Foto: Redakce
O vítězi 3. kola Dětského fotbalového poháru rozhodly až penalty

O vítězi 3. kola Dětského fotbalového poháru rozhodly až penalty

Dětský fotbalový pohár 2024 má za sebou 3. základní kolo, které se tentokrát odehrálo ve Sportovní hale ZŠ a MŠ Věry Čáslavské.

Hala ZŠ a MŠ Věry Čáslavské

Do tohoto kola bylo nominováno osm týmů ze šesti škol (ZŠ Hanspaulka, ZŠ a MŠ Věry Čáslavské, ZŠ Podbělohorská, ZŠ Marjánka, ZŠ Korunovační, Parklane International School) a hned od úvodního hvizdu jsme byli svědky krásných fotbalových momentů.

Skupinu A vyhrál s jediným inkasovaným gólem tým ZŠ Hanspaulka, za nimi se pak umístil tým ZŠ a MŠ Věry Čáslavské 1.

Ve skupině B také bez většího zaváhání zvítězil tým Parklane International School s celkovým skóre 9:1 a do semifinále tohoto kola postoupil ještě tým ZŠ Korunovační, který měl skóre 8:2 a prohrál právě pouze s vítězi skupiny.

V prvním semifinále kola se utkal tým ZŠ Hanspaulky se ZŠ Korunovační. Do finále postoupil tým ZŠ Hanspaulka, který zvítězil 3:0. Druhé semifinále se neslo v podobném duchu. Tým ZŠ a MŠ Věry Čáslavské za obrovské podpory domácího publika dokázal jednoznačně vyhrát nad vítězi ze skupiny B Parklane International School poměrem 4:0.

O třetí místo se tak utkal tým ZŠ Korunovační a ZŠ Parklane International School. Zápas byl velice vyrovnaný a až do závěrečných minut byl stav nerozhodný. Nakonec vítězství vybojoval tým Parklane School v poměru 3:1 a na 3. místě udržel pomyslnou naději na postup do semifinále turnaje, který se odehraje 12., 13. a 14. března.

Jistotu postupu si díky finálové účasti vybojoval tým ZŠ Hanspaulka a domácí tým ZŠ a MŠ Věry Čáslavské. Domácí se mohli opřít o podporu starších spolužáků, kteří zcela zaplnili tribuny. Velice vyrovnaný zápas přinesl spoustu zajímavých šancí, ale žádná z nich neskončila brankou. Po výsledku 0:0 se tak muselo se rozhodnout v pokutových kopech.

Brankář ZŠ Hanspaulka vychytal skvěle hned první pokus soupeře, nicméně jeho spoluhráči následně trefili pouze konstrukci a nabídli protivníkovi možnost “vrátit se” do hry. Domácí tým toho využil a třemi úspěšnými kopy za sebou obrátil rozstřel na svou stranu. Finálové utkání tak ovládl poměrem 3:2 na pokutové kopy.

Postupující do semifinále DFP 2024: ZŠ Hanspaulka a ZŠ a MŠ Věry Čáslavské - 1.

Další kola nás čekají 13. února ve Sportovní hale Jedenáctka VS a 14. února na Motorletu.

Těšíme se na vás!

Související dokumenty


Fotografie

Související články