Foto: Pavel Jiřík st.
Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl čtvrtý: Dolní Chabry, Třeboradice, Braník a Královice
21.12.2023

Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl čtvrtý: Dolní Chabry, Třeboradice, Braník a Královice

Po skončení podzimní části jsme položili zástupcům družstev nejvyšší metropolitní soutěže tři otázky, které se týkaly první poloviny sezony a výhledu na zimu. Dnes jsou na řadě celky poslední čtyřky tabulky, tedy Dolní Chabry, Třeboradice, Braník a Královice. Otázky zněly: 1) Jaké je celkové zhodnocení podzimní části soutěže? 2) Co vás během podzimní části překvapilo, nebo naopak zklamalo? 3) Jaký je nástin plánu zimní přípravy?

SK Dolní Chabry – hrající asistent trenéra Dominik Janda
1) Podzimní část hodnotíme z celkového pohledu kladně. Během podzimu jsme si postupně zvykli na vyšší úroveň soutěže. Ve většině utkání jsme hráli se soupeři vyrovnanou partii a při troše štěstí jsme mohli mít větší bodový zisk, než aktuálně v tabulce máme.

2) Podzim nám ukázal realitu přeboru, o které jsme věděli, ale až mistrovské zápasy nám vše ukázaly. Jinak žádné další překvapení či zklamání mě momentálně nenapadá.

3) Přípravu začneme první týden v lednu. Přípravu proložíme tréninky s naším kondičně posilovacím specialistou Vencou Bromem, se kterým začínáme společně již několikátou přípravu. Zvolili jsme cestu přípravných utkání s většinou soupeřů mimo pražské soutěže. Momentálně máme naplánováno 5 ze 7 zápasů. Soupeři jsou mix soutěží od 1. A třídy po divizi. Budeme se chtít pečlivě připravit na jarní část, kde chceme určitě zabojovat o zachování chaberské přeborové příslušnosti i pro příští ročník.


SK Třeboradice – trenér Jan Novák
1) S podzimní částí sezony nemůžeme být spokojeni, cíle byly úplně jiné. Bohužel jsme nezvládali dotáhnout dobře rozehraná utkání a porážek bylo moc. Trápili jsme se v koncovce a zároveň jsme dostávali strašně laciné branky.

2) Nic extra mě nepřekvapilo ani nezklamalo.

3) Začínáme v polovině ledna, v únoru je naplánováno krátké soustředění. V plánu je minimálně pět utkání se soupeři z divize a A třídy.


ABC Braník – trenér Petr Hejduk
Ambice a cíle, které jsme pro podzimní část sezóny měli, jsme nenaplnili. Spokojeni tudíž být nemůžeme. I když jsme před sezonou příliš neposílili, vstoupili jsme do ní dobře výhrou na hřišti jednoho z favoritů soutěže, Přední Kopaniny. Pak se nám ale začala trochu lepit smůla na paty, a i kvůli absencím zkušených hráčů jsme se dostali do výsledkové krize. Ne tak herní, protože v řadě utkání jsme nebyli horším týmem, ale body nám bohužel nepřibývaly. V průběhu deseti utkání jsme dokonce vedli, ke třem bodům jsme ale dotáhli jen zápas proti dalšímu velkému favoritovi Tempu. Závěr podzimu byl pro nás hodně hořký, zejména domácí prohry s Podolím a ČAFC nás mrzí. Evidentně nám svědčí spíš soupeři, kteří chtějí hrát fotbal. Naopak máme problém útočit do zavřené obrany. Rovněž to svědčí o tom, jak moc je letošní soutěž vyrovnaná. Na uplynulém podzimu vidím také řadu pozitiv. Tým se pod tíhou nepříznivého vývoje nepoložil, naopak kluci drží při sobě a mají chuť se na jaře porvat o lepší výsledky. Daří se nám do týmu zapracovávat mladé hráče, kteří jsou velkým příslibem do budoucna. Hned po Novém roce začneme naplno, abychom se na těžké jaro připravili co nejlépe.


TJ Sokol Královice – asistent trenéra a místopředseda klubu Aleš Plášek
1) Nehodnotí se nám to pochopitelně vůbec dobře. Po polovině soutěže jsme skončili na posledním místě s počtem 10 bodů. Po letních odchodech hráčů (Pospíšil, Kučera, Svoboda, Hořický) se nám bohužel nepodařilo doplnit kádr, čímž utrpěla naše hra především směrem dopředu. Navíc se nám během podzimu nevyhnula zranění (Nevařil, Nejeschleba, Novák) a červené karty. Posledních šest zápasů jsme dohrávali kulantně řečeno v personální nouzi. Čeká nás během zimní přestávky hodně práce. Od nového trenéra si slibujeme, že nám pomůže během zimní přípravy doplnit a posílit kádr a správně připravit kluky na jaro. Soutěž je hodně vyrovnaná, více týmů bude hrát o postup i udržení. Věříme, že jarní část bude pro nás bodově příznivější a v Královicích přebor zůstane i v příští sezoně!

2) Překvapilo mě, jak byla na podzim soutěž hodně vyrovnaná. Pozitivně hodnotím celkovou organizaci všech aktérů soutěže, včetně výkonů rozhodčích. Zklamáním pro naše fanoušky Královic je pohled na tabulku po polovině soutěže. Jak říkám, soutěž je vyrovnaná, a pořadí týmů bude po jarní části jiné.

3) Se zimní přípravou začínáme v úterý 9. ledna v Královicích. Trénovat budeme třikrát v týdnu. Vedle toho sehrajeme zimní turnaj Teskohor ve Štěrboholích.



Související články