Foto: Pavel Jiřík st.
Trenér Novotný skončil na lavičce ČAFC

Trenér Novotný skončil na lavičce ČAFC

Nečekanou změnu udělal v Pražská teplárenská přeboru tým ČAFC. Ten už před duelem s Královicemi ukončil spolupráci s trenérem Pavlem Novotným. Za předčasným koncem může stát trest, který kouč vyfasoval za to, že jako trenér dorostu Bohemians hrubě urazil kouče Náchoda. Za to dostal zákaz činnosti na deset měsíců a pokutu. Proti trestu se odvolal, na lavičce ČAFC ale skončil.

Čekal jste, že může mít zmíněná situace vliv i na vaše působení u týmu ČAFC?
Věděl jsem, že situace není růžová. Ve čtvrtek jsme se sešli a po vzájemné dohodě to předčasně ukončili. Děkuji Čafce za pět let, které jsem na lavičce týmu mohl být. Trénoval jsem slavný klub. Děkuji všem hráčům, Ivanu Kovačíkovi, Miroslavu Kalibovi i Pavlíně Žuškové.

I když už jste nebyl trenérem, stejně jste se zašel alespoň na kus zápasu s Královicemi podívat. Nedalo vám to?
Byl jsem tam poločas. Kluci za mnou i přišli, věděli, kde stojím, rozešli jsme se v dobrém. S kabinou jsem měl výborný vztah. Povedlo se nám postoupit z I. A třídy, dvakrát jsme se v pohodě zachránili. Přeju klukům samozřejmě dál jen to nejlepší. Ono bylo jasné, že na konci sezony budu v klubu končit, že přijde nový trenér, aby přišel impuls pro tým. Dohodu jsme měli do 30. června, tak se to uspíšilo.

Bude v klubu pokračovat váš syn Pavel?
To vážně netuším, to se teprve uvidí. Jak jsem říkal, ve čtvrtek se dohodlo ukončení spolupráce a v pátek už jsem nevedl trénink. Tým je po výhře nad Královicemi šestý, má šestatřicet bodů, takže poslední neskončí, přímý sestup nehrozí. A mohlo by to být i dost na to, aby se Čafka vyhnula baráži. To by už kluci museli všechno prohrát a soupeři ze spodku neztratit ani bod. Klukům věřím.

V Bohemians tedy fungujete dál?
Dál mám důvěru, jen z lavičky vede tým asistent. Samozřejmě je s tím, co se stalo, spojený finanční postih a také se zapojím do nějakých dalších projektů. Proti trestu, který jsem dostal, už jsem se odvolal. Samozřejmě vím, že mi ta dvě slova ulétla a nezříkám se zodpovědnosti.

Jak ten trest přijalo vaše okolí? Jaké jste měl ohlasy?
Vážně jsem nečekal, kolik se mi ozve lidí. Volali lidé, co jsem třeba deset let neviděl. Našel se třeba i jeden, co tvrdil, že měl s tím trenérem Náchoda také v minulosti incident. Byl jsem překvapený, kdo všechno se ozval.



Související články