Foto: Jiří IPSER
Zářil ve třetí lize, ale prohrál. Pak dvěma trefami složil Adam Alexandr lídra přeboru. Spravil jsem si chuť, přiznává
18.03.2024

Zářil ve třetí lize, ale prohrál. Pak dvěma trefami složil Adam Alexandr lídra přeboru. Spravil jsem si chuť, přiznává

Poločas ve třetí lize a navrch plná porce minut v Pražská teplárenská přeboru. Záložník Motorletu Adam Alexandr (na archivním snímku v dresu Vyšehradu vlevo) měl v sobotu pořádně nabité fotbalové menu. Před polednem musel překousnout v ČFL porážku 1:4 s Duklou B, aby se po obědě dvěma parádními góly podepsal pod senzační výhru 4:1 nad Přední Kopaninou, která v tu chvíli byla lídrem soutěže.

Výhra nad lídrem přeboru vyšperkovaná dvěma góly asi chutná skvěle, co?
Jsme moc rádi. Dopoledne řada z nás nastoupila i za áčko ve třetí lize, já odehrál poločas. Věděl jsem, že půjdu hrát za rezervu. Určitě jsem to nebral jako degradaci, spíš jako vlastní iniciativu. Chtěl jsem si zahrát.

Byla to šance se ukázat. Trenér rezervy o vás mluvil v superlativech, kdyby známkoval, ve vašem případě by se blížil maximální desítce…
Doufám, že se nějaké informace k trenérovi dostanou. U nás je to ale hodně propojené, takže informace mít bude. Nicméně ten dopolední zápas nám výsledkově nevyšel, prohráli jsme 1:4.

Tak jste alespoň z vašeho pohledu vyrovnal výhrou 4:1 nad Kopaninou na 5:5…
V součtu jsme to vyrovnali, pokud to tak někdo chce brát. Mrzí mě, že to nevyšlo lépe dopoledne, protože herně to nebyl úplně špatný výkon. Proti Kopanině jsme si tedy trochu spravili chuť.

Hodně jste byl vidět, dal jste dva krásné góly. Možná mohl být i hattrick, myslel jste na něj?
Hattrick mohl být, ale já fakt nejsem žádný ostrostřelec. Spíš góly připravuji, než abych je střílel. Takže mě i ty dva góly potěšily, mohly nakonec být i tři, ale když budu upřímný, tak už mi v závěru trochu došly síly.

Byl to asi pořádně náročný program, co?
Náročné ano. Hlavně ale proto, že teprve trochu nabírám kondici. Byl jsem zdravotně mimo, byl jsem nemocný, takže jsem vlastně rád za tohle vytížení, když to takhle na hřišti můžu nabrat zpátky.

Kopanina přijela v pozici lídra přeboru, vy jste jí dali čtyři góly, ale mohlo jich být daleko více. Překvapilo vás to?
Šance měly oba týmy, já samozřejmě respektuji kvalitu, kterou Kopanina má. Víme o tom, jak na tom v tabulce jsou a jsem rád, že sem nepřijeli jen bránit.

Kopanina chce postoupit, takže se asi nedalo čekat, že bude betonovat, ne?
Je to tak, vyloženě nezalezla. To byla ale voda na náš mlýn, že jsme tam měli víc prostoru a mohli jsme branek dát daleko více. Škoda, že jsme to nevyužili, ale i tak jsme rádi za tři body a čtyři vstřelené góly.

Náladu byste měl ještě lepší, kdyby takhle zabralo i áčko ve třetí lize, co?
Samozřejmě. Situace tam je rozdílná. Ale jak jsem řekl, proti Dukle B to výsledkově nevyšlo, ale herně jsme nezaostali. Dali jsme si ale tři góly sami a my jsme svoje šance neproměnili. V třetí lize je to prostě těžší, ale věřím, že jakmile to jednou zlomíme, tak už se bude dařit lépe.

Vždycky pomůže první gól, to bylo třeba u zápasu rezervy hodně vidět.
Pro psychiku mužstva je to vždycky hodně důležité, abyste vedli. Je něco jiného, když musíte dohánět.


Výkon Adama Alexandra očima Václava Sochera

„Předvedl fantastický výkon. Posílám vedení do skupiny nějaké známky, tady se nebudu bát se blížit desítce. Předvedl nádherné věci. Už jsem viděl, co ukázal za áčko, kdy nastoupil do druhého poločasu a byl nejlepší.“



Související články