda) – Pyšek, Novotný (73. Huňka), Klymskyj. Trenér: Ivan Kovačík.
Motorlet B: Foret – Vorlíček (38. Průša), Lukášek (46. Borovski), Čuba, Jurčišin (46. Klaban) – M. Novotný, Nátr – Hrabina, Konopásek (46. M. Pokorný), Krym – Sehedi (46. Cuc). Trenér: Václav Socher.

Ohlasy utkání
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): Jsme samozřejmě rádi za úspěšný vstup do jarní části sezony. Druhou radost mám z toho, že jsme se vícekrát gólově prosadili, což nám v podzimní zápasech chybělo. Oceňuji sympatický výkon mladíků z Jinonic, kteří chtěli hrát fotbal. První dvě branky jsme dali po standardních situací, potom šli hosté do deseti, a ještě do pauzy jsme přidali třetí branku. Po přestávce se hosté ještě zlepšili a zaslouženě byli odměněni vstřelenou brankou, ale nám se ke konci podařilo ještě dvakrát skórovat a zrodil se tak konečný výsledek, který je pro nás lepší než předvedená hra. Pro hosty je to celkem kruté.
Václav Socher (Motorlet B): Do zápasu jsme šli s tím, že musíme být aktivní směrem dopředu a chtít dávat góly, protože při přesunu skoro celé obrany do áčka bude udržet vzadu nulu rarita. Také jsme věděli, že nám budou při našich postavách dělat problémy standardky soupeře, a to se také projevilo při úvodních dvou inkasovaných brankách. Troufnu si říct, že jsme byli i herně lepší, ale doplatili jsme na náš dorostenecký fotbal. Hráli jsme dobře od vápna k vápnu, ale utkání se bohužel rozhodovalo v obou vápnech. Do druhého poločasu bylo cílem se pokusit o zázrak. Po prostřídání to bylo ještě lepší, ale na víc než na jednu branku to bohužel nestačilo. Přesto jsem s výkonem kluků hlavně za druhý poločas velmi spokojen. Bohužel při závěrečné hře vabank o vyrovnání přidal soupeř ještě dvě branky a stanovil konečný výsledek, který je pro nás velmi krutý.

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Martin Štěpánek
Nejlepší hráč FK Motorlet B: Ondřej Borovski