Foto: Jiří IPSER
Souhrn 23. hraného kola přeboru: Přední Kopanina ovládla šlágr na Vyšehradě a udělala důležitý krok k titulu
29.04.2024

Souhrn 23. hraného kola přeboru: Přední Kopanina ovládla šlágr na Vyšehradě a udělala důležitý krok k titulu

Fotbalisté Vyšehradu nejspíše vypadli z boje o prvenství v Pražská teplárenská přeboru. Ve šlágru 24. kola (23. hraného) doma nestačili na první Přední Kopaninu, které podlehli 0:4. To znamená, že celek z Prahy 6 odskočil svému konkurentovi už o osm bodů, což se sedm kol před koncem soutěže zdá jako nedostižný náskok. Na druhé místo proklouzlo Tempo, které má po vítězství 3:1 nad Duklou JM na přeborový titul momentálně ztrátu šesti bodů. Vyšehrad se místo pohledu nahoru bude muset začít dívat pod sebe, kde se přibližují čtvrté Střešovice a pátý Zličín. Na opačném konci tabulky se moc nezměnilo: pět nejhůře postavených celků nebodovalo, výrazný krok k záchraně naopak udělaly Třeboradice výhrou 2:1 na Podolí.

ČAFC Praha - TJ Sokol Královice 3:0 (1:0)
Branky: 14. vlastní Drahorád, 53. Nováček z penalty, 82. Peričevič. ŽK: 65. S. Peake, 77. Peričevič – 44. Šemro, 90.+3 Lády. Rozhodčí: Sýkora – Šaróka, Hejma. Diváků: 100.
ČAFC: M. Štěpánek – T. Peake, M. Vlasák, T. Kaliba, Fridrich – Nováček – Pakosta (54. Huňka), S. Peake, Mrázek, Peričevič (82. Šanda) – Pakosta (54. Huňka). Trenér: Ivan Kovačík.
Královice: Drahorád – Síkora, Šemro, Lády, Malík – Vacík – Nevařil, Janoušek (82. Borsuk), Staněk, Semančík – Trnka (46. Misbakhetdinov). Trenér: René Ollé.

Ohlasy utkání
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): Sledovali jsme relativně vyrovnané utkání. První poločas byl takový na obě strany. Po chybě soupeře, který si dal vlastní gól, jsme se dostali do vedení. Z kraje druhého poločasu jsme ho z penalty navýšili, a to byl takový zlom zápasu. Pak se to v klidu dohrálo a získali jsme důležité vítězství, což nás těší, protož po minulém kole jsme hráli bez třech hráčů základní sestavy.
René Ollé (Královice): Na hřiště Čafky jsme jeli s cílem pokusit se navázat na naši bodovou šňůru. V náš prospěch nahrávalo i to, že domácím chyběla osa týmu Machurka, Pyšek, Novotný. Bohužel v náš neprospěch hovořil stav hrací plochy, který nevyhovoval našemu kombinačnímu stylu hry. Domácím jsme nabídli jít do vedení vlastní brankou. Potom jsme neproměnili dvě šance, a to byla škoda, protože si myslím, že to byl remízový zápas. Smůlou bylo zranění našeho útočníka Dominika Trnky, který již nezasáhl do druhého poločasu. Domácím velmi dobře fungovala obrana v čele s Kalibou, která nás moc do ničeho nepustila. U domácích rovněž musím pochválit výkon Peričeviče. Bohužel se potvrdilo to, že se Královicím ani mně jako trenérovi v Záběhlicích dlouhodobě nedaří. Chtěl bych také vyzdvihnout korektní a sportovní chování domácí lavičky, kéž by to tak bylo v každém utkání.

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Theodor Peake
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Tomáš Síkora


SK Čechie Uhříněves - FC Zličín 1:2 (1:0)
Branky: 38. Seniv – 46. Ježek, 90.+2 Kohout. ŽK: 45.+2 J. Svoboda, 87. Vaněk – 68. trenér Kudela. Rozhodčí: Tvrz – Jakl, Suchar. Diváků: 60.
Uhříněves: Beránek – Vácha (74. Aust), Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Pergl, Seniv, Vaněk, Mazanec, Peterka – J. Svoboda (57. M. Blažek). Trenér: Martin Svoboda.
Zličín: Machač – Bous (46. Ježek), O. Kučera, Košút, Šmalcl – Plánička, Kohout, Weiss (74. Tuháček), Ondrejka – J. Petrák, Bagou (90.+4 Shaipov). Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Martin Svoboda (Uhříněves): I přes úvodní šance Zličína si myslím, že jsme mu byli vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme se hloupě nechali připravit o vedení na začátku druhé půle, a nakonec propadli u rohového kopu v samotném závěru. Zůstali jsme tak opět bez bodů, přestože jsme sami měli v průběhu druhého poločasu velkou šanci rozhodnout.
Zdeněk Kudela (Zličín): Momentálně se nacházíme v personální krizi a lepíme sestavu, jak můžeme. Pro nás to bylo velmi těžké utkání proti důraznému a soubojovému soupeři. Dostali jsme velmi lacinou branku a do šaten odcházeli s jednobrankovou ztrátou. Během přestávky musel nastoupit dorostenec Ježek, který po pár vteřinách po zahájení druhého poločasu vyrovnal. Stále diváci sledovali bojovné utkání a v jeho samém závěru se nám podařilo vstřelit vítěznou branku a rozhodli o našem zaslouženém vítězství. Na samý závěr bych chtěl malou poznámku k Ondrovi Kučerovi: strašně si vážím jeho přístupu, když odehrál celé utkání i přes zdravotní obtíže. Já mu tímto skládám hold. Je to náš hrdina.

Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Michal Vaněk
Nejlepší hráč FC Zličín: Ondřej Kučera


Sokol Kolovraty - SK Střešovice 1911 1:5 (1:4)
Branky: 5. Ráža – 9. a 22. Alba,12. Máče, 34. Vyjdák, 59. Jensen. ŽK: 42. Kalenda, 49. Vejr, 70. Hynek, 86. D. Hájek – 26. Kříž. ČK: 90. Bialek (SK Střešovice 1911). Rozhodčí: Císař – Šmakal, Fiala. Diváků: 50.
Kolovraty: Morávek – Ráža, Votřel, Vejr, Žitný – Ponert – S. Pokorný (81. F. Hruška), F. Hladký (65. D. Hladký), D. Hájek, Kalenda (65. P. Klouček) – Hynek (85. Brom). Trenér: Jakub Slezáček.
Střešovice: Rychlík – Bialek, P. Věchtík, Vyjdák, Charvát (87. F. Veselý) – Vodrážka, Jensen (72. Rek), Kříž, Rothe (72. Yarullin) – Máče, Alba (77. P. Junek). Trenér: Richard Havlík.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): K naší ostudě existovalo na hřišti pouze hostující mužstvo. Střešovice nás vyloženě sežraly za živa. Plácáme se v tom tyhle týdny až po uši, do toho přicházíme o další ofenzivní hráče. Nezbývá nám nic jiného, než se začít z těchto srágor sami sbírat. Takhle dál pokračovat nemůžeme.
Richard Havlík (Střešovice): Utkání, co se týče předvedené hry, bylo jednoznačně nejlepším vystoupením v jarní části. Hráčům patří poděkování za přístup, nastavení, průběh hry a celozápasový mindfulness. Mrzí nás zbytečné vyloučení v závěru utkání, které vyplynulo z přemíry snahy.

Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: nikdo
Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: celý tým


AFK Slavoj Podolí – SK Třeboradice 1:2 (1:2)
Branky: 15. Podobský – 6. Kraus, 37. Pozníček. ŽK: 32. Brož – 45. Jahoda, 90.+3 Pozníček. Rozhodčí: Zelený – Stěhule, Pazderský. Diváků: 70.
Podolí: Pospíšil – Šimák, Bednář, Němeček, Čmelík – Brož (66. Jůzek) – Kocour (84. Štrajt), V. Procházka, Brezina (68. Šulc), Chlum (84. Krob) – Podobský. Trenér: Petr Majer.
Třeboradice: Lončák – Pozníček, Jurčík, Červenka, J. Hájek – P. Klouček – Jahoda (51. R. Farkaš), Ploc (72. Kvapil), Vávra, Kraus (89. Štegl) – Šťovíček (72. Lebovych). Trenér: Jan Novák.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Je to stále stejný příběh v hodnocení, jediné, co se mění, je to, že nám ubývá počet kol do konce soutěže. Všichni umíme počítat a asi se nás budou bohužel týkat příčky barážové či přímý sestup, i když stále je ve hře ještě dost bodů. Stále, dle mého názoru, děláme v zápasech málo pro zisk vítězství, ale věřím, že v dalších zápasech tam kluci tu hodnotu navíc přidají. Chtěl bych na hřišti vidět větší boj o holý přeborový život. Další šanci na bodový zisk máme příští víkend na hřišti Dukly Jižní Město.
Jan Novák (Třeboradice): Do utkání jsme vstoupili výborně a zejména po stranách jsme se dokázali dostávat do šancí. Hned v šesté minutě se nám podařilo dobrý vstup potvrdit úvodní brankou Krause. Pak se hra trošku vyrovnala a Podolí hrozilo zejména z dlouhých balonů za obranu a bohužel i díky jednomu takovému se dokázalo prosadit. Naštěstí nás to příliš nerozhodilo a po krásné kombinaci jsme si dokázali ještě do přestávky vzít vedení zpět. Druhý poločas Podolí, i zejména díky příchodu Jůzka, ještě více zjednodušilo hru a vše hráli na něj. Musím tým pochválit, že si s ním dobře poradilo, i když souboje s ním jsou velmi těžké. My naopak mohli z několika brejků definitivně rozhodnout, ale bohužel jsme neproměnili ani ty nejvyloženější gólovky. Proto to byl boj až do konce utkání, ale naštěstí s dobrým koncem pro nás. Tři body jsou pro nás super. Jen mě mrzí zranění Jahody, který odehrál velmi dobrý zápas.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: nikdo
Nejlepší hráč SK Třeboradice: David Pozníček


FC Tempo Praha - FK Dukla Jižní Město 3:1 (1:0)
Branky: 20. Sedlář, 51. Trajhan z penalty, 61. Kostka - 81. Jerie. ŽK: 70. Rakušan – 66. Jerie. Rozhodčí: Pauer – Zelený, Tvrz. Diváků: 200.
FC Tempo: Pacovský – Babický, Hampapa, Kleček (46. T. Havlíček), Kostka (79. Mastný) – Jakub Havlíček (67. Rakušan), Viktorin - J. Novotný (46. Pytlíček), Trajhan, Sedlář (73. Sobotka) – J. Klouček. Trenér: Petr Vanko.
FK Dukla JM: Skokánek – Jerie, Solař, Kotlík, Růžička (81. Nguyen) – Š. Kulhavý, P. Konjevič (81. Zhabokrytskyi) – Višvader (63. Hovorka), F. Novák, Krameš – Brabenec (67. Stříbrský). Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Kromě prvních 20 minut druhého poločasu to byla z naší strany fotbalová dieta. Chtěli jsme využít nabitého programu Dukly a být aktivní, což se nám v prvním poločase vůbec nedařilo a mohli jsme být vděční, že po pěkné akci Sedlyho vedeme 1:0. Po přestávce jsme tam měli několik dobrých situací, které skončily dvěma góly a tyčkou. Tím se zápas rozhodl. Doma to moc fotbalové krásy nepobírá, ale musíme si pro body chodit i bojovností a jsem rád, že jsme je urvali.
Josef Světlík (Dukla JM): V obměněné sestavě bez zraněných hráčů z pohárového zápasu jsme odvedli statečný výkon. První kaňkou je sporná penalta, která utkání zlomila ve prospěch domácích, kdy nás ještě soupeř potrestal v naší následné frustraci a rozhodl o svém vítězství. Nám už se pak podařilo jen kosmeticky upravit výsledek v jeho závěru. Druhou kaňkou je, že v jednom z nejkrásnějších sportovišť v Praze se hraje na něčem, co jen z dálky připomíná fotbalový trávník. Nezbývá nám, než to zkousnout, vyzdravit se na následné utkání s Podolím a soupeři sportovně pogratulovat k vítězství.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Michael Kostka
Nejlepší hráč FK Dukla Jižní Město: Martin Jerie



FC Slavoj Vyšehrad - FC Přední Kopanina 0:4 (0:1)
Branky: 35. a 50. Ptáček, 68. Mejdr, 90. Kočí. ŽK: 68. Romanishak (FC Slavoj Vyšehrad). Rozhodčí: Kučera – Vojáček, Nebáznivý. Diváků: 150.
Vyšehrad: Lisa – Jáša, Stareček (71. Vodička), J. Holan, Romanishak (71. Pryšljuk) – Müller, Kazda, Slapnička, Prýmas (66. Kankara) – Jákl, Heřman (80. Škop). Trenér: Jaroslav Klíma.
Přední Kopanina: Matějka – Hollerbach (56. Mejdr), Tržický, J. Krejčí, Hovorka – Asad – Šalanský (86. Spizzirri), L. Kučera, Ptáček (86. Kočí), F. Zelenka (86. Holouš) – Urban (38. Mainolfi). Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Gratuluji Kopanině k zaslouženému vítězství i podobě skóre, protože odpovídá průběhu utkání. Jeho vývoj zlomil v náš neprospěch nádherný druhý gól téměř z poloviny hřiště. Zaostávali jsme ve všech aspektech a máme na čem pracovat.
Daniel Vott (Kopanina): Hráli jsme ve středu pohárové utkání s Kolovraty, a tak jsme moc sil nepošetřili. Měli jsme na Vyšehrad připravenou taktiku, že budeme hrát v bloku, čekat na brejky a pokusit se využít naše zbraně, což je rychlý přechod a proměňování šancí. Tohle nám také vyšlo do posledního záměru. Měli jsme snad osm, devět gólových šancí a u domácích si žádnou nevybavuji, jen závary. Pro Vyšehrad je tak výsledek 0:4 ještě milosrdný. Zaslouženě jsme vyhráli a odskočili na čele tabulky. Dan Urban byl nakopnutý z předchozího přeborového zápasu, a proto odstoupil již v prvním poločase.

Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Jaroslav Holan
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Vojtěch Ptáček


FK Motorlet Praha B – SK Dolní Chabry 6:2 (3:1)
Branky: 27. a 29. Tompte, 39. Krátoška, 61. Krym, 75. Sejdija, 86. Čvirk – 7. Sevček, 49. Matějka. ŽK: 72. Kalous (SK Dolní Chabry). Rozhodčí: Pytloun – Zloch, Hruška. Diváků: 70.
Motorlet B: Foret – M. Pokorný, Krátoška (59. Sejdija), Kučerka (46. Ježek) – Kornacki, M. Novotný – Tompte (81. Hraško), Latchvliani, Nátr (46. Krym) – M. Blažek, Hrabina (77. Čvirk). Trenér: Václav Socher.
D. Chabry: Dikusar – Klimt (46. J. Škurek), Horáček (73. Vajgl), Matyáš, Kalous – Jírovec, Š. Veselý – Chaloupka (73. D. Janda), Sevček, Matějka – Bílek (34. M. Škurek, 73. A. Veselý). Trenér: Tomáš Vajnar.

Ohlasy utkání
Václav Socher (Motorlet B):
Do utkání jsme šli s těžce improvizovanou sestavou v obraně a opět jsme věděli, že to vzadu s nulou nebude. Cílem bylo útočit s plnou parádou. O nulu vzadu jsme přišli brzy po zahájení utkání a druhý cíl byl naplněn také do puntíku. Vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou a naše ofenziva se musela přítomné hrstce diváků líbit. Takovýmto výkonem se chceme vždy prezentovat a já jsem s výkonem velmi spokojen. Rovněž jsem spokojen, že skórovali další mladíci, co končili v osmnáctce a celkově to mělo pohodovou fotbalovou atmosféru. Musím pochválit celkově fotbalové prostředí, přátelské sportovní chování trenéra soupeře, dobrý výkon trojice rozhodčích, krásné fotbalové počasí. Kéž by takovýchto zápasů bylo co nejvíce. Takže na závěr ještě jednou pochvala pro kluky za tento výkon.
Dominik Janda (Dolní Chabry): Kdyby zápas skončil 10:7, tak by se nemohl nikdo divit. Nám vyšel vstup do utkání a ujali jsme se vedení. Poté jsme přečkali pár šancí domácích, které vychytal Dikusar, nebo končily nepřesně. Měli jsme loženou šanci na 0:2, ale bohužel jsme neproměnili. Domácí z protiútoku vyrovnali a hned vzápětí otočili výsledek na 2:1. Třetí gól jsme dostali o deset minut později. Domácí ukázali individuální kvalitu některých svých hráčů, se kterými jsme měli problém v jejich zachytávání. Především křídelník Tompte, který větral několikrát naše zadní řady. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a snížili na 3:2. Chvilku na to jsme měli možnost vyrovnat, ale opět bohužel nevyužili. To si myslím, že zlomilo celý zápas ve prospěch Motorletu, který postupem času navýšil skóre až na konečných 6:2. Zápas zaslouženě vyhrálo domácí mužstvo a pokud budou jejich hráči pokračovat v předvedené hře, jakou se prezentovali proti nám, tak body rozdávat nebudou. Pro nás se blíží dva důležité zápasy, které nám napoví, jak se bude zbytek sezony vyvíjet dále. Věřím, že sobotní utkání doma zvládneme a bude se nám dýchat zase o něco lépe.

Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: Luka Latchvliani a Matěj Blažek
Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: Petr Matějka


FK Viktoria Žižkov B - ABC Braník 5:1 (3:0)
Branky: 3. a 31. Vais, 35. a 80. Bazal, 74. Kuzma – 62. Bergmann. ŽK: 90.+1 Barratt – 29. Šebák, 37. Kodytek. Rozhodčí: Vondráček – Tikal, Sýkora. Diváků: 196.
V. Žižkov B: Borka – Walter, Mohamed, F. Ret, Trávníček (60. M. Vlček) – Kuzma (79. Buratčuk), Větrovec (79. Soukup) – Žiga (74. Šůstek), Vais, F. Ret (60. Barratt) – Bazal. Trenér: Jiří Brunclík.
Braník: Mařík – Seidler (62. Tomeček), Řemenář, Vybíral, Kodytek – Šebák, Jesze, Platil, Srba (62. Benca), Palko (68. Richter) – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.

Ohlasy utkání
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Hodně důležité vítězství, za kterým si kluci od začátku utkání šli. První půlka byla zcela v naší režii, a i když bych našel nespočet chyb v dostupování, v osobních soubojích, v individuální technice, tak jsme zaslouženě vedli 3:0. O přestávce jsme na kluky apelovali, abychom vše tlačili do kvality a neustupovali od náročnosti. Bohužel nastal opak a zápas se dohrál v mizerné kvalitě chodícího fotbalu.
Petr Hejduk (Braník): Tentokrát jsme se zdaleka neprezentovali výkonem, jaký bych si představoval. Proto nemůžeme být spokojeni. Pravdou je, že nám soupeř ani víc nepovolil. Velké problémy nám dělal jeho pohyb v křídelních prostorech, a i běžecky nás jednoznačně předčil. Výsledek navíc ovlivnil rychle inkasovaný gól. V pěkném prostředí hlavního stadionu Žižkova jsme určitě chtěli předvést víc, než diváci viděli.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Adam Vais
Nejlepší hráči ABC Braník: nikdo