Foto: Redakce
Ve středu se uzavřely dveře základních kol Dětského fotbalového poháru 2024

Ve středu se uzavřely dveře základních kol Dětského fotbalového poháru 2024

Poslední v pořadí třinácté kolo se odehrálo v hale na Zličíně. Na turnaj dorazilo devět týmů ze šesti škol (ZŠ Janského, ZŠ Nebušice, ZŠ Řeporyje, ZŠ Kuncova, ZŠ Zličín, ZŠ a MŠ Praha - Slivenec)

Ve skupině A dominoval tým ZŠ Řeporyje – 1, který neztratil ani jeden bod a se skóre 15:3 si bez problému kráčel do semifinále třináctého základního kola. Druhé místo nakonec ukořistil se sedmi body domácí tým ZŠ Zličín, který také pokračoval do semifinále.

V druhé skupině byla jen čtyři mužstva, takže každý tým čekal tři zápasy. I ve skupině B si první místo vybojoval tým z ZŠ Řeporyje (ZŠ Řeporyje - 2). Druhé místo patřilo ZŠ a MŠ Praha – Slivenec, který ztratil body pouze proti prvnímu celku skupiny.

Obě semifinálové klání s přehledem ovládli týmy z ZŠ Řeporyje, kdy tým ZŠ Řeporyje – 1 porazil 3:1 druhý tým ze skupiny B ZŠ a MŠ Praha – Slivenec a ZŠ Řeporyje – 2 také vstřelil 3 branky, ale žádnou neobdržel. Utkání o třetí místo nakonec o jedinou branku vyhrál tým ZŠ Zličín, tudíž pohár pro třetí tým zůstal na Zličíně. Ve finále jsme mohli vidět krásný duel, který ukázal, jak asi probíhají hodiny tělesné výchovy v ZŠ Řeporyje. Po základní hrací době bylo skóre 2:2 tudíž musel následovat penaltový rozstřel, který nakonec rozhodl, že pohár pro první místo bude patřit týmu ZŠ Řeporyje – 2 a na druhém místě skončí tým ZŠ Řeporyje – 1.

Základní kola jsou za námi a hned nás čekají kola semifinálová. První dvě kola se odehrají v úterý 12.3. ve Sportovní hale Jedenáctka, následuje třetí kolo ve středu 13. 3. na hale TJ Pankrác a poslední semifinálové kolo ve čtvrtek 14. 3. v hale Motorlet.

Do základních kol zasáhlo 114 týmů z 81 škol. V halách po celé Praze běhalo za míčem 875 hráčů z toho 56 dívek. Pro více než polovinu, přesně pro 471 hráčů, to byl jeden z prvních fotbalových zážitků a všichni doufáme, že je fotbal natolik zaujal, že budou pokračovat. Za 273 zápasů padlo dohromady neuvěřitelných 969 branek, nejvíce jsme jich mohli vidět v posledním třináctém kole, kde chyběl jeden gól do stovky. 


Fotografie