Foto: PFS
Neligový výběr Prahy U12 postoupil do republikového finále Memoriálu Vladimíra Betky

Neligový výběr Prahy U12 postoupil do republikového finále Memoriálu Vladimíra Betky

Pražský neligový výběr U12 se v Roudnici nad Labem zúčastnil semifinálového turnaje okresních výběrů – Memoriálu Vladimíra Betky. Soupeřem Pražanů byli hráči OFS Jablonec, OFS Louny a OFS Příbram.

Každý tým odehrál tři utkání po 40 minutách (2x20 minut). Fotbalisté pražského výběru nejdřív porazili Jablonec (6:3), Louny (5:0) a v posledním zápase zvítězili nad Příbramí (5:2). Tyto výsledky je posunuly do republikového finále, které se odehraje 19. – 20. června v Kraskově.

„Vstup do turnaje jsme si zkomplikovali nervózním začátkem, kdy jsme po penaltě a další rychlé brance prohrávali 0:2. Postupně jsme se však začali dostávat do tempa a do poločasu jsme již vedli o dvě branky. Ve druhém utkání jsme naopak začátek zvládli lépe my a podařilo se nám udržet i čisté konto. Nakonec byly tedy první dva zápasy výsledkově poměrně jednoznačné. V závěrečném utkání nás čekala Příbram, která své zápasy také zvládla a jednalo se tak o přímý souboj o postup. Máme radost, že se na naše "turnajová forma" stupňovala a do finálového zápasu jsme vlétli sebevědomě a v 10. minutě bylo téměř hotovo, neboť jsme vedli už 4:0. Zápas se nám podařilo dotáhnout a zaslouženě postupujeme dál,“ hodnotil Jan Špinka, jeden z trenérů výběru. „Jsme moc rádi za postup, ale ještě víc za předvedenou hru, kterou se kluci prezentovali.“

Za výběr Pražského fotbalového svazu nastoupili: Wiliam Vybíral (Kolovraty), Tomáš Ejem (Modřany), Martin Jiříček (Běchovice), Matyáš Peřina (Zbraslav), Antonín Slavík (Cholupice), Václav Skalický (Vinoř), Tobiáš Kostinec (Hostivař), Pavel Hanuš, Sebastian Oraiqat (oba Praga), Damián Šlégr, Vlastimil Sellák (oba Zličín), Matyáš Salamon (Smíchov).