Foto: Nikol Kuncová
Střelec Meteoru Michálek se na startu sezony rozjel. Těší se na souboj s exligistou Grigarem, pak vyhlíží derby s Admirou B

Střelec Meteoru Michálek se na startu sezony rozjel. Těší se na souboj s exligistou Grigarem, pak vyhlíží derby s Admirou B

Meteor si užívá parádní rozjezd do sezony. V MOL Cupu postoupil přes silné Neratovice, následně přemohl na domácí půdě i dva soky v divizní skupině B. Podepsaný je pod úspěchy bombarďák Jakub Michálek, jenž se trefil třikrát v řadě. Zkušené ofenzivní eso teď vyhlíží středeční pohárový duel Ústím nad Labem i nedělní divizní derby na Admiře. „Takový rozjezd do sezony jsem v divizi asi neměl,“ říká Michálek.

Start do sezony se Meteoru i vám osobně hodně povedl, že?
Ona už příprava hodně napovídala, že by to mohlo být dobré. Hráli jsme se silnými soupeři a dařilo se nám. Nebylo to o náhodě, fakt nám to šlo a povedlo se nám to přenést i do divize. Začalo to pohárem s Neratovicemi.

Tam jste se trefil, ale na konci jste na penaltu nešel. Zápas pak dospěl do rozstřelu, který jste ale zvládli...
V tom utkání jsem dal gól a v poslední minutě na mě byla penalta. Nešel jsem, jsou určení další hráči. Pak jsme ale naštěstí zvládli ten rozstřel.

Narostlo vám sebevědomí? Neratovice se netají tím, že by chtěly postoupit do třetí ligy.
Víme o tom, Neratovice posílily o dost hráčů. Ale neřekl bych, že by to měl být nějaký zlomový zápas. Spíš nám to fakt herně jde a tady se to potvrdilo. Taky je znát, že nikdo není zraněný, do zápasů chodíme v nejsilnější sestavě. Tak si musíme přát, aby to vydrželo.

Loni jste vstup do divize také zvládli, tam jste měli po čtyřech kolech osm bodů za dvě výhry a dvě remízy.
Konec podzimu jsme měli lepší, tam jsme jenom vyhrávali. Ale je pravda, že začátek byl také dobrý, takže je jasné, že nám to moc nevyšlo jen v prostřední pasáži.

Neměli jste trochu strach, že po povedené přípravě přijde útlum?
Někdy to tak bývá, trenéři z toho mívají občas obavy, ale my to fakt měli podpořené dobrými výkony. Takže jsme zvládli ty dva domácí zápasy. Doma se nám hraje lépe a tady se to potvrdilo. Prostě se Meteoru daří.

Daří se také vám, co na ten rozjezd říkáte?
Takový start do sezony jsem v divizi asi ještě neměl, v přeboru se mi to možná povedlo, ale v divizi ne. Jsem rád, že mi to tam padá a budu ještě radši, když to vydrží.

Ve středu vás čeká silný soupeř v MOL Cupu, přijede Viagem Ústí nad Labem, soupeř, který chce také do vyšší soutěže a jede v profesionálním režimu...
Říkal jsem si, že by nám los mohl přihrát třeba áčko Admiry. To by bylo takové zvláštní, hrát ve středu s áčkem a o víkendu proti jejich béčku. Nevyšlo to, přijede Ústí. Ohromná kvalita, stačí se podívat na jejich výsledky. Dali osm branek Chomutovu, 7:0 vyhráli nad béčkem Bohemky.

To budí respekt, že?
My jdeme do každého zápasu s respektem k soupeři, ale samozřejmě budeme chtít vyhrát. (Zápasy pražských týmů v Mol Cupu najdete ZDE)

V brance Ústí chytá zkušený exligista Tomáš Grigar. Chystáte se na něj?
Tak bych to neřekl. Samozřejmě ho znám, chytal dlouhá léta ligu. Ale spíš se chystáme na obránce, mrkneme se, jestli je tam někdo třeba méně obratný, co bychom mohli využít.

Každopádně, pokud chcete splnit přání klubového vedení o tom, že chce na Meteor dostat ligového soupeře, tak musíte postoupit.
To je super, že má vedení takový plán. (směje se) Samozřejmě by to bylo hezké, kdyby se to povedlo.

Jak moc jsou pro vás nepříjemné vložené středeční zápasy?
Zase tak často ve středu nehrajeme, takže se to dá. Je jasné, že jinak to mají kluci, co chodí do práce, a jinak hráči, co jsou ve škole. Ale chtěli jsme pohár hrát, tak to musíme dát. Trenér pro start v poháru nebyl, ale povedlo se nám ho přesvědčit. Je to zatím jeden zápas...

Každopádně vám vezme nějaké síly, o víkendu vás pak čeká derby s Admirou B. Za rivala jste hrával, je to pro vás jistě hodně prestižní, že?
Těším se moc. Samozřejmě víc kluků znám v áčku, za které jsem hrával. Tohle je rezerva, ale pořád je to Admira.

Mluvíte o béčku a cítím z toho trochu smutek. Pokud chcete hrát proti áčku Admiry, tak je jediná cesta: musíte postoupit...
(směje se) Nemyslel jsem to nijak špatně, pořád to bude derby. A pro mě speciální, když jsem za Admiru hrál. Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom hráli proti áčku Admiry. Ale co se týče postupu, tak na tyhle myšlenky je po dvou kolech fakt brzy.

Trenér soupeře Pavel Gregor vás dobře zná, zkusí na vás něco vymyslet. Na druhou stranu, vy máte soupeři co oplácet, na jaře jste na jeho půdě prohráli 0:3...
Je pravda, že trenér Gregor mě zná a zkusí je na mě připravit. Ale i já jsem se byl na béčko Admiry podívat. Máme jim co vracet, dost to u nás tehdy zavřeli. V první půli nám dali gól z jedné střely na branku. Po přestávce pak přidali další dva góly. Tak jsem zvědavý, s čím přijedou tentokrát. Přál bych si, aby se hrál otevřený fotbal nahoru dolů. Uvidíme. Každopádně se těším.